ΙΣΠΑΝΙΑ

Με σούπερ Μέσι η Μπαρτσελόνα διέλυσε την Εσπανιόλ

Με σούπερ Μέσι η Μπαρτσελόνα διέλυσε την Εσπανιόλ

Με τον Λιονέλ Μέσι να βάζει δύο γκολ και να δημιουργεί άλλα δύο, τους Αρντά και Βιδάλ παρόντες η Μπαρτσελόνα νίκησε 4-1 την Εσπανιόλ και απέκτησε σαφές προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Copa del Rey.

Σαφές προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Copa del Rey απέκτησαν οι Μπαρτσελόνα και Βαλένθια μετά τις άνετες εντός έδρας νίκες (4-1 και 4-0 επί Εσπανιόλ και Γρανάδα αντίστοιχα). Στη Σεβίλλη το ντέρμπι και το προβάδισμα, ανοιχτοί λογαριασμοί για Μπιλμπάο και Βιγιαρεάλ, προβάδισμα στην Ντεπορτίβο.

Μπαρτσελόνα κι Εσπανιόλ συναντήθηκαν ξανά μετά το ισόπαλο 0-0 του Σαββάτου, αυτή τη φορά στο "Camp Nou". Και μπορεί όλα τα βλέμματα να ήταν στραμμένα στους Αρντά Τουράν και Αλέις Βιδάλ (ο πρώτος ξεκίνησε βασικός, ο δεύτερος πέρασε στη θέση του Ντάνι Άλβες στο δεύτερο ημίχρονο.

Πάντως, πρωταγωνιστής ήταν ο Λιονέλ Μέσι για ακόμη μία φορά. Ο Καϊσέδο άνοιξε το σκορ, εννιά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, με τον Λιονέλ Μέσι να φέρνει την ισοφάριση τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ο Αργεντινός σταρ των "μπλαουγκράνα" σκόραρε εκ νέου, στο 44' με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, αυτή τη φορά για να βάλει την ομάδα του μπροστά. Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πικέ (μετά από πάσα του Μέσι) έκανε το 3-1, ενώ η Εσπανιόλ τελείωσε το ματς με εννιά παίκτες λόγω αποβολών των Ερνάν Πέρες - Παραγουανός εξτρέμ που έχει φορέσει και τη φανέλα του Ολυμπιακού - και Ντιόπ.

Το τελικό 4-1 ήρθε από τον Νεϊμάρ, στο 88ο λεπτό με την μπάλα να ξεκινά πάλι από τον Λιονέλ Μέσι για να φθάσει στα πόδια του Βραζιλιάνου άσου της Μπαρτσελόνα.

Με κεκτημένη ταχύτητα από ματς με τη Ρεάλ, η Βαλένθια του Γκάρι Νέβιλ συνέτριψε με 4-0 τη Γρανάδα στο "Μεστάγια" και ουσιαστικά "καθάρισε" την πρόκριση στα προημιτελικά του Copa del Rey. Ο Νεγρέδο με χατ-τρικ κι ο Ροντρίγκο, ήταν οι σκόρερ των "νυχτερίδων".

Στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν", η Σεβίλλη πήρε τη νίκη με 2-0 επί της Μπέτις στο ντέρμπι της πόλης και μαζί το προβάδισμα για την πρόκριση στο πλαίσιο του επαναληπτικού στο "Σάντσεθ Πιθχουάν". Έστω και χωρίς τον Κόκε που συμπλήρωσε κάρτες. Οι "βερδιμπλάνκος" έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν και να κάνουν ευκολότερη την ήδη δύσκολη ζωή γι' αυτούς με το χαμένο πέναλτι του Ρούμπεν Κάστρο.

Η Μιραντές κατάφερε να κάνει την έκπληξη απέναντι στην Ντεπορτίβο με το τελικό ισόπαλο 1-1 να καλύπτει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Ο Ορτίθ άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό, με τον Λόπο να ισοφαρίζει στο 75ο. Έτσι κι αλλιώς η ομάδα των Βίκτορ Σάντσεθ και Λούκας Πέρεθ έχει το πλεονέκτημα στη ρεβάνς του "Ριαθόρ".

Ματς αντιπροσωπευτικό έγινε της ποιότητας των δύο ομάδων έγινε στο Μπιλμπάο ανάμεσα στην Αθλέτικ και τη Βιγιαρεάλ. Η φιλοξενούμενη ομάδα προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ των Λέο Μπαπτιστάο και Σαμουέλ. Ωστόσο, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έφθασε στην ανατροπή με τα γκολ των Γουίλιαμς, Αντούριθ και Λαπόρτ. Σε κάθε περίπτωση η ρεβάνς της 13ης Ιανουαρίου διεξάγεται με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Τέλος, η Ατλέτικο - στο Copa del Rey τουλάχιστον - θέλει τον Σαούλ της. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, στο Βαγιέκας, από τη Ράγιο αλλά ο εκ πάγκου ορμώμενος Σαούλ ισοφάρισε και άφησε ανοικτούς λογαριασμούς αλλά κι ελαφρύ προβάδισμα για τη ρεβάνς του "Βιθέντε Καλντερόν". Ντεμπούτο για τους Ματίας Κρανεβίτερ και Αουγκούστο Φερνάντες.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ερερίν, Ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Σουσαέτα, Ιτουράσπε (81' Σαν Χοσέ), Μπενιάτ, Γουίλιαμς, Λεκούε (87' Μπαλενθιάγκα), Μουνιαΐν (55' Αντούριθ), Ραούλ Γκαρθία

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Μπαρμπόσα, Ρουκάβινα, Μπέιλι, Ρουίς, Μαρίν, Πίνια, Ροδρίγο Ερνάντεθ (81' Μπρούνο), Λέιβα (74' Μάριο Γκασπάρ), Σαμουέλ, Καστιγιέχο, Λέο Μπαπτιστάο (66' Μπακαμπού)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ράιαν, Μπαραγκάν, Βέζο, Αντερλάν Σάντος, Ορμπάν, Πέρες (64' Ζαϊμπό), Φουέγο, Παρέχο (46' Πιάτι), Μίνα, Ροντρίγκο (83' Ντε Πάουλ), Νεγρέδο

ΓΡΑΝΑΔΑ: Κελάβα, Μπαμπέν, Μάινθ, Ντόρια, Λόπες, Άγκμπο, Κριν, Μπιράγκι (64' Έντγκαρ Μέντεθ), Σαξές (61' Ελ Αραμπί), Ροτσίνα (72' Χαβιέρ Μάρκεθ), Πεναράντα

ΜΙΡΑΝΤΕΣ: Φερνάντεθ, Γκαλάν (46' Κιχέρα), Ορτίθ, Καντέρο, Μορένο, Προβένθιο, Λαθάρο, Γκαρθία (54' Ζουνιόρ), Σανγκάγι, Βελέθ (68' Σαλίνας), Πρατς

ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ: Μανού, Λάουρε, Λόπο, Βιλάλμπα, Πάμπλο (70' Καρδόσο), Γκουτιέρες, Ντομίνγκεθ, Μοσκέρα (58' Μπεργκαντίνος), Λουιζίνιο, Ροντρίγκες (Φάιρ), Ριέρα

ΜΠΕΤΙΣ: Χιμένεθ, Πιτσίνι, Πεσέλα, Φιγκέρας, Βαρέλα, Πορτίγιο (52' Θεμπάγιος), Ντιγκάρ, Εν'Ντιαγιέ, Πέτρος (36' Χοακίν), Μολίνα (69' Ρούμπεν Κάστρο), Φαν Βολφσβίνκελ

ΣΕΒΙΛΛΗ: Σοριάνο, Κόκε, Ραμί, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Κριχόβιακ, Κρον-Ντέλι (76' Κονοπλιάνκα), Μπανέγα, Βιτόλο (55' ΧΑ Ρέγιες), Ιμόμπιλε (64' Γκαμεϊρό)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες (67' Αλέις Βιδάλ), Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Αρντά Τουράν (68' Ράκιτιτς), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Πάου, Λόπεθ, Ραΐγιο, Ρόκο, Άλβαρεθ, Ντιόπ, Αμπραχάμ (60' Μπούργκι), Ερνάν Πέρες, Μορένο, Ασένσιο (46' Σεβίγια), Καϊσέδο (41' Χορδάν)

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Κάρλος, Τίτο, Ντοράντο, Μαρτίνεθ, Ζανγκ (66' Κίνι), Ερνάντεθ, Γιορέντε, Σάντσεθ, Μπεμπέ (80' Εμπάρμπα), Μίκου (75' Καμπαγιέρο), Μανούτσο

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Μογιά, Γκάμεθ, Χιμένες, Σάβιτς, Σικέιρα, Κρανεβίτερ, Αουγκούστο Φερνάντες (57' Βιέτο), Φερνάντο Τόρες (76' Τζάκσον Μαρτίνες), Καράσκο, Πάρτεϊ, Όλιβερ Τόρες (56' Σαούλ)

Τα ματς των "16" του Copa del Rey:

Τετάρτη 6/1

Μπιλμπάο - Βιγιαρεάλ 3-2 (54' Γουίλιαμς, 68' Αντούριθ, 81' Λαπόρτ / 16' Λέο Μπαπτιστάο, 38' Σαμουέλ)

Μιραντές - Ντεπορτίβο 1-1 (25' Ορτίθ / 75' Λόπο)

Βαλένθια - Γρανάδα 4-0 (8' Νεγρέδο, 63' πεν., 83' πεν., 35' Ροντρίγκο)

Μπέτις - Σεβίλλη 0-2 (13' Κρον-Ντέλι, 49' Κριχόβιακ)

Μπαρτσελόνα - Εσπανιόλ 4-1 (13',44' Μέσι, 49' Πικέ, 88' Νεϊμάρ / 9' Καϊσέδο)

Ράγιο Βαγιεκάνο - Ατλέτικο 1-1 (35' Μαρτίνεθ / 67' Σαούλ)

Πέμπτη 7/1

Έιμπαρ - Λας Πάλμας

Κάντιθ - Θέλτα

Οι ρεβάνς

13/1

Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα

Ατλέτικο - Ράγιο

Λας Πάλμας - Έιμπαρ

Βιγιαρεάλ - Μπιλμπάο

Σεβίλλη - Μπέτις

Θέλτα - Κάντιθ

Ντεπορτίβο - Μιραντές

Γρανάδα - Βαλένθια

Μπιλμπάο - Βιγιαρεάλ 3-2

Μιραντές - Ντεπορτίβο 1-1

Μπέτις - Σεβίλλη 0-2

Βαλένθια - Γρανάδα 4-0

Μπαρτσελόνα - Εσπανιόλ 4-1

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ