BUNDESLIGA

Καθάρισε ο Χάλαντ για την Ντόρτμουντ, ισοπαλία-σοκ για την Λεβερκούζεν

Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ της Ντόρτμουντ κόντρα στην Γκρόιτερ Φιρτ σε ματς της Bundesliga | 15 Δεκεμβρίου 2021
Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ της Ντόρτμουντ κόντρα στην Γκρόιτερ Φιρτ σε ματς της Bundesliga | 15 Δεκεμβρίου 2021 @2021 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε 3-0 της Γκρόιτερ Φιρτ με μπροστάρη τον Χάλαντ και μείωσε στους 6 βαθμούς την απόσταση από την Μπάγερν ενώ η Λεβερκούζεν υποχρεώθηκε σε οδυνηρή ισοπαλία με την Χόφενχαϊμ. Έμεινε χωρίς εκτός έδρας νίκη η Λειψία.

Πριν από την ήττα από την Μπάγερν η Ντόρτμουντ μετρούσε 11 σερί εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα και ο αγώνας με την Γκρόιτερ Φιρτ το βράδυ της Τετάρτης (15/12) ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επιστρέφει στις επιτυχίες.

Έτσι και έγινε, με τους Βεστφαλούς να επικρατούν άνετα 3-0 της ουραγού στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Bundesliga, να κάνουν το "12 στα 13" και να μειώνουν στους έξι πόντους τη διαφορά τους χωρίζει από τους πρωτοπόρους και πρωταθλητές Βαυαρούς.

Μεγάλο πρωταγωνιστής για την BVB ήταν ο Έρλινγκ Χάλαντ, που άνοιξε το σκορ στο 33' με πέναλτι και έκανε το 2-0 στο 82' ενώ ο Μάλεν διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 89ο λεπτό απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ, που γνώρισε την 9η ήττα της σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς της φετινής Bundesliga και την όγδοη που δέχεται από 3 γκολ και πάνω.

Την ίδια ώρα, οι κιτρινόμαυροι επωφελήθηκαν και από το αποτέλεσμα στο Λεβερκούζεν - Χόφενχαϊμ, με τις ασπιρίνες να κάνουν το 2-0 στο 63ο λεπτό με δις σκόρερ τον Σικ αλλά να δέχονται την ψυχρολουσία της ισοφάρισης με γκολ στο 80' και στο 83' και να μένουν έξι πόντους πίσω από την 2η θέση.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος πέρασε αλλαγή στο ματς για την Μπάγερ στο 82ο λεπτό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα οκτώ τελευταία γκολ για την ομάδα του Λεβερκούζεν στο πρωτάθλημα έχουν σημειωθεί όλα από τον Τσέχο διεθνή στράικερ, Πάτρικ Σικ.

Στο Άουγκσμπουργκ, η κατάρα που συνοδεύει την Λειψία στα εκτός έδρας παιχνίδια της στη φετινή Bundesliga συνεχίστηκε, αφού ούτε τώρα μπόρεσε να σπάσει το ρόδι.

Προηγήθηκε στο 19' με τον Αντρέ Σίλβα που έφτασε τα πέντε τέρματα στα έξι τελευταία επίσημα παιχνίδια αλλά δέχτηκε την ισοφάριση στο 86' από πέναλτι του Καλιτζούρι, για να μείνει το 1-1 ως το φινάλε και να την καταδικάζει να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο χωρίς νίκη μακριά από το σπίτι της.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Bundesliga:

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

TAGS BUNDESLIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΕΙΨΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ