ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καζακστάν - Γαλλία 0-2: Με σβηστές μηχανές η πρώτη νίκη των "μπλε" στα προκριματικά

Οι παίκτες της Γαλλίας πανηγυρίζουν το γκολ τους απέναντι στο Καζακστάν
Οι παίκτες της Γαλλίας πανηγυρίζουν το γκολ τους απέναντι στο Καζακστάν Ⓒ 2021 STANISLAV FILIPPOV / ASSOCIATED PRESS

Η Γαλλία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022, επικρατώντας του Καζακστάν 0-2, χάρη στο γκολ του Ουσμάν Ντεμπελέ στο 20' και το αυτογκόλ του Σεργκέι Μαλίι στο 44'.

Η Γαλλία πέρασε εύκολα από το Αστάνα Αρένα, επικρατώντας του Καζακστάν με 0-2, για τη δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Τα γκολ για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές πέτυχαν οι Ουσμάν Ντεμπελέ στο 20' και του Σεργκέι Μαλίι, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 44ο λεπτό.

ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ

Οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ άνοιξαν το σκορ στο 20'. Πογκμπά, Μαρσιάλ και Ντεμπελέ συνδυάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ με ωραίο τελείωμα από το ύψος της περιοχής.

Στο 44' ο Γκριεζμάν εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, με τον Σεργκέι Μαλίι, να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα, υπό την πίεση του Πολ Πογκμπά. Αυτό έμελλε να ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

ΜΕ ΣΒΗΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Οι Γάλλοι πάτησαν φρένο στο δεύτερο μέρος, έχοντας καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Ο ρυθμός στο παιχνίδι έπεσε, ωστόσο οι Γάλλοι θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα.

Ο Εμπαπέ κέρδισε πέναλτι στο 73', έπειτα από μαρκάρισμα που δέχθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο σούπερ σταρ της Παρί ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, με τον Μοκίν να του λέει όχι, αποκρούοντας το πέναλτι.

Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είχαμε μια από τις πιο παράξενες στιγμές. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ ανέλαβε την εκτέλεση ενός κόρνερ από τα δεξία. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα, γλίστρησε στον βηματισμό του, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήγει απευθείας άουτ, χωρίς να προσεγγίζει την περιοχή, με τη συγκεκριμένη φάση να γίνεται viral.

Τα highlights της αναμέτρησης:

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ:

2ος Όμιλος

Γεωργία - Ισπανία (19:00)

Κόσοβο - Σουηδία (21:45)

3ος όμιλος

Βουλγαρία - Ιταλία (21:45)

Ελβετία - Λιθουανία (21:45)

4ος όμιλος

Καζακστάν - Γαλλία 0-2

Ουκρανία - Φινλανδία (21:45)

6ος όμιλος

Δανία - Μολδαβία (19:00)

Αυστρία - Νησιά Φερόε (21:45)

Ισραήλ - Σκωτία (21:45)

9ος όμιλος

Αλβανία - Αγγλία (19:00)

Πολωνία - Ανδόρρα (21:45)

Σαν Μαρίνο - Ουγγαρία (21:45)

10ος όμιλος

Αρμενία - Ισλανδία (19:00)

Βόρεια Μακεδονία - Λιχτενστάιν (21:45)

Ρουμανία - Γερμανία (21:45)

Photo Credits: © 2021 Stanislav Filippov / Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ