ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καμία τιμωρία για τη Σέλτικ

Καμία τιμωρία για τη Σέλτικ

Τα επαναστατικά πανό είναι πλέον χαρακτηριστικό της Σέλτικ. Η SPF τελικά, δεν τιμώρησε την ομάδα για το πανό με το "Η", που υψώθηκε από τους Σκωτσέζους φιλάθλους.

Τον περασμένο Νοέμβρη, οι οπαδοί της Σέλτικ σήκωσαν πανό με τον απεργό πείνας του IRA (Ιρλανδικού απελευθερωτικού Στρατού), Μπόμπι Σαντς και τον Σκωτσέζο, Γουίλιαμ Γουάλας, κινδυνεύοντας από την UEFA. "Τρομοκράτης ή ονειροπόλος", αναφέρει μεταξύ άλλων το πανό.

" Αγνοώ τη θέα της τροφής που μου βάζουν μπροστά στα μάτια μου καθημερινά. Πιστεύω πως η υλική τροφή δεν είναι αρκετή για να ζήσει ο άνθρωπος για πάντα και με ξαλαφρώνει το γεγονός πως θα βρω υπέροχη τροφή εκεί πάνω αν την αξίζω. Και μετά κολλάω στην τρομαχτική ιδέα ότι εκεί πάνω δεν τρώνε…"

Αυτά έγραφε στο ημερολόγιό του οΜπόμπι Σαντς, αγωνιστής του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού, που πέθανε μετά από απεργία πείνας 66 ημερών.

Οι φίλαθλοι της Σέλτικ δεν ξεχνάνε τον αγώνα των Σκωτσέζων για την ανεξαρτησία τους.

Και στο ματς λοιπόν, κόντρα στην Αμπερντίν στις 23 Νοεμβρίου, οι φίλαθλοι σήκωσαν πανό με το γράμμα "Η" σύμβολο που παραπέμπει στις πτέρυγες των φυλακών υψίστης ασφαλείας "Prison Maze".

Στις φυλακές αυτές, το 1981, πέθαναν 10 Σκωτσέζοι απεργοί πείνας.

Το πανό κρίθηκε ότι παραβιάζει τους κανόνες του Σκωτσέζικου Πρωταθλήματος (SPF) ωστόσο με επίσημη ανακοίνωση της, η ομάδα δήλωσε ότι είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η ενέργεια.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Πρωταθλήματος δήλωσε σχετικά ότι "Στους κανονισμούς τους SPF. συμπεριλαμβάνεται η απαγόρευση κάθε αναφοράς, υποστηρικτικού λόγου ή πράξης που συνδέεται με τις σκωτσέζικες οργανώσεις ανεξαρτησίας, σύμφωνα με το Terrorism Act 2000."

Και συνέχισε " Το SPF διαπίστωσε ότι το πανό ήταν προσβλητικό και παραβίασε τους κανόνες. Ωστόσο αποδείχθηκε ότι η ομάδα είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η πράξη αυτή. Ως αποτέλεσμα λοιπόν, δεν θα υπάρξει καμία ποινή κατά της ομάδας".

Να υπενθυμίσουμε ότι για το πανό των φιλάθλων της Σέλτικ κόντρα στην Μίλαν τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους, είχε επιβληθεί πρόστιμο στην ομάδα ύψους 42.000 λιρών καθώς σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς οποιαδήποτε πολιτικό ή ιδεολογικό πανό στον αγωνιστικό χώρο κρίνεται απαγορευμένο.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ