Καταστροφές στα γήπεδα της Ελλάδας

Με αφορμή τα καρφιά και τα γυαλιά στο "Κλεάνθης Βικελίδης" το Sport24.gr θυμάται τέσσερα παρόμοια περιστατικά στα ελληνικά γήπεδα (φωτογραφίες).
Το πρωί της Τετάρτης, λίγες ώρες δηλαδή πριν τον αγώνα μπαράζ μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και Ξάνθης, άγνωστοι πέταξαν καρφιά και γυαλιά στον αγωνιστικό χώρο του “Κλεάνθης Βικελίδης”.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο φαινόμενο αρχίζει και γίνεται… μόδα.
Ας θυμηθούμε, λοιπόν, κάποιες από αυτές και συγκεκριμένα από το 2004 μέχρι και την Τετάρτη (11/6/2014).
Οκτώ χρόνια κρατάει αυτή η κολώνια
Τον Αύγουστο του 2012 η ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού είχε προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι με τον Πανηλειακό. Το πρωί της ημέρας του αγώνα οι άνθρωποι των δυο ομάδων έμειναν με ανοιχτό το στόμα, όταν διαπίστωσαν πως ο αγωνιστικός χώρος ήταν γεμάτος με γυαλιά και καρφιά!
Το ίδιο συνέβη και το 2004 σε αντίστοιχο παιχνίδι μόνο που ήταν για τους “μεγάλους”. Το ματς τελικά πραγματοποιήθηκε και μάλιστα το σκορ ήρθε 2-2.
Έκοψαν τα δοκάρια!
Στις 7 Μαΐου του 2008 και συγκεκριμένα στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ηλιούπολη – Διαγόρα, άγνωστοι έκοψαν τα δοκάρια λίγες ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα!
Η αφιλόξενη Νέα Σμύρνη
Το γήπεδο του Ιστορικού έχει μεγάλο… ιστορικό σε καταστροφές. Αρχικά το 2010 η ΑΕΚ έψαχνε έδρα για να αντιμετωπίσει την Νταντί Γιουνάιτεντ για την Ευρώπη.
Οπαδοί κατέλαβαν τα γραφεία του Ερασιτέχνη και στη συνέχεια κατέστρεψαν τον αγωνιστικό χώρο. Μπογιές, λακούβες, κατεστραμμένοι πάγκοι και κομμένα δοκάρια είναι μερικά απ όσα συνέβησαν. Ο Κώσταντίνος Τσακίρης είχε δηλώσει για το συμβάν: ” Δεν είναι σωστός τρόπος αντίδρασης αυτός. Αυτό που έγινε ξεφεύγει από τη λογική”.
Στο γήπεδο βρέθηκαν καρφιά, μπογιές και άλλα αντικείμενα. Το παιχνίδι, μετά από μεγάλη προσπάθεια, έγινε τελικά με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει με 3-0.
Τέλος φτάνουμε και στα τωρινά με όταν… άγνωστοι προσπάθησαν να ματαιώσουν το ματς του Ολυμπιακού Βόλου με την Ξάνθη.