ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κάλεσε Κατσικογιάννη ο Νιόπλιας

Νιόπλιας

Την αποστολή για το παιχνίδι με την Πορτογαλία(17/11) ανακοίνωσε ο Νίκος Νιόπλιας

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που επικράτησε 2-1 της Πορτογαλίας, στον αγώνα που διεξήχθη στην Τρίπολη στις 9 Οκτωβρίου(3΄ Κουτσιανικούλης, 90΄ Κ. Παπαδόπουλος-83΄ Μιγκέλ Βίτορ), είναι αήττητο (4 νίκες-1 ισοπαλία) στην κορυφή του 9ου προκριματικού ομίλου με 13 βαθμούς.

Η Πορτογαλία έχει κάνει μέτριο ξεκίνημα (1 νίκη-1 ισοπ.-1 ήττα), ενώ πριν από την αναμέτρηση με την ελληνική ομάδα αγωνίζεται εκτός έδρας με τη δεύτερη της βαθμολογίας, Αγγλία (14/11, ώρα 14:30 Ελλάδας, Γουέμπλεϊ). Υπενθυμίζεται ότι στην επόμενη φάση (αγώνες μπαράζ) προκρίνονται οι δέκα νικητές των ομίλων και οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι στη βαθμολογία.



Οι παίκτες που κλήθηκαν από τον Νίκο Νιόπλια είναι οι:



Τερματοφύλακες: Φώτης Κουτζαβασίλης (ΠΑΟΚ), Νίκος Μπαμπανιώτης (Παναιτωλικός)



Αμυντικοί: Βασίλης Αποστολόπουλος (Ατρόμητος), Ανέστης Αργυρίου (Πανθρακικός), Μιχάλης Μπουκουβάλας (Λάρισα), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Δημήτρης Σιόβας (Πανιώνιος), Γιάννης Σκόνδρας (Ατρόμητος)



Μέσοι: Ελίνι Δημούτσος (Παναθηναϊκός), Γιώργος Ιωαννίδης (Ηρακλής), Γιώργος Κατσικογιάννης (Ολυμπιακός), Γιάννης Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Παντελής Ριζογιάννης (SKODA Ξάνθη), Γιώργος Σιάκκας (Εργοτέλης), Αρης Σοϊλέδης (Ολυμπιακός), Παναγιώτης Ταχτσίδης (ΑΕΚ)



Επιθετικοί: Δημήτρης Γιάντσης (Ηρακλής), Βασίλης Κουτσιανικούλης (ΠΑΟΚ), Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Θανάσης Παπάζογλου (ΠΑΟΚ), Μιχάλης Παυλής (ΑΕΚ)



Ο Νίκος Νιόπλιας με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, τόνισε:”Η Εθνική είναι υποχρεωμένη να παρουσιάζεται έτοιμη κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο και για οποιαδήποτε διοργάνωση.



Τον προηγούμενο μήνα κάναμε αυτό είχαμε σχεδιάσει και πήραμε δύο εντός έδρας νίκες με Πορτογαλία και Λιθουανία, πραγματοποιώντας, παράλληλα, καλές εμφανίσεις. Επαναλαμβάνω ότι διαθέτουμε καλή ομάδα και αυτό το πιστεύουμε όλοι μας. Αλλωστε, η πίστη στις δυνατότητές μας οδηγεί αυτή την εθνική σε επιτυχίες.



Θα δοκιμάσουμε αρκετά πράγματα στις προπονήσεις και ίσως διαφοροποιήσουμε την τακτική ενόψει της αναμέτρησης με την Πορτογαλία.



Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος, δηλαδή θα παίξουμε για τη νίκη. Πιστεύω ότι εάν καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς ή την ισοπαλία, θα βρεθούμε πιο κοντά στην πρόκριση για τα μπαράζ. Θεωρώ ότι οι Πορτογάλοι θα έχουν μεγαλύτερη πίεση λόγω της ήττας στο μεταξύ μας ματς στην Τρίπολη και της ισοπαλίας που ακολούθησε με την ΠΓΔΜ, ενώ θα έρχονται και από τον αγώνα στην Αγγλία. Θα χρειαστεί να παίξουμε με μυαλό για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».



Η αποστολή θα συγκεντρωθεί την Τρίτη(/10/11)Εχουν προγραμματιστεί οι εξής προπονήσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά: 10/11 (16:15), 11/11 (16:15, 12/11 (17:30) και 13/11 (16:15).



Η αποστολή θ΄ αναχωρήσει για την πόλη Φάρο της Πορτογαλίας το Σάββατο (14/11- 08:00). Οι προπονήσεις της εθνικήςστην Πορτογαλία θα πραγματοποιηθούν στις 15/11 (13:00) στο Φάρο και στις 16/11 (20:15) στο γήπεδο του αγώνα.Η ομάδα θα επιστρέψει στη χώρα μας την Τετάρτη(18/11).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ