STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κλάτενμπεργκ: "Ήταν πέναλτι στον Μιχαηλίδη, σωστά δεν δόθηκε το χέρι του Βέλεθ"

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης με τον Λούκας Βιγιαφάνιες
Ο Γιάννης Μιχαηλίδης με τον Λούκας Βιγιαφάνιες PHOTO CREDITS: PRINT SCREEN

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην ανάλυσή του για τις επίμαχες φάσεις της ένατης αγωνιστικής της Super League Interwetten, τόνισε ότι ήταν σωστό το πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΟΚ στο μαρκάρισμα του Βιγιαφάνιες πάνω στον Μιχαηλίδη.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις της ένατης αγωνιστικής της Super League Interwetten, μεταξύ άλλων του ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην οποία ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-1.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ ανέφερε ότι σωστά δόθηκε το πέναλτι στο μαρκάρισμα του Βιγιαφάνιες πάνω στον Μιχαηλίδη, ενώ ορθή ήταν και η απόφαση να μη δοθεί πέναλτι στο χέρι του Βέλεθ, πάνω σε σουτ του Μπίσεσβαρ.

Για τα άσχημα γεγονότα που συνέβησαν στον Βόλο και τη σύρραξη που προκλήθηκε ανάμεσα στους παίκτες, τόνισε ότι ορθά δόθηκαν οι τρεις κόκκινες κάρτες.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ:

Για το πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ για χέρι του Βέλεθ:

Κλάτενμπεργκ: "Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι μετά από ένα σουτ του επιθετικού το οποίο κόπηκε από έναν αμυντικό μέσα στην περιοχή. Το VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι παρόλο που η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού, χτύπησε στο πάνω μέρος του και επομένως σύμφωνα με τους νόμους του παιχνιδιού, αυτό δεν είναι παράβαση".

Για το πέναλτι πάνω στον Μιχαηλίδη:

Κλάτενμπεργκ: "Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι μετά από διεκδίκηση της μπάλας εντός περιοχής. Το VAR έλεγξε το περιστατικό και συνέστησε μια επιτόπια επανεξέταση για πέναλτι κατά την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό είναι ένα πέναλτι καθώς ο αμυντικός στην διεκδίκηση της μπάλας, χτυπάει από πίσω το πόδι του επιθετικού".

Βόλος - Άρης

Για τις συμπλοκές μεταξύ παικτών και τις τρεις κόκκινες:

Διατητής VAR: "Σου δείχνω το νούμερο 14 του Βόλου με νούμερο 18 του Άρη. Λοιπόν τον χτυπάει με μπουνιά και το νούμερο 18 το ίδιο".

Διαιτητής: "Έχω δει και τους δύο παίκτες είναι κόκκινη κάρτα".

Διαιτητής VAR: "Και έχουμε άλλη μια, σου δείχνω για το νούμερο 37 του Βόλου. Σου δείχνω. Ο οποίος χτυπάει μπουνιές αξιωματούχο ομάδας του Βόλου. Δεν έχουμε κάτι άλλο".

Κλάτενμπεργκ: "Ενώ ο αγώνας διεκόπη μετά από προβλήματα στις κερκίδες, υπήρξε μαζική αντιπαράθεση μεταξύ των παικτών και των δύο ομάδων. Το VAR έλεγξε τα περιστατικά και συνέστησε στον διαιτητή κατά την επανεκκίνηση του παιχνιδιού να δείξει τρεις κόκκινες κάρτες για βίαιη συμπεριφορά καθώς και οι τρεις αναγνωρίστηκαν ότι έριχναν γροθιές στη μαζική αντιπαράθεση. Η ΚΕΔ συμφωνεί πλήρως ότι όλες οι κόκκινες κάρτες ήταν απαραίτητες και φάνηκε ξεκάθαρα οι συγκεκριμένοι παίκτες να ρίχνουν γροθιές κατά τη σύρραξη. Όλοι αποβλήθηκαν σωστά πριν την επανέναρξη του αγώνα".

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός;

Για το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΣ στον Περέα:

Διαιτητής VAR: "Θανάση άκουσε με σου συστήνω on field review, ο αμυντικός έχει τα χέρια κάτω και σηκώνει το χέρι πάνω και τον χτυπάει στο λαιμό και στο πρόσωπο. Κάνει κίνηση και τον βρίσκει".

Κλάτενμπεργκ: "Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι αφού ο αμυντικός διεκδίκησε την μπάλα με τον επιθετικό μέσα στην περιοχή. Το VAR έλεγξε το περιστατικό και έκρινε ότι η επαφή του χεριού του αμυντικού με το πρόσωπο του επιθετικού ήταν αρκετή για να καταλογιστεί πέναλτι.

Η ΚΕΔ συμφωνεί με το VAR για καταλογισμό πέναλτι, διότι η κίνηση του χεριού του αμυντικού στο πρόσωπο του αντιπάλου του ήταν απερίσκεπτη και όχι απαραίτητη".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ VAR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ