ΟΛΛΑΝΔΙΑ

"Κλειδώνει" τον τίτλο η PSV

"Κλειδώνει" τον τίτλο η PSV
αιντχοφεν πανηγυρικο

Την ευκαιρία να «κλειδώσει» το φετινό πρωτάθλημα μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Eredivisie έχει η Αϊντχόφεν

Ο Αγιαξ από την πλευρά του, που το «ταβάνι» γι` αυτόν φέτος είναι η 2η θέση, φιλοξενείται στην έδρα της Γκρόνιγκεν και θέλει τη νίκη για να γίνει το απόλυτο αφεντικό των πλέι οφ.
Από `κει και πέρα όσον αφορά τη «μάχη» για το πρώτο γκρουπ (θέσεις 2 έως 5), η Μπρέντα και Χέρενφεν αντιμετωπίζούν εκτός τις Χέρακλες και Σπάρτα Ρότερνταμ αντίστοιχα, ενώ η 6η και… καταϊδρωμένη Φέγενορντ φιλοξενείται από τη Βίλεμ στο Τίλμπουργκ.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Αϊντχόφεν-Τβέντε

Κατήφεια στην Αϊντχόφεν (1η, 68β.) μετά την εντός έδρας ήττα (0-2) από την Φιορεντίνα που «φρέναρε» την πορεία της στο φετινό Κύπελλο ΟΥΕΦΑ στη φάση των προημιτελικών. Πλέον η PSV ζητάει νίκη-εξιλέωση επί της Τβέντε προκειμένου να «σφραγίσει» και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Επαγγελματικό» τρίποντο είχε πάρει την περασμένη αγωνιστική με το 2-0 επί της Χέρακλες εντός. Τιμωρημένος ο πολύτιμος επιθετικός μέσος Αφελάι.

Πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση στην επανάληψη, η Τβέντε (4η, 58β.) επικράτησε στην έδρα της της ουραγού Εξέλσιορ (1-0) και συνέχισε την ανοδική πορεία του τελευταίου καιρού (6 σερί νίκες). Διατηρείται στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ και στοχεύει με αξιώσεις στην κατάληψη της 3ης θέσης. Εξέτισε ο αμυντικός Ντάγκλας, αλλά προβλήματα δεν υπάρχουν.

Γκρόνιγκεν-Αγιαξ

Πραγματοποιώντας τραγικό πρώτο ημίχρονο στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μπρέντα, η Γκρόνιγκεν (7η, 51β.) ηττήθηκε με 1-2. Στην επανάληψη άσκησε αφόρητη πίεση στην αντίπαλό της και δικαιούταν το βαθμό της ισοπαλίας, ωστόσο δεν τον πήρε. Απογοήτευση επικρατεί στην ομάδα (οριστικά 7η) καθώς ο στόχος του πρώτου γκρουπ των πλέι οφ χάθηκε. Παραμένου εκτός οι μέσοι Λάακ Μέιρντινκ και οι πάγια απόντες. Αμφίβολος ο φορ και 1ος σκόρερ Μπέργκ που λείπει τον τελευταίο καιρό.

Νέα «τέσσάρα» για τον Αγιαξ (2ος, 63β.), αφού μετά το 4-2 στο κρίσιμο ματς με τη Χέρενφεν ήρθε το 4-1 επί της Ντε Γκράαφστσαπ εντός. Μόνο με ένα… θαύμα θα έρθει το πρωτάθλημα στο Αμστερνταμ κι έτσι ο «Αίαντας» θα πρέπει να αρκεστεί στην κατάκτηση της 2ης θέσης που εξασφαλίζει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Εκτός και πάλι ο Γκάμπρι, εξέτισε ο μπακ-χαφ Σίλβα, αμφίβολος ο Σουάρες.

Βίλεμ-Φέγενορντ

Η εντός έδρας ήττα από τη Χέρενφεν (2-3), έφερε τη Βίλεμ (16η, 28β.) σε ακόμη πιο δυσχερή θέση, η οποία δύσκολα πλέον θα αποφύγει τα μπαράζ, αφού την τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται στην έδρα της Τβέντε. Εξέτισε ο βασικός αμυντικός Σβίνκελς, εξακολουθούν να απουσιάζουν ο πολύτιμος αμυντικός μέσος Κάργκμπο και ο βασικός τερματοφύλακας Αρτς.

Επιστροφή στια νικηφόρα αποτελέσματα για τη Φέγενορντ (6η, 57β.) που στο «σπίτι» της απέναντι σε μια Ουτρέχτη με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα επικράτησε εύκολα με 3-1. Πάντως εκτός έδρας η ομάδα του Ρότερνταμ προβλημάτισε με την απόδοσή της σε όλη τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος. Ωστόσο να θέλει να τερματίσει μέσα στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ (2-5) θα πρέπει να μην έχει άλλες απώλειες. Μεγάλο πλήγμα αποτελεί η απουσία του τιμωρημένου Φαν Μπρόκχορστ. Παραμένει εκτός ο Μακάι.

Σπάρτα Ρότερνταμ-Χέρενφεν

Από εκτός έδρας ήττα με 0-3 από τη Φίτεσε προέρχεται η Σπάρτα (14η, 31β.), ένα σκορ πάντως που βάσει απόδοσης την αδικεί. Με ορατό, πλέον, τον κίνδυνο των μπαράζ οι Ροτερντάμερς έχουν άμεση ανάγκη από βαθμούς και γι` αυτό κόντρα στη Χέρενφεν θα τα δώσου όλα. Τιμωρημένος ο αριστερός μπακ-χαφ Τζάγκι, καθώς επίσης και ο κεντρικός αμυντικός Προμς.

Υστερα από μία αναμέτρηση με πολλές ανατροπές, η Χέρενφεν (5η, 57β.) κατάφερε να φύγει από το Τίλμπουργκ με το πολύτιμο «τρίποντο» επικρατώντας με 3-2 της Βίλεμ. Βελτίωση χρειάζεται η αμυντική της λειτουργία αφού δεν αποκλείεται να το πληρώσει στα επικείμενα πλέι οφ. Τιμωρημένος ο στόπερ Ντίνγκσνταχ, αμφίβολος ο στόπερ Ντροστ. Εξέτισε ο μπακ-χαφ Ζάουφερλοον, κανονικά παίζουν εξτρέμ Πάουλσεν και ο χαφ Ρόορντα.

Εξέλσιορ-Αλκμααρ

Αντιμετωπίζοντας την Τβέντε εκτός έδρας, η ουραγός Εξέλσιορ (18η, 26β.) δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα Παρότι προσπάθησε, ειδικά στο πρώτο μέρος, τελικά ηττήθηκε με 0-1 και παρέμεινε στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα. Τουλάχιστον Φένλο και Βίλεμ ηττήθηκαν επίσης κι έτσι ο στόχος για την αποφυγή της τελευταίας θέσης που οδηγεί σε απευθείας υποβιβασμό παραμένει ζωντανός. Τιμωρημένος μέσος Ντεμίρ.

Ανεβασμένη δείχνει η Αλκμααρ (12η, 39β.) που μετά την εντός έδρας κόντρα στη Φίτεσε κέρδισε και μακριά από την έδρας της, με 3-2 τη Φένλο. Επιασε αρκετά καλή απόδοση γεγονός σημαντικό για μια ομάδα που είχε μείνει χωρίς «τρίποντο» για 12 ολόκληρες αγωνιστικές. Επιστρέφει ο μέσος Ντε Ζου που εξέτισε την ποινή του.

Χέρακλες-Μπρέντα

Σε συνθετικό χλοοτάπητα αγωνίζεται η γηπεδούχος. Η Χέρακλες (13η, 32β.) αδικήθηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι της με την Αϊντχόφεν, χάνοντας με 0-2, ωστόσο η όπως και να `χει η ήττα είναι ήττα. Μικρό το κακό αφού οι διώκτριές των «Ηρακλειδών» είχαν επίσης απώλειες με αποτέλεσμα να διατηρούν απόσταση 4η βαθμών από την 16η θέση και τα μπαράζ. Τιμωρημένοι ο στόπερ Ραχίμ και ο δεξιός εξτρέμ/φορ Κουανσά.

Εξακολουθεί να εντυπωσιάζει η Μπρέντα (3η, 60β.) που με την εκτός έδρας νίκη της επί της Γκρόνιγκεν (με 2-1) έφτασε τα πέντε συνεχόμενα «τρίποντα»! Βεβαίως, αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα όσον αφορά το πρώτο γκρουπ των πλέι οφ (2-5) κι έτσι το θετικό αποτέλεσμα στο Αλμέλο κρίνεται αναγκαίο. Αμφίβολος ο αξιόλογος επιθετικός Λούρλινγκ που απουσίασε και από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια.

Ντε Γκράαφστσαπ-Ουτρέχτη

Την τεράστια διαφορά δυναμικότητας που έχει έναντι του Αγιαξ πλήρωσε η Ντε Γκράαφστσαπ (15η, 29β.) που γνώρισε βαριά ήττα με 1-4 στο Αμστερνταμ. Οι μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο χάλασε τη «χημεία» των «σούπερ αγροτών» που έχουν πραγματοποιήσει έναν κάκιστο δεύτερο γύρο (11 ματς χωρίς νίκη) με αποτέλεσμα να βρίσκονται πλέον οριακά εκτός επικίνδυνης ζώνης. Εξέτισε ο πολύτιμος αμυντικός μέσος Φράνκελ.

Λίγη αποδείχθηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι της με τη Φέγενορντ η Ουτρέχτη (11η, 42β.), με αποτέλεσμα το 1-3 να έρθει φυσιολογικά. Ετσι η ομάδα βρίσκεται πλέον εκτός του δεύτερου γκρουπ των πλέι οφ (θέσεις 6 έως 9) και η ανάγκη για νίκη στο συγκεκριμένο ματς κρίνεται επιτακτική. Τιμωρημένος ο δεξιός μπακ-χαφ Κορνέλισε, παραμένουν εκτός ο στόπερ Σχουτ και αξιόλογος μέσος Καλουέ.

Ναϊμέγκεν-Φίτεσε

Ντέρμπι της επαρχίας Χέλντερλαντ με τα εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί. Χαρακτήρα σε ένα πολύ κρίσιμο ματς έδειξε η Ναϊμέγκεν (9η, 43β.) παίρνοντας πολύτιμη εκτός έδρας νίκη με 2-0 κόντρα στην Ρόντα. Απέναντι στη Φίτεσε δίνει έναν ακόμη «τελικό» στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει μια θέση στο δεύτερο γκρουπ των πλέι οφ (6-9) μια το ΟΥΕΦΑ. Αμφίβολος ο εξτρέμ/φορ Μπόμπσον.

Στην άκρη έβαλαν τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις τους με τον προπονητή Ντε Μος (αποχωρεί στο τέλος της σεζόν) οι παίκτες. Ετσι πιάνοντας ικανοποιητική απόδοση, επιβλήθηκε στο Αρνεμ με 3-0 της Σπάρτα, σκοράροντας και τα τρία τέρματά της στην επανάληψη. Παραμένουν νοκ-άουτ ο επιθετικός Χόμανς και ο αναπληρωματικός μέσος Κάια.

Ρόντα-Φένλο

Ντέρμπι της περιοχής της Λιμβουργίας
Περίοδο ντεφορμαρίσματος διανύει η Ρόντα (8η, 44β.) που έφερε έμεινε για μια ακόμη φορά μακριά από τη νίκη χάνοντας με 0-2 από τη Ναϊμέγκεν στην έδρας της. Είναι ολοφάνερο ότι η προσοχή των παικτών της βρίσκεται πλέον στον τελικό του Κυπέλλου με τη Φέγενορντ που θα διεξαχθεί στις 27 του μήνα. Από την εξέδρα θα παρακολουθήσει το ματς ο τεχνικός Ατεφελντ που τα έβαλε με τη διαιτησία και τιμωρήθηκε. Εκτός ο φορ Ματόντο και ο Οπερ που είναι τραυματίες. Τιμωρημένοι ο αμυντικός Σάις και ο πολύτιμος Τιοτέ. Αμφίβολος ο φορ και 1ος σκόρερ Λαμά.

Από την πλευρά της η νεοφώτιστη Φένλο (17η, 26β.) αδυνατεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που της παρουσιάζονται και αυτό δεν αποκλείεται να το πληρώσει τελικά με απευθείας υποβιβασμό. Μετά την εκτός έδρα από την Εξέλσιορ (με 1-2 παρότι προηγήθηκε παίζοντας με παίκτη παραπάνω) ήρθε μία ακόμη, αυτή τη φορά με 2-3 από την Αλκμααρ εντός παρά το γεγονός ότι είχε το προβάδισμα δις. Παραμένει εκτός ο μέσος Λέιμανς και οι φορ Καλάμπρο και Ελ Γκααουρί.







































TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ