ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το κώλυμα είναι ο επόμενος μετά τον Καρέρα

Ο Μάσιμο Καρέρα στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό για την 11η αγωνιστική
Ο Μάσιμο Καρέρα στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Στην ΑΕΚ μπήκαν σε μια ζόρικη διαδικασία, καθώς ναι μεν στηρίζεται ο Ιταλός κόουτς, Μάσιμο Καρέρα, όμως αυτό περισσότερο συμβαίνει επειδή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εικόνα για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης του.

Ξημέρωσε Δευτέρα και στην ΑΕΚ ζουν αυτό δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσουν τόσο γρήγορα μέσα στη σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι τα μηνύματα τα είχαν πάρει για τη δουλειά που δεν γίνεται στα Σπάτα με τέτοιο τρόπο, ώστε η ομάδα να αποκτήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο αγωνιστικό και να καλύψει με προσπάθεια και κάποιο πλάνο τις αμυντικές αδυναμίες της. Πλέον, ο Μάσιμο Καρέρα είναι στα σχοινιά και παρά την παροχή στήριξης από την πλευρά της διοίκησης, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο Ιταλός δεν θα μακροημερεύσει στην Ένωση. Μένει μέχρι να βρεθεί ο επόμενος.

Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα δεν είναι η απόφαση αλλά η αντικατάσταση. Το ζήτημα είναι ποιος θα μπορούσε να κάτσει στον πάγκο και να γίνει ο επόμενος, με λογική και κάποια σχετική ασφάλεια. Προεργασία για προπονητή από το εξωτερικό δεδομένα δεν έχει γίνει και αυτό διότι ουδείς περίμενε ή μπορούσε να δει ότι ο Ιταλός μετά το περυσινό συμμάζεμα μιας διαλυμένης ομάδας, θα αδυνατούσε τόσο εμφανώς να δώσει δική του εικόνα στην ΑΕΚ, δουλεύοντας μαζί της από την αρχή και με γνώμονα τις δικές του ποδοσφαιρικές αρχές.

Δυστυχώς για την ΑΕΚ, αυτό το πλάνο δεν εμφανίζεται στο γήπεδο και η ανάγκη αλλαγής προπονητή είναι πιο ξεκάθαρη από πότε. Παρατηρούν για παράδειγμα στην Ένωση το πόσο στρωμένη δουλειά κάνει στον Άρη ο Άκης Μάντζιος, το πως παρουσιάζει ένα σύνολο που έχει αρχή, μέση και τέλος και δικαιολογημένα δυσανασχετούν που η δική τους ομάδα, με ένα πραγματικά καλό υλικό μεσοεπιθετικά, δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει να παίξει και βασίζεται σε ατομικές εμπνεύσεις, ενώ πίσω είναι σκορποχώρι.

Επίσης στο θέμα της άμυνας, επειδή με την παρουσία του Καρέρα δεν έχει βρεθεί συγκεκριμένος κορμός, οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν με προοπτική φθείρονται συνεχώς ενώ αγωνίζονται χωρίς τακτικό προσανατολισμό. Κινδυνεύουν να βγουν άχρηστοι ακριβώς επειδή η ίδια η ομάδα δεν ξέρει τι πρέπει να παίξει και πώς να θωρακίσει την ανασταλτική λειτουργία της. Δεν είναι τόσο κακοί ποδοσφαιριστές αυτοί που έχουν έρθει και δεδομένα μπορούν να δημιουργήσουν μία καλύτερη γραμμή άμυνας εφόσον πάρουν σωστές κατευθύνσεις και γίνει η απαραίτητη δουλειά σε καθημερινή βάση.

Εδώ η κατάσταση για την ΑΕΚ έχει φτάσει πλέον σε ένα πολύ κομβικό σημείο, καθώς κινδυνεύει πέρα από επιπλέον διασυρμούς καθώς έρχονται τα δύσκολα παιχνίδια με τη Λέστερ και τον Ολυμπιακό, να απεμπολήσει τις όποιες πιθανότητες έχει να διατηρηθεί έστω σε τροχιά κορυφής για όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Η απόφαση για να μείνει ο Καρέρα ίσως αποδειχθεί ακόμα πιο καταδικαστική για την ομάδα. Η ανταπάντηση σε αυτό όμως, έρχεται από την έλλειψη εντός Ελλάδας επιλογών που θα μπορούσαν έστω προσωρινά να αποτελέσουν λύσεις ουσίας.

Για το εξωτερικό θα χρειαστεί χρόνος... Σίγουρα από σήμερα θα προτείνονται στους ανθρώπους της ομάδας ελεύθεροι προπονητές που έχουν εργαστεί εκτός Ελλάδος, ωστόσο ο κίνδυνος μιας άστοχης πρόσληψης θα είναι πάντα ορατός καθώς θα υπάρξει βιασύνη και ρίσκο. Μία εγχώρια επιλογή ή εκείνη κάποιου που να έχει εργαστεί ξανά στο πρωτάθλημα, φαντάζει αυτή τη στιγμή ως πιο λογική, όμως στο τέλος της συζήτησης, όταν πας να μιλήσεις για τον Χιμένεθ ή κάποιον άλλον, εμφανίζεται η ατάκα του «ξαναζεσταμένου φαγητού». Τουλάχιστον έτσι θα τρώγεται, λέω εγώ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ