ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καταλήγει σε κορμό

Καταλήγει σε κορμό
Βαλβέρδε, Ντιόγκο INTIME SPORTS

Ο Βαλβέρδε καταλήγει σε μία βάση παικτών για να υπάρξει ομοιογένεια και να βελτιωθεί η εικόνα

Στα πέντε επίσημα ματς που έχει δώσει ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο προπονητής των νταμπλούχων όχι μόνο χρησιμοποίησε πέντε διαφορετικές εντεκάδες, αλλά προχώρησε και σε πολλές αλλαγές προσώπων στο αρχικό σχήμα σε κάθε αναμέτρηση. Αυτός είναι ο Βαλβέρδε, τα ίδια έκανε και στις προηγούμενες ομάδες του. Ιδιαίτερα στην Εσπανιόλ, άλλη εντεκάδα χρησιμοποιούσε στην Primera Division και διαφορετική στο Κύπελλο UEFA, τη σεζόν 2006/07, όταν οι Καταλανοί έφτασαν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.
Ίσως ο 44χρονος τεχνικός να διακρίνει πως τη δεδομένη χρονική στιγμή οι περισσότεροι παίκτες που έχει στον Ολυμπιακό δεν μπορούν να βγάλουν κολλητά δύο παιχνίδια, σε ικανοποιητικό επίπεδο, μέσα σε διάστημα τριών ή τεσσάρων ημερών, με αποτέλεσμα να ανακατεύει την τράπουλα προκειμένου να αγωνίζονται σε κάθε αγώνα οι πιο φρέσκιοι.

Το σκεπτικό του Ισπανού τεχνικού έχει βάση, καθώς μέσα από τις προπονήσεις είναι σε θέση να κρίνει την αγωνιστική ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του. Υπάρχει όμως και αντίλογος. Ο Ολυμπιακός είναι μία νέα ομάδα, έγιναν πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό και αυτό το καλοκαίρι και η ομάδα πρέπει να βρει την ομοιογένειά της, ώστε να αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο και φυσικά να εξακολουθεί να κατακτά νίκες.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτίθεται να περιορίσει τις πολλές αλλαγές ανά αγώνα και θα επιδιώξει να κρατήσει σταθερή μία βάση επτά-οκτών ποδοσφαιριστών προκειμένου σε κάθε παιχνίδι να μπορεί να αλλάζει πρόσωπα (οι συνήθειες, άλλωστε, δεν κόβονται εύκολα), αλλά με μέτρο. Το θετικό είναι πως ο 44χρονος προπονητής έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής 20 παίκτες, δείχνοντας πως πρόθεσή του είναι να αξιοποιήσει το υλικό που έχει στη διάθεσή του.

Πάντως, υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που περιμένουν μία ευκαιρία από τον Ισπανό, όπως οι Γιώργος Γκαλίτσιος και Γιάννης Παπαδόπουλος, οι οποίοι εντάχθηκαν στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, όμως, προς το παρόν, δεν έχουν αγωνιστεί ούτε λεπτό σε επίσημα παιχνίδια. Στην αναφορά θα γινόταν λόγος και για τους Ραούλ Μπράβο και Μίρνες Σίσιτς, αλλά τόσο ο Ισπανός αμυντικός όσο και ο Σλοβένος μέσος, με τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν υπολογίζονται από τον Βαλβέρδε, αν και γνώμη μας είναι πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

*Την Παρασκευή (19/9) οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν στις 09:30, μετά το ρεπό της Πέμπτης (18/9).








TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ