ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Καπέλο: "Να αφήσουμε το μοντέλο Γκουαρδιόλα και να προτιμήσουμε αυτό του Κλοπ"

Ο Φάμπιο Καπέλο
Ο Φάμπιο Καπέλο © 2015 IVAN SEKRETAREV/ASSOCIATED PRESS

Ο Φάμπιο Καπέλο υποστήριξε ότι ο αποκλεισμός της εθνικής Ιταλίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι θέμα επιλογής λανθασμένου μοντέλου μεταξύ εκείνου του Πεπ Γκουαρδιόλα κι εκείνου του Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Φάμπιο Καπέλο μίλησε στο SkySport24 για το κάζο της Ιταλίας κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία και το δεύτερο σερί αποκλεισμό σε μπαράζ Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο βετεράνος προπονητής αναφέρθηκε στο γενικότερο μοντέλο που ακολουθεί ποδοσφαιρικά η Ιταλία και σύμφωνα με τον ίδιο είναι εκείνο του Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ θα έπρεπε να είναι εκείνο του Γιούργκεν Κλοπ.

"Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Λέω εδώ και πολύ καιρό ότι αντιγράφουμε το ποδόσφαιρο του Πεπ Γκουαρδιόλα από 15ετίας: πάσες δίπλα, σε κάθε τάκλιν πέφτεις στο έδαφος και ακόμα και μια μέτρια ομάδα όπως η Βόρεια Μακεδονία ήταν ανώτερη από εμάς. Σε επίπεδο δύναμης και αποφασιστικότητας. Μέχρι να κατανοήσουμε ότι το μοντέλο που πρέπει να αντιγράψουμε είναι αυτό του Γιούργκεν Κλοπ, οπότε το γερμανικό μοντέλο. Το ισπανικό μοντέλο δεν θα μπορέσουμε ποτέ να το αντιγράψουμε πλήρως. Πρέπει να παίζεις κάθετα, με βάθος. Η μόνη που το κατάφερε αυτό στην Ιταλία είναι η Αταλάντα και γι' αυτό προχώρησε στην Ευρώπη".

"Στη συνέχεια, υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμη. Οι ακαδημίες, οι πολλοί ξένοι. Αλλά το πραγματικό πρόβλημα παραμένει εκείνο της τακτικής. Είναι δυνατόν κάθε ποδοσφαιριστής που έρχεται στην Ιταλία να προκαλεί σεισμό, ενώ προηγουμένως ήταν απλά ένας καλός παίκτης; Αναφέρομαι στους διάφορους Τάμι Έιμπραχαμ, Ρομέλου Λουκάκου, Βίκτορ Όσιμεν".

"Ήδη βλέπω προπονητές που αλλάζουν τη φιλοσοφία τους και κοιτάζω στον Βιτσέντζο Ιταλιάνο (Φιορεντίνα) και Αλεξάντερ Μπλέσιν (Τζένοα). Όμως αλλάζουμε μόνο αν δώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλον: από τους διαιτητές στους παίκτες, από τους προπονητές στις ακαδημίες. Χθες αντικρίσαμε απουσία φυσικής κατάστασης. Η μοναδική παρατήρηση που κάνω σε αυτήν την εθνική είναι ότι μετά το Euro, δεν βλέπω την ίδια αποφασιστικότητα και ταπεινότητα που έβλεπα νωρίτερα. Λησμονήσαμε τις αξίες που μας έφεραν στην κορυφή της Ευρώπης. Η αλήθεια είναι ότι αποκλειστήκαμε για δύο χαμένα πέναλτι".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ