ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΟΥΑΔΟΡ

Κέντρι Πάες: Το next big thing της Λατινικής Αμερικής έγραψε ιστορία με το Εκουαδόρ

Ecuador's Kendry Paez celebrates after scoring the opening goal against Bolivia during a qualifying soccer match for the FIFA World Cup 2026 at Hernando Siles stadium in La Paz, Bolivia, Thursday, Oct. 12, 2023.(AP Photo/Juan Karita)
Ο Κέντρι Παέζ το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της εθνικής ανδρών Εκουαδόρ AP IMAGES/JUAN KARITA

Αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα του ποδοσφαίρου του Εκουαδόρ. Τον άνθρωπο που μαζί με τον Καϊσέδο θα συνθέσουν το επόμενο δίδυμο στο κέντρο της εθνικής τους και της Τσέλσι. Ο λόγος για τον 16χρονο Κέντρι Πάες που γράφει ιστορία με τον Ισημερινό.

Έχει χαρακτηριστεί ως ο νέος Καϊσέδο, ένας τίτλος που τον αδικεί συνυπολογίζοντας τις επιθετικές του αρετές. Ο Κέντρι Πάες είναι το νέο "project" της Λατινικής Αμερικής, με τους σκάουτς να τον θεωρούν έναν μοντέρνο πλέιμεϊκερ που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ποιο είναι, όμως, το οξύμωρο της υπόθεσης και γιατί η Τσέλσι έσπευσε να προσφέρει 17 εκατομμύρια λίρες στην άσημη Ιντιπεντιέντε ντε Βάλε το καλοκαίρι του 2023 για να τον αποκτήσει;

Το αγωνιστικό του προφίλ και η υπομονή της Τσέλσι

Μα φυσικά η ηλικία του. Ο 16χρονος αριστεροπόδαρος επιτελικός μέσος μπορεί να αγωνιστεί με ευκολία και ως 8αρι, εκμεταλλευόμενος τη δημιουργικότητά του με την μπάλα στα πόδια, την αθλητικότητα του, τις τεχνικές αρετές του, την ανεπτυγμένη ποδοσφαιρική του νοημοσύνη και τις τοποθετήσεις του όταν η ομάδα του δεν έχει την κατοχή, κάνοντάς τον την ιδανική περίπτωση σύγχρονου κεντρικού.

Έναν παίκτη που κάθε προπονητής ονειρεύεται να έχει και κάθε ποδοσφαιρικός σύλλογος θέλει να αποκτήσει. Αυτοί ήταν μεταξύ άλλων οι λόγοι για τους οποίους η Τσέλσι πλειοδότησε, κερδίζοντας την άτυπη μονομαχία ανάμεσα στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ που τον είχαν στη λίστα τους, ακόμα και εάν θα πρέπει να περιμένει μέχρι να συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Η σχέση λατρείας με τα ρεκόρ

Εκπληκτική είναι, όμως, και η συχνότητα με την οποία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, καθώς με το γκολ που σημείωσε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (13/10) κόντρα στη Βολιβία, τέρμα με το οποίο άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, έγινε ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει για τα προκριματικά της Conmebol, της ομοσπονδίας που διοργανώνει το αντίστοιχο Euro της Λατινικής Αμερικής.

Παράλληλα, ο Πάες είναι ο μικρότερος ηλικιακά ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει το εθνόσημο της ανδρικής ομάδας του Εκουαδόρ και ο νεαρότερος που έχει συμμετάσχει στα προκριματικά της Conmebol για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πλέον, ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα παρακολουθεί τα κατορθώματά του, ανυπομονώντας να περάσει σύντομα την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να τον θαυμάζει συχνότερα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ