ΑΓΓΛΙΑ

Κάραγκερ: "Ο Μπέλιγχαμ είναι ο σταρ της Ρεάλ αλλά ο Φόντεν μού θυμίζει τον Ζιντάν"

Manchester City's Phil Foden celebrates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Fulham and Manchester City at the Craven Cottage Stadium in London, Saturday, May 11, 2024. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Manchester City's Phil Foden celebrates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Fulham and Manchester City at the Craven Cottage Stadium in London, Saturday, May 11, 2024. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) @2024 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Οι Τζουντ Μπέλιγχαμ και Φιλ Φόντεν είναι δύο από τις μεγάλες ελπίδες της εθνικής Αγγλίας για να διακριθεί στο Euro 2024, με τον Τζέιμι Κάραγκερ να αποθεώνει το συγκεκριμένο δίδυμο αλλά και να τοποθετεί ψηλότερα στην ιεραρχία του τον εξτρέμ της Σίτι.

Αν υπάρχουν δύο Άγγλοι ποδοσφαιριστές που έκαναν step up τη φετινή σεζόν, αυτοί είναι οι Τζουντ Μπέλιγχαμ και Φιλ Φόντεν, με τον πρώτο να αναδεικνύεται ηγέτης της Ρεάλ μόλις στην πρώτη του χρονιά στην Μαδρίτη και να διεκδικεί το Champions League και τον δεύτερο να είναι ο κορυφαίος της Premier League και να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τέταρτου σερί πρωταθλήματος με την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Το πόσο υψηλό είναι το επίπεδο των συγκεκριμένων παικτών φρόντισε να το τονίσει ο Τζέιμι Κάραγκερ μέσω αρθρογραφίας του στην "Telegraph", με τον παλαίμαχο μπακ της Λίβερπουλ και νυν τηλεσχολιαστή να εκθειάζει μάλιστα τον Φόντεν συγκρίνοντάς τον με τον Ζινεντίν Ζιντάν.

"Οι Φόντεν και Μπέλιγχαμ συνιστούν δυο διαφορετικά προφίλ παικτών αλλά υπάρχουν παράμετροι στο παιχνίδι του άσου της Σίτι που τον κάνει να ξεχωρίζει σε σύγκριση με όλους τους άλλους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην εθνική Αγγλίας

Ο Μπέλιγχαμ ακολουθεί την παράδοση των ολοκληρωμένων, πολυδιάστατων μέσων. Τακτικά, είναι ο ονειρεμένος παίκτης για τον Σάουθγκεϊτ ενόψει του Euro 2024.

Ήταν έξοχος στη θέση "10" για την Ρεάλ και απολαυστικός όταν έπαιζε ως "8άρι" για την Ντόρτμουντ ενώ μπορείς να τον δεις να παίζει και ως "6άρι" αργότερα στη συνέχεια της καριέρας του', τόνισε αρχικά ο Κάραγκερ, για να προσθέσει:

Ο Φιλ Φόντεν πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Γουέστ Χαμ
Ο Φιλ Φόντεν πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Γουέστ Χαμ @2024 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

"Όσον αφορά στον Φόντεν, δεν είμαι σίγουρος για το αν η Αγγλία είχε ποτέ παίκτη παρόμοιου στιλ και επιπέδου. Έχει περισσότερα κοινά με τους τυπικούς Ισπανούς ή Πορτογάλους παίκτες, η τεχνική του είναι απαράμιλλη.

Το μεγαλύτερο παράσημο που μπορώ να δώσω είναι πως κάθε φορά που βλέπω τον Φόντεν και βλέπω την πρώτη επαφή του με τη μπάλα, το κοντρόλ και τις χορευτικές κινήσεις του σε κλειστούς χώρους, οι πρώτοι παίκτες που μου έρχονται αβίαστα στο μυαλό είναι οι Ζινεντίν Ζιντάν και Αντρές Ινιέστα.

Το δίλημμα για τον Σάουθγκεϊτ είναι το πώς θα πάρει τον καλύτερο εαυτό του Μπέλιγχαμ και ταυτόχρονα να αποφύγουμε να επιστρέψουμε στα debate που είχαμε παλιά, για το αν πρέπει να παίζει βασικός στην μεσαία γραμμή ο Τζέραρντ ή ο Λάμπαρντ.

Ο Μπέλιγχαμ είναι φαινόμενο αλλά για μένα ο Φόντεν παραμένει ο πιο προικισμένος ποδοσφαιριστής της Αγγλίας".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ