ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Κάρα": "Νιώθω ευλογημένος στον ΠΑΟ"

"Κάρα": "Νιώθω ευλογημένος στον ΠΑΟ"
καραγκουνης

Λίγο πριν την λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και την έναρξη των πλεϊ οφ, ο Γιώργος Καραγκούνης κάνει απολογισμό της σεζόν για τον Παναθηναϊκό

Οι "πράσινοι" για ακόμα μία σεζόν έμειναν εκτός τίτλου στην Ελλάδα αλλά διακρίθηκαν στην Ευρώπη. Ο "Κάρα", σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Εξέδρα", δηλώνει ότι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του ήταν επί της Ίντερ, ενώ δεν διστάζει να ομολογήσει ότι η κατάκτηση του EURO είναι πιο εφικτή από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Σύμφωνα με τον μέσο του Παναθηναϊκού, η διαιτησία του πρώτου αγώνα στις αναμετρήσεις με την Βιγιαρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιξε καθοριστικό παράγοντα στον αποκλεισμό από την Ευρώπη και παραδέχεται την αστάθεια της ομάδας στο Ελληνικό πρωτάθλημα και την αποτυχία να κατακτήσει κάποιον τίτλο.

Επίσης, αναφέρεται στους αγώνες της Εθνικής για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, ενώ δεν έχει βάλει χρονικό όριο για την αποχώρηση του από τους αγωνιστικούς χώρους. Αποσπάσματα από την συνέντευξη.

Η Εθνική πήρε το ΕURO μία ομάδα μπορεί να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ ή το ΟΥΕΦΑ; " Είναι δύσκολο γιατί το ΕURO διαρκούσε ένα μήνα. Τώρα εμείς ξεκινήσαμε στις 28 Ιουλίου και το Τσάμπιονς Λιγκ τελειώνει τέλος Μαϊου. Αυτό κάνει την διαφορά προς το δυσκολότερο. Πρέπει να είσαι σε φόρμα 100% έτοιμος απ΄ όλες τις απόψεις.

Με την Βιγιαρεάλ είδαμε ότι είχαμε κάποια προβλήματα. Πρέπει να κρατήσεις την φόρμα σου σε όλη αυτή την περίοδο. Μία μεγαλύτερη ομάδα σαν την Μάντσεστερ και την Μπαρτσελόνα και σε φόρμα να μην είναι έχει την ποιότητα να το αντισταθμίσει. Εσύ πρέπει να είσαι σε καλή κατάσταση σε όλο το διάστημα

".

Είχες πει παλιότερα ότι είναι προτιμότερα μία πορεία στην Ευρώπη από έναν τίτλο στην Ελλάδα. Αυτό θα μπορούσε να είναι δικαιολογία που ο Παναθηναϊκός μένει εκτός τίτλων; " Δεν είναι δικαιολογία. Μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό πρέπει να παίζει και για τους τρεις στόχους. Αν γίνεται να διαλέξεις, που και πάλι στον Παναθηναϊκό δεν μπορείς να διαλέγεις, η κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου είναι πολύ καλύτερη από τίτλο στην Ελλάδα. Γιατί πρωτάθλημα στην Ελλάδα έχεις πάρει και θα ξαναπάρεις. Είναι πιο εφικτός στόχος. Εμείς όμως δεν πρέπει να διαλέγουμε στόχους".

Πέρσι ήσουν από τους λίγους που βγήκαν μπροστά όταν η ομάδα ήταν απογοητευμένη από το χαμένο πρωτάθλημα και είχες πει ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να βγει δεύτερος και να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ; " Πέρσι ήμασταν πολύ απογοητευμένοι γιατί ενώ ήμασταν φαβορί για το πρωτάθλημα, ξαφνικά είδαμε τον Ολυμπιακό να το παίρνει, την ΑΕΚ ηθική πρωταθλήτρια, και καλά κάνει και το πιστέυει και εμάς τρίτους. Ήταν μεγάλη απογοήτευση γιατί στην ουσία αυτό που έγινε με το CAS εμάς επηρέασε πιο πολύ.

Μετά το ματς με τον Ατρόμητο είχαμε τέσσερις βαθμούς διαφορά και δέκα λεπτά μετά την λήξη του αγώνα μας είπαν ότι ήμασταν ένα βαθμό μπροστά. Θα ήταν εντελώς διαφορετικά να πηγαίναμε στην Ξάνθη με +4. Δεν μας άξιζε η τρίτη θέση. Μετά έπρεπε να κυνηγήσουμε τη δεύτερη θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που κάναμε φέτος προήλθε από πέρσι. Ήταν σημαντικό και για τον εγωισμό μας να κάνουμε κάτι καλό στα πλεϊ οφ. Μπορεί να έλεγαν ότι η ΑΕΚ το άφησε, αλλά εγώ είδα ότι η ΑΕΚ έβαλε πέντε γκολ στο πρώτο ματς έβαλε στον Πανιώνιο. Δεν βάζεις πέντε γκολ και μετά όταν δέχεσαι τέσσερα λες τα παράτησα.

Ήταν πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό γιατί πέρα από το οικονομικό κερδίζει και στο πρεστίζ. Και τώρα δεν υπάρχει άλλος στόχος πρέπει να τα δώσουμε όλα. Είμαστα αναγκασμένοι να παλέψουμε. Να γυρίσουμε το κλίμα να βρούμε καλή ψυχολογία και να δείξουμε ότι μπορούμε να το ξεπεράσουμε. Φέτος θα είναι πολύ δύσκολο να περάσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ με τις κληρώσεις.
Πρέπει να είμαστε εκεί σαν Παναθηναϊκός. Φανταστείτε πόσο θα σε υπολογίζουν αν είσαι πάλι εκεί και με συνεχή παρουσία.

Οι μέτοχοι θέλουν πάλι να επενδύσουν, να βάλουν χρήματα. Πρέπει εμείς να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να δώσουμε την ευκαιρία στην διοίκηση να φέρει καλούς παίκτες. Ο μεγάλος παίκτης για να έρθει στην Ελλάδα πρέπει να συμμετέχεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλιώς είναι πολύ δύσκολο. Αν ερχόταν ένας παίκτης και με ρωτούσε για τον Παναθηναϊκό θα του έλεγα την αλήθεια. Θα του έλεγα ότι μπορούμε να φθάσουμε στους "8" και στους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε πολύ κόσμο όπου και να παίζουμε στην Ευρώπη θα έρχονται 5.000-6.000 φίλαθλοι. Θα ήταν μεγάλο κίνητρο αυτό. Τώρα τα υπόλοιπα






..."

Εσείς και όλοι οι πρώην και νυν παίκτες του Παναθηναϊκού που έχετε πάρει το ΕURO ταλαιπωρείστε τόσα χρόνια για να πάρετε το πρωτάθλημα. Τελικά είναι πιο δύσκολο να παίζεις στον Παναθηναϊκό και να προσπαθείς να κατακτήσεις τίτλο στην Ελλάδα; "Αυτό έχουν δείξει τα πράγματα. Ότι είναι πιο δύσκολο να πάρεις εδώ πρωτάθλημα. Λέγεται ότι δεν έχουμε παίκτες μαθημένους στο πρωταθλητισμό. Ε, πως να μάθουν στον πρωταθλητισμό όταν τόσα χρόνια και που προσπαθείς να πάρεις ένα πρωτάθλημα δεν σε αφήνουν.

Θυμάμαι μία σεζόν ο Ολυμπιακός άλλαξε τρεις προπονητές και πήρε το πρωτάθλημα. Αυτό μόνο στην Ελλάδα γίνεται. Πρέπει να γίνεις πιο δυνατός να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες του πρωταθλήματος.

Για τους αγώνες με την Βιγιαρεάλ: " Δεν υπάρχει άγχος σε αυτά τα παιχνίδια. Εγώ τα χαίρομαι αυτά τα ματς. Ίσως να υπάρχει λίγο άγχος αλλά όχι κάτι παραπάνω. Ήμασταν εκτός στόχων σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Έπαιξε ρόλο. Ο απόκλεισμός από τον Πανσερραϊκό είχε αντίκτυπο στην ομάδα. Το κουβαλούσαμε μέσα μας και ίσως να ήταν διαφορετικά αν δεν είχε έρθει.

Όλο αυτό που έγινε δεν ήταν καθόλου καλό. Έκανε κακό στην ομάδα. Μας δημιούργησε πρόβλημα ψυχολογίας γιατί μετά από πέντε ημέρες ερχόταν ένα παίχνίδι που γινόταν αναγκαστικά ματς της χρονιάς, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Υποσυνείδητα όμως καμία φορά λειτουργεί το ότι φέτος έχεις φύγει από τους εγχώριους τίτλους και σου έχει μείνει μόνο ένας

.

Αν βρισκόμασταν στους "8", θα ήταν από μόνο του θέμα. Παρότι η Βιγιαρεάλ είναι μία πολύ καλή ομάδα, με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο στην Ισπανία δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές. Μπορεί να είχε λίγο μεγαλύτερη ποιότητα αλλά μεγάλες διαφορές δεν υπήρχαν. Βέβαια, έπαιξε ρόλο το πρώτο παιχνίδι όπου θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει νικητές. Σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο η λεπτομέρεια και όταν γίνονται δύο τόσο σημαντικά λάθη, το πληρώνεις.

Το πρώτο ας πούμε ότι δεν το είδε. Το δεύτερο όμως ήταν σε τέτοια στιγμή που έπαιξε καθορτιστικό ρόλο. Μετά το 0-1 οι παίκτες της Βιγιαρεάλ δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Ήταν θέμα χρόνου να βάλουμε και δεύτερο γκολ ή να μείνει το 0-1. Ψυχολογικά ήταν τελειωμένοι. Αλλιώς είναι να κερδίζεις και αλλιώς να έχεις το 1-1. Παρ όλο αυτά έπρεπε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο στο δεύτερο παιχνίδι. Σε αυτά τα ματς πρέπει να είσαι 100% έτοιμος.

Εμείς παίξαμε μερικές ημέρες μετά το ματς με τον Ολυμπιακό όπου για μεγάλο χρονικό διάστημα αγωνιζόμασταν με 10 παίκτες και κάναμε έξτρα προσπάθεια. Έπειτα είχαμε Τετάρτη κύπελλο και μας γύρισε η ψυχολογία. Με εξαίρεση τον κόσμο που μας έδωσε μεγάλη βοήθεια όλα τα άλλα κρεμόντουσαν σε ένα σχοινί. Και δυστυχώς οι λεπτρομέρεις δεν ήταν μαζί μας. Αυτό που κάναμε φέτος ήταν μεγάλη δουλειά



".

Για την μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του: " Αυτή με την Ίντερ. Με όλους τους παίκτες που έχει, τον προπονητή, πρωταθλήτρια τελευταίων ετών, μέσα στο Μιλάνο και σε σημαντικό παιχνίδι. Μέτρησε πολύ για να βγούμε πρώτοι και αυτό είναι μεγάλο κατόρθωμα για την ιστορία της ομάδας, το πρεστίζ της και το πως σε αντιμετωπίζουν στην Ευρώπη".

Η δική σου επιστροφή σου στον Παναθηναϊκό μπορεί να λειτουργήσει οδηγό και για άλλους παίκτες; " Καθένας λειτουργεί ξεχωριστά. Αν κάποιος έχει την επιθυμία και θέλει να γυρίσει μπορεί να το κάνει. Έχω πει γιατί γύρισα ένας σοβαρός λόγος ήταν η υπόσχεση του Γιάννη Βαρδινογιάννη ότι σε 1,5-2 χρόνια από τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει δικό του γήπεδο.

Δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν νομίζω να προλάβω να παίξω. Αν έχεις δικό σου γήπεδο οι πιθανότητες να προκριθείς επί της Βιγιαρεάλ, με 1-1 εκτός έδρας είναι πολύ περισσότερες. Δυστυχώς το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα. Βλέπουμε πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό να παίζει στην έδρα του

".

Για την αποχώρηση του από τους αγωνιστικούς χώρους; " Δεν έχω βάλει όριο. Θέλω να αντέχω να παίζω γιατί με γεμίζει αυτό που κάνω. Μου δίνει χαρά. Δεν μπορώ να σκεφτώ πότε. Θέλω ότι δεν μπορώ, να φύγω. Να έχω την αυτογνωσία και να το διαπιστώσω".



Για την αποτυχία του Παναθηναϊκού να κατακτήσει κάποιον τίτλο την φετινή σεζόν; " Σε μεγάλο βαθμό φταίμε εμείς. Δείξαμε αστάθεια σε μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος. Βέβαια ήμασταν υπό πίεση και αυτό στην Ελλάδα φέρνει μεγάλη γκρίνια. Έπαιξαν ρόλο και άλλοι παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι σίγουρα η διαιτησία. Το καλοκαίρι έγιναν κινήσεις για να βοηθηθεί η ομάδα αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε".

Για την μεγάλη διαφορά μεταξύ του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στην βαθμολογία; " Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά και αυτό φάνηκε στα δύο παιχνίδια που δώσαμε. Παίξαμε με τον Ολυμπιακό και ήμασταν καλύτεροι. Παίζαμε υπό πίεση και αυτό ήρθε από την αρχή, όταν μείναμε πίσω στην βαθμολογία. Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι δεν έχουμε γήπεδο και βοηθάει τις ομάδες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι έδρα. Επιπλέον ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ είναι απαράδεκτος.

Το ότι ξεκινήσαμε νωρίς την σεζόν έπαιξε ρόλο. Ειδικά εμείς που ήρθαμε από την Εθνική είχαμε μόλις 10 ημέρες διακοπές έπειτα από μία εξαντλητική σεζόν".

Για τους αγώνες της Εθνικής με το Ισραήλ; " Σίγουρα είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια. Είναι μεγάλη πρόκληση να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν συγκεντρώσουμε τέσσερις βαθμούς στα δύο παιχνίδια θα είναι πολύ καλό και θα είμαστε με το ένα πόδι στο Μουντιάλ. Έχουμε καλή ομάδα και πίστη στις δυνατότες μας, αν και είμαστε σε μία περίοδο όσι και τόσο καλή. Βλέπουμε πολλά παιδιά που δεν είναι σε καλό αγωνιστικό ρυθμό. Μπορούμε το ξεπεράσουμε με συνολική δουλειά, συγκέντρωση και με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει".





























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ