ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Kαλαμάτα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-3

Kαλαμάτα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-3
κωτσιος INTIME SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την πρόκριση στην έδρα της Καλαμάτας με εύκολη νίκη, 3-0

Παρά τις απουσίες που είχαν οι φιλοξενούμενοι υπερίσχυσαν κατά κράτος απέναντι σε μία ομάδα που έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει στην ανωτερότητα των παικτών του Γιώργου Παράσχου και έχει ως πρώτο μέλημα την καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.
Ο αρχικός ενθουσιασμός των γηπεδούχων στο ξεκίνημα του ματς κράτησε πολύ λίγο, όταν με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου του αγώνα, ο Ντιμπαλά άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σε τετ α τετ παραβίασε την εστία του εξαιρετικού κατά τ΄ άλλα Μπαλτιμά, ανοίγοντας τον δρόμο της πρόκρισης για τον ΠΑΣ. Οι παίκτες της Καλαμάτας διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του Κονγκολέζου επιθετικού.

Στο 22' ο ΠΑΣ αύξησε το σκορ με τον Σιαλμά, μετά από ατυχή προσπάθεια του Ντιμπαλά.

Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του ΠΑΣ βρέθηκε και άλλες φορές σε ευνοϊκή θέση απέναντι από τον πορτιέρο της "Μαύρης Θύελλας", χωρίς να καταφέρει να τον νικήσει, που διατήρησε σε λογικά επίπεδα το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Οι παίκτες της Καλαμάτας, στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους, είχαν να αντιπαρατάξουν ορισμένα ξεσπάσματα στην απόδοση τους χωρίς να δημιουργήσουν κάτι ουσιαστικό.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το υπέρ του σκορ απείλησε πολλές φορές την εστία του Μπαλτιμά. Ο Γιώργος Μπένος τόνωσε την επίθεση της ομάδας του με την είσοδο του Αθανασόπουλου.

Η αντίδραση του ΠΑΣ υπήρξε άμεση με το τρίτο γκολ του Μιχαλόπουλου στο 62', κλείνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου.

Πλέον, το ματς ήταν ανοικτό. Ο ΠΑΣ δημιούργησε ευκαιρίες και σε μία από αυτές ο Μιχαλόπουλους, μόνος του μπροστά από την εστία του Μπαλτιμά δεν κατάφερε εξ επαφής να σκοράρει, χάνοντας απίστευτη ευκαιρία.

Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του ΠΑΣ έκαναν συντήρηση δυνάμεων και ο Γιώργος Παράσχος πραγματοποίησε αλλαγές, σκεφτόμενος παράλληλα την κούραση και την αποφυγή πιθανών τραυματισμών. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καλαμάτα(Γιώργος Μπένος): Μπαλτιμάς, Παπουτσής, Καλαγκάνης, Μανιάτης, Τόσκας, Τάσιτς, Πουρτουλίδης, Καμινιώτης, Σκαρλάτος(58' Χατζής), Ετέροβιτς(51' Αθανασόπουλος), Ηλιόπουλος

ΠΑΣ Γιάννινα(Γιώργος Παράσχος): Ζαφειρόπουλος, Σενόνε, Βάντερσον, Κώτσιος(70' Τζάνης), Μιχαήλ, Κούσας, Ανδράλας(85' Nτε Βισέντι), Βαγγελής, Μιχαλόπουλος, Ντιμπαλά(65' Κοντογουλίδης), Σιαλμάς

Κίτρινες κάρτες: 15’ Μανιάτης, 23’ Ντιμπαλά, 31’ Σενόνε, 55’ Αθανασόπουλος, 60’ Πουρτουλίδης

Σύνεντευξη Τύπου

ΠΑΣ Γιάννινα(Γιώργος Παράσχος):

" Νομίζω ότι έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν ο ιδανικός, παρόλα αυτά, οι δύο ομάδες έπαιξαν με επιθετικό πνεύμα. Εμείς κατορθώσαμε να επιβάλουμε από την αρχή το ρυθμό μας. Πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ και από κει και πέρα τα πράγματα έγιναν εύκολα για μας αφού εκμεταλλευτήκαμε τους επιθετικούς προσανατολισμούς και τους παίκτες που είχαμε με τον καλύτερο τρόπο και φτάσαμε στο ημίχρονο με δύο γκολ διαφορά.

Στην επανάληψη παίξαμε επιφυλακτικά και συντηρητικά ώστε να διαφυλάξουμε το αποτέλεσμα και για να τελειώσει το παιχνίδι όμορφα κι ωραία, χωρίς τραυματισμούς και χωρίς επιπλέον κόπωση, αφού το παιχνίδι που βρίσκεται στο μυαλό μας είναι το επόμενο παιχνίδι της Κυριακής μ τον Λεβαδειακό. Εύχομαι στον Γιώργο Μπένο καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και φέτος

".

Καλαμάτα(Γιώργος Μπένος): " Ήταν ένα παιχνίδι για μας που μετά το παιχνίδι της Παρασκευής με την Δόξα Δράμας που κερδίσαμε και είχα πει ότι θα είναι ένα παιχνίδι "γιορτή", με έναν αντίπαλο που παίζει στην Σούπερ Λίγκα. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με τους καλύτερους οιωνούς και θεωρώ ότι μπήκαμε καλύτερα στο ματς αυτό, σε αντίθεση με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος στην έδρα μας που δεν μπαίναμε καλά. Δεχτήκαμε ένα αναπάντεχο γκολ που έδωσε το αβαντάζ στον ΠΑΣ και ακολούθησε και το δεύτερο γκολ, σε ένα διάστημα 7 λεπτών το οποίο μας έβγαλε εκτός παιχνιδιού.

Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου και στην προσπάθεια από τα παιδιά και ειδικά από την ποιότητα του παιχνιδιού που παίξαμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες και ευελπιστούμε να ανταποκριθούμε. Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ Γιάννινα για τη νίκη του και εύχομαι καλή πορεία στο πρωτάθλημα και στον κ.Παράσχο έναν εξαίρετο άνθρωπο και τεχνικό με τον οποίο γνωρίζομαι πάρα πολλά χρόνια, ό,τι καλύτερο

".

Γιώργος Κούσας: " Σήμερα κάναμε ένα καλό παιχνίδι και καταφέραμε να μπούμε δυνατά, να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ και η συνέχεια ήταν πάρα πολύ καλή. Πετύχαμε μια πρόκριση που θα μας δώσει δύναμη και θα ανέβει η ψυχολογία μας. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην Καλαμάτα, να συνεχίσει έτσι δυνατά και σίγουρα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα".

Νίκος Πουρτουλίδης: " Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και ξέραμε ότι με τις ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας, τα λάθη τα πληρώνεις. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία μετά το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας και η εικόνα μας ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο. Πιστεύω ότι ήμασταν άτυχοι και δεχτήκαμε ένα γκολ που έχω την εντύπωση ότι είναι οφσαιντ, ενώ το τρίτο γκολ προήλθε από μια "καραμπόλα".

Κάναμε πολλά αλλά θέλαμε και κάτι παραπάνω, που θα μας πηγαίναμε πιο μπροστά. Οι συμπαίκτες μου κι εγώ είμαστε ευχαριστημένοι για την σημερινή ποδοσφαιρική γιορτή, σε ένα ματς-πρόκληση με μία ομάδα καλύτερη από μας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να φτάσουμε στους στόχους μας και την Κυριακή έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στις Σέρρες. Καλή επιτυχία στον ΠΑΣ Γιαννινα

".

Εισιτ. 521, εισπράξεις 5.335 ευρώ



































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ