ΙΣΡΑΗΛ

Καντονά: "Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων δεν σημαίνει ότι είσαι υπέρ της Χαμάς"

Ο παλαίμαχος θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά | 29 Αυγούστου 2019
Ο παλαίμαχος θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά | 29 Αυγούστου 2019 @2021 DANIEL COLE/AP IMAGES

Ο παλαίμαχος θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά, αναφέρθηκε στις αιματηρές συγκρούσεις Ισραήλ και Χαμάς, ξεκαθαρίζοντας πως το να υπερασπίζεται κανείς το ανθρώπινο δικαίωμα της ζωής δεν τον καθιστά υπέρμαχο της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης.

Κι ενώ σφίγγει ο κλοιός για τη Λωρίδα της Γάζας, με τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και τη χερσαία επέμβαση του ισραηλινού στρατού να είναι προ των πυλών, ο πόλεμος έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.400 ανθρώπους στην ισραηλινή πλευρά και σε άλλους 2.750 στην παλαιστινιακή.

Με ανάρτηση στο Instagram, ο παλαίμαχος θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά, τοποθετήθηκε για τις αιματηρές συγκρούσεις, θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως όσοι ζητούν την ελευθερία των Παλαιστινίων δεν σημαίνει ότι στηρίζουν τη Χάμας.

"Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων δεν σημαίνει ότι είσαι υπέρ της Χαμάς. Το να λες "Ελευθερία στην Παλαιστίνη" δεν σημαίνει ότι είστε αντισημίτης ή θέλεις να φύγουν όλοι οι Εβραίοι.

"Ελευθερία στην Παλαιστίνη" σημαίνει ελεύθερους Παλαιστίνιους από την ισραηλινή κατοχή που τους κλέβει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους εδώ και 75 χρόνια.

"Ελευθερία στην Παλαιστίνη" σημαίνει σταματήστε να φυλακίζεται 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου, εκ των οποίων οι μισοί είναι παιδιά.

"Ελευθερία στην Παλαιστίνη" σημαίνει τερματισμός του απαρτχάιντ που επέβαλε η ισραηλινή κυβέρνηση.

"Ελευθερία στην Παλαιστίνη" σημαίνει να δώσει στους Παλαιστίνιους τον έλεγχο των βασικών υποδομών στη γη τους", έγραψε χαρακτηριστικά.

TAGS ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ