ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καμίνης: "Δεν γκρεμίζω τη Λεωφόρο"

ΑΘΗΝΑ-συνέντευξη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης στα γραφεία του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη».(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-συνέντευξη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης στα γραφεία του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη».(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Καμίνης αντέκρουσε τις κατηγορίες ότι σκοπεύει να γκρεμίσει το "Απόστολος Νικολαΐδης", τόνισε ότι κανείς δεν έχει διαφωνήσει με τη Διπλή Ανάπλαση και πρόσθεσε ότι το οικόπεδο δε ανήκει σε κανένα!

Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών των οπαδών του Παναθηναϊκού βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Γιώργος Καμίνης, διότι του χρεώνουν ότι επιθυμεί να κατεδαφίσει το "Απόστολος Νικολαΐδης" χωρίς προηγουμένως να έχει δοθεί λύση στο γηπεδικό πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων απάντησε για δεύτερη φορά στις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να κατεδαφίσει την ιστορική έδρα του Τριφυλλιού προτού κατασκευαστεί νέο γήπεδο.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η ανακατασκευή του "Απόστολος Νικολαΐδης" είναι τρομακτικά δύσκολη υπόθεση και εξέφρασε την άποψη ότι η Διπλή Ανάπλαση μπορεί να προχωρήσει ακόμα και σήμερα, προσφέροντας λύσεις σε όλους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, στον Nova Σπορ Fm:

Για τις κατηγορίες πως θέλει να γκρεμίσει τη Λεωφόρο: «Έχω κουραστεί πια. Εγώ που δεν είμαι της θεωρίας της συνωμοσίας, βλέπω πως εξωθούν τον κόσμο να με βρίζει. Δεν γκρεμίζω τη Λεωφόρο, αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να το πω σε κάθε φίλαθλο ξεχωριστά. Δεν θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος προτού γίνει το νέο γήπεδο. Το προεδρικό διάταγμα προβλέπει πως όταν τελειώσουν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τότε θα πέσει η Λεωφόρος. Εγώ έχω σαν υποχρέωση σαν δήμαρχος Αθηναίων να προασπίσω τα συμφέροντα των κατοίκων, τα οικονομικά του Δήμου, αλλά και να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό».

Για το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης: «Όταν ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός, ανατέθηκε στο Δήμο να δει τις λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει η Διπλή Ανάπλαση. Ουδείς έχει διαφωνήσει με τη Διπλή Ανάπλαση, η ΠΑΕ, ο Ερασιτέχνης, οι τράπεζες, το ΥΠΕΚΑ... Ας βγουν να το πουν. Εμείς παρά την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία και το δάνειο από την τράπεζα κρατήσαμε και λεφτά από το πράσινο ταμείο πήραμε και ακούω τώρα ότι εγώ θέλω να γκρεμίσω τη Λεωφόρο. Δεν βρίσκονται λεφτά αυτή τη στιγμή, αλλά από τη στιγμή που δεσμευτεί η ΠΑΕ ότι θα αναλάβει να νοικιάσει το γήπεδο, μπορεί να βρεθεί επενδυτής και μετά να περιέλθει στην κυριότητα του Παναθηναϊκού».

Για το αν είναι ρεαλιστικό το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μπορεί να δεσμευτεί ότι εφόσον θα γίνει το γήπεδο μετά από κάποια χρόνια θα είναι αυτή ο ενοικιαστής. Μπορούμε να ελπίζουμε ότι υπό αυτή την προϋπόθεση μπορεί να βρεθεί επενδυτής να βρει τα λεφτά του. Ο Παναθηναϊκός είναι εξασφαλισμένος για πέντε χρόνια στη Λεωφόρο, ελπίζουμε μετά από πέντε χρόνια να έχει περάσει η κρίση και να υπάρχουν χρήματα. Αυτό που πιστεύω πως πρέπει να γίνει είναι να κάτσει στη Λεωφόρο για πέντε χρόνια, να ανακάμψει οικονομικά ο σύλλογος, να περάσει η κρίση, να υπογραφεί ένα Μνημόνιο με την ΠΑΕ ότι εφόσον κατασκευαστεί γήπεδο με τις τάδες προδιαγραφές θα το νοικιάσει για 20 χρόνια και κάποια στιγμή θα περιέλθει στην κυριότητά της».

Για τα σχέδια για ανακατασκευή και αλλαγής φοράς της Λεωφόρου: «Ακούω σχέδια για νέο γήπεδο στη Λεωφόρο. Λένε στον κόσμο ότι είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου, ότι δεν θα περάσει ποτέ από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ότι εκεί είναι χώρος δύο σχολείων κλπ. Οποιοσδήποτε ξέρει στοιχειώδη νομικά, καταλαβαίνει πως είναι τρομακτικά δύσκολο να περάσει αυτή τη στιγμή κάποια επέκταση του γηπέδου. Εγώ δεν θέτω ζήτημα κυριότητας. Αυτή τη στιγμή η Λεωφόρος είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου. Δεν ανήκει σε κανέναν».

Για τις κατηγορίες του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού: «Δεν το έφερα εγώ το θέμα στην επιφάνεια, αλλά ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Δεν τους έστειλα καμία επιστολή, τους κοινοποίησα απλώς το δικόγραφο, όπως είχα υποχρέωση να κάνω. Ο Δήμος Αθηναίων έχει δεκάδες εκατομμύρια που κάθονται στο Βοτανικό. Ας πούνε καθαρά τι θέλουν. Ούτε ο Δήμος θέλει να έχει την περιουσία του να κάθεται».

Για το αν το εμπορικό κέντρο μπορεί να γίνει χωρίς το γήπεδο: «Αυτό χρειάζεται οικονομοτεχνική μελέτη. Από τη στιγμή που θα έχουμε μια χαλαρή δέσμευση της ΠΑΕ για την ενοικίαση του γηπέδου και βρούμε επενδυτή, θα κάνουμε και τη μελέτη».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ