Γ' ΕΘΝΙΚΗ

"Κλειστό λόγω απεργίας"

"Κλειστό λόγω απεργίας"
New Image

To SPORT24 σας παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν το πρωτάθλημα της Β' και της Γ' Εθνικής

Τα πολύχρονα προβλήματα των συλλόγων των δύο κατηγοριών είναι κυρίως οικονομικά. Ο κόσμος σε πολλά παιχνίδια απουσιάζει από τα γήπεδα, οι ομάδες δεν έχουν λεφτά να καλύψουν τις ανάγκες τους και ζητούν την στήριξη της πολιτείας.
Οι αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο είναι σύνηθες φαινόμενο στις δύο κατηγορίες αλλά και οι συγχωνεύσεις μεταξύ των ομάδων ώστε να μην χαθούν και να διατηρηθούν στην κατηγορία. Οι "μικροί" του ελληνικού πρωταθλήματος νιώθουν αποκομμένοι και πολλές φορές καταδικασμένοι να ζούνε στην αφάνεια.

Το πρωτάθλημα της Β΄και Γ΄Εθνικής πιθανότατα θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Είναι βέβαιο, όπως κάθε χρόνο, ότι θα υπάρξει ανταγωνισμός τόσο στην κορυφή όσο και στις ομάδες που θα πέσουν.

Το SPORT24 σας παρουσιάζει ορισμένα από τα γεγονότα που σημάδεψαν τις δύο κατηγορίες την σεζόν που πέρασε με ομάδες που έλαμψαν με την απόδοση τους αλλά και τα αρνητικά γεγονότα που δυφήμησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Απεργία σε Β' και Γ΄Εθνική

Tα πολύπαθα πρωταθλήματα των Β΄και Γ΄εθνικής βρίσκονται τον τελευταίο ενάμιση μήνα στο σημείο μηδέν. Το κυρίαρχο αίτημα των διοικήσεων των ομάδων είναι η καταβολή χρημάτων ως οικονομική ενίσχυση που είχε υποσχεθεί η Σούπερλιγκα προς τις ομάδες των δύο μικρότερων κατηγοριών. Το πόσο ανέρχεται στα 2,9 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από το 2006 που συστάθηκε η Σούπερλίγκα, αλλά ουδέποτε έχουν καταβληθεί τα λεφτά στις ομάδες. Πλέον, οι σύλλογοι έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο. Τα οικονομικά έσοδα των ομάδων είναι πενιχρά και γίνονται προσπάθειες μέσω και την παρέμβαση της πολιτείας να βρεθεί λύση και να επιστρέψουν οι ομάδες στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους. Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει την απεργία της μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της.

Το "αστέρι" της Τρίπολης


Ο Αστέρας Τρίπολης αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος της Σούπερλίγκα καθώς, έχει πετύχει ιστορικές νίκες, παρότι νεοφώτιστη, κόντρα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Με συνεχείς ανόδους τα τελευταία χρόνια ο Αστέρας έχει όλα τα φόντα να αναδειχθεί ως η νέα δύναμη του επαρχιακού ποδοσφαίρου, αφού η ομάδα διαθέτει ταλέντο, κόσμο και οικονομική σταθερότητα. Το ξεκίνημα της περσινής σεζόν δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για τον Αστέρα καθώς έδειχνε αστάθεια στην απόδοση του. Στην ομάδα υπήρχε πίστη ότι στο τέλος θα τα καταφέρει να πάρει την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Γιάννης Παπακώστας ήταν ο τεχνικός που έβαλε τις βάσεις για την άνοδο του Αστέρα και η χρονιά ολοκληρώθηκε με την πρόσληψη του Βραζιλιάνου Πάολο Κάμπος που αποτελεί και σήμερα προπονητή της ομάδας.

Διάκριση στο κύπελλο

Ο ΠΑΣ Γιάννενα αποτελεί κάθε χρόνο την μία από τις διεκδικήτριες ομάδες για άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο, το περσινό επίτευγμα δεν πραγματοποιήθηκε στο πρωτάθλημα, αφού ο "Άγιαξ της Ηπείρου" δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο, αλλά στο κύπελλο Ελλάδας που έφθασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού. Ο ΠΑΣ για να το πετύχει αυτό απέκλεισε τρεις ομάδες από την Α' Εθνική αποδεικνύοντας ότι διαθέτει πολύ δυνατή έδρα. Το πρώτο θύμα ήταν το Αιγάλεω που αποκλείστηκε με 2-0. Στις αρχές του Γενάρη του 2007 ο Ηρακλής στους "16" του θεσμού δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΣ. Ηττήθηκε με 2-0 εκτός έδρας σε διπλούς αγώνες (1-1 το πρώτο παιχνίδι) και η πρόκληση για τον Γιάννη Παπακώστα και τους παίκτες του ήταν ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΣ με εντυπωσιακή εμφάνιση νίκησε στο πρώτο ματς 2-0 και αντιστάθηκε στον επαναληπτικό στο γεμάτο Καραϊσκάκη, χάνοντας 2-1 στην παράταση εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τους "4" του θεσμού, όπου αποκλείστηκε από την Λάρισα.

Πέρασε καιρός...

Μετά από τριάντα χρόνια ο Αγιος Δημήτριος επέστρεψε στην Β΄Εθνική. Ο ομάδα του Μπραχαμίου αποτέλεσε την έκπληξη με την πορεία της στο περσινό πρωτάθλημα δείχνοντας την μεγαλύτερη σταθερότητα από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου της Γ΄εθνικής εξασφαλίζοντας δίκαια την άνοδο. Ο Νίκος Παντέλης ήταν ο τεχνικός που οδήγησε την ομάδα στην επιτυχία. Ο έμπειρος προπονητής σε δηλώσεις του μετά την επίτευξη του στόχου της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι με συνέντευξη του στο SPORT24 είχε δηλώσει πίστη στην επίτευξη του στόχου: " Εγώ είμαι από την φύση μου συγκρατημένος άνθρωπος και πίστευα ότι έπρεπε να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα και από εκεί και πέρα θα χτυπούσαμε το πρωτάθλημα, όπως και έγινε. Ξεκινήσαμε με σκοπό να γίνουμε καλή ομάδα και στην πορεία μας βγήκε ο πρωταθλητισμός, κάτι που ήταν ότι το καλύτερο".

Ξύλο στο Αγρίνιο

Tα σοβαρά επεισόδια στον αγώνα του Παναϊτωλικού με την Ηλιούπολη στο Αγρίνιο αμαύρωσαν το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής την περασμένη σεζόν. Η συμπλοκή μεταξύ των παικτών αλλά και των φιλάθλων είχαν μετατρέψει το γήπεδο των γηπεδούχων σε ρινγκ. Ένα ακυρωθέν γκολ ήταν η αιτία που προκλήθηκαν τα επεισόδια και αποτέλεσαν τη μαύρη σελίδα του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για το ακυρωθέν γκολ και τότε παρενέβησαν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της Ηλιούπολης που είχε ως αποτέλεσμα να ανάψουν ακόμα περισσότερα τα αίματα. Οι μέρες συνεχίστηκαν με εκατέρωθεν δηλώσεις των εκπροσώπων των δύο ομάδων που ζητούσαν διαφάνεια και την τιμωρία όσων ενεπλάκησαν ανεξαρτήτως από την θέση και την ομάδα που ανήκαν.

Μαύρη σελίδα

H πτώση του ιστορικού Απόλλων Σμύρνης ήταν η μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Η ομάδα της Ριζούπολης δεν κατάφερε να σταθεί στην Γ' Εθνική και για πρώτη φορά υποβιβάστηκε στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Η πορεία της καθ' όλη την διάρκεια σεζόν ήταν απογοητευτική. Από το ξεκίνημα αγωνίζονταν με την πλάτη στον τοίχο και πάλευε για την παραμονή στην κατηγορία. Οι παίκτες έμεναν για πολύ καιρό απλήρωτοι κάτι που επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την άσχημη εμφάνιση της ομάδας στο πρωτάθλημα. Τα επεισόδια στον αγώνα με τον Πανηλειακό μία αγωνιστική πριν την λήξη της περασμένης σεζόν και η τιμωρία της ομάδας έβαλαν τέλος στα όνειρα των παικτών και των διοικούντων για παραμονή στην κατηγορία.

Σαν τα πουκάμισα...

"Ηλεκτρική καρέκλα" αποτελεί για τους προπονητές των πάγκων στις ομάδες της Β΄και Γ΄Εθνικής. Η αλλαγή προπονητών δείχνει ότι αποτελεί χόμπι των παραγόντων που αλλάζουν τους τεχνικούς σαν τα πουκάμισα. Λίγοι είναι οι προπονητές που βγάζουν την σεζόν σε μία ομάδα και αποτελεί εμπόδιο για τον κάθε τεχνικό να κάνει τον ανάλογο προγραμματισμό. Στην φετινή σεζόν έχουν χρησιμοποιηθεί 80 προπονητές στις δύο κατηγορίες.































TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ