STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κέρκυρα - ΑΕΚ 0-1

Κέρκυρα - ΑΕΚ 0-1
Γκερέιρο, Μπουγαΐδης, πανηγυρική INTIME SPORTS

Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο που θύμιζε... χωράφι, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 την Κέρκυρα και συνέχισε το αήττητο σερί της για 5ο συνεχόμενο ματς. Σκόρερ ο Γκερέιρο με πέναλτι. Με δέκα από το 63' ο δικέφαλος

Σε αντιστρόφως ανάλογη πορεία με τον πρώτο γύρο, βρίσκεται η ΑΕΚ που για 5ο συνεχόμενο ματς κράτησε το αήττητο της και για για τρίτο συνεχόμενο πήρε τους τρεις βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική η Ένωση υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να αναμένεται κατά χιλιάδες στο ΟΑΚΑ.

Όσον αφορά την Κέρκυρα, έκανε μέτριο έως κακό ματς και σίγουρα οι ελπίδες για παραμονή έχουν μειωθεί, με μόλις 9 ματς πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η SUPER BALL αυτή την Κυριακή... “παίζει” με δύο μπάλες! Η εκπομπή αρχίζει αμέσως μετά τον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ (21:00) και σας μεταφέρει τον παλμό του σπουδαίου αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ΖΩΝΤΑΝΑ από το γήπεδο του Ελληνικού. Στο επίκεντρο της εκπομπής και η 21η αγωνιστική της Super League με σχόλια, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις. (ενεργό link στη λέξη SUPER BALLμε το live blog)

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος

Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης, Κυριάκος Μερκενίδης

4ος βοηθός: Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Κέρκυρα (Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Έντερ, Βενέτης, Τσουμάνης (Γκέσιος 24'), Κρητικός (Στάμου 73'), Ηλιάδης (Τσοκάνης 60'), Γιάντσης, Λεόν, Μπουκουβάλας, Κυβελίδης

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Βλάχος, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουμάγκας, Κορδέρο, Μητρόπουλος, Φέτσης, Γκερέιρο (Κατίδης 84'), Φούντας (Τσούπρος 88'), Φουρτάδο (Τσίτας 73')

Γκολ: Γκερέιρο 14' (0-1 πεν.)

Κίτρινες κάρτες: Κουτρουμπής 24', Κορδέρο (33' + 63' κοκ.), Γιάντσης 47'

Ανασκόπηση αγώνα

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης οι ρόλοι των δύο ομάδων ήταν ξεκάθαροι. Η ΑΕΚ πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα με τους γηπεδούχους να αφήνουν χώρους προκειμένου να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Στο 4' ο Μπουγαΐδης έπιασε την κεφαλιά μετά από φάουλ-σέντρα του Γκερέιρο, ο Αναστόπουλος μπλόκαρε στην αγκαλιά του. Η απάντηση της Κέρκυρας ήρθε στο 7', όταν βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, παράλληλη μπαλιά του Γιάντση στον Κυβελίδη, ο Κωνσταντόπουλος είχε βγει και απέκρουσε το πλασέ με την μπάλα στην συνέχεια να βγαίνει άουτ.

Το αφιέρωσε ο αρχηγός στην κόρη του

Η φάση της Κέρκυρας δεν φάνηκε να ανησυχεί την ΑΕΚ που συνέχισε στον ρυθμό της και στο 13' κέρδισε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ με το χέρι - πέναλτι που έκανε ο Έντερ. Ο Γκερέιρο ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στην αντίθετη πλευρά της εστίας του Αναστασόπουλου, κάνοντας το 0-1.

Στην αμέσως επόμενη φάση η ΑΕΚ έκρυψε την μπάλα, με τον Φουρτάδο να βγαίνει από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε με τις γροθιές ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Ο αγώνας συνέχισε να είναι στον ίδιο ρυθμό, με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την Κέρκυρα να προσπαθεί να βρει τα πατήματα της μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 41' η Κέρκυρα έφτασε κοντά στο γκολ με διπλή ευκαιρία.

Εκτέλεση φάουλ του Λεόν, ο Φέτσης έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα προς την εστία της ομάδας του, ο Κωνσταντόπουλος με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ. Στην συνέχεια της φάσης, ο Βενέτης βρέθηκε μέσα στην μικρή περιοχή της Ένωσης, έκανε την προβολή, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, στην τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να συνεχίζει από κει που το άφησε στο πρώτο μέρος. Στο 54' μεγάλη φάση για την Ένωση με τον Φέτση. Αρχικά ο Φούντας βγήκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, και με δύο αντιπάλους πάνω του έβγαλε μπαλιά στον αμαρκάριστο Φέτση, στο ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο μέσος των φιλοξενούμενων δεν υπολόγισε καλά και η μπάλα του έφυγε από τα πόδια. Στην συνέχεια της φάσης, πάσα στον Φουρτάδο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν η ΑΕΚ πίεζε, η Κέρκυρα προσπαθούσε να βγει μπροστά για να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 64' ο Κορδέρο είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα η Ένωση να μείνει με δέκα παίκτες και ισορροπίες του αγώνα να αλλάζουν.

Ο χρόνος κυλούσε, η ΑΕΚ κρατούσε μακριά τους γηπεδούχους και ο Παπακώστας προσπαθούσε με όλα του τα όπλα για την ισοφάριση. Στο 76' η Κέρκυρα είχε μια καλή στιγμή με τον Λεόν, όταν η Κέρκυρα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, βγήκε η σέντρα με τον Λεόν από το σημείο του πέναλτι να βγάζει με... ακροβατικό την μπάλα άουτ.

Μέχρι την λήξη του αγώνα δεν έγινε κάποια σημαντική φάση με την ΑΕΚ να παίρνει τους 3 πολύτιμους βαθμούς που της δίνουν τεράστια ανάσα και ουσιαστικά απομακρύνεται από την ζώνη του υποβιβασμού.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Ρότζερ Γκερέιρο για δεύτερο συνεχόμενο ματς έκανε σπουδαία εμφάνιση, βοήθησε την ΑΕΚ μέσα στον αγωνιστικό χώρο αρκετά και φυσικά ήταν και ο σκόρερ του πέναλτι που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Ο αδύναμος κρίκος

Η ομάδα της Κέρκυρας που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει πραγματικά τον αντίπαλο της.

Στατιστικά Αγώνα

0 Γκολ 0
0 Ασίστ 1
11 Τελικές Προσπάθειες 8
6 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
1 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
4 Κεφαλιές 1
4 Αποκρούσεις 6
12 Επεμβάσεις 21
31 Κλεψίματα 26
16 Φάουλ 18
4 Οφσάιντ 3
3 Κόρνερ 2
52 Λάθη 52
8/34 Γεμίσματα 6/17
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ