ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Διαιτητές ρομπότ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Ο διαιτητής ρομπότ που ανακοίνωσε η FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Ο διαιτητής ρομπότ που ανακοίνωσε η FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων PRINT SCREEN YOUTUBE

Η απόλυτη πρωτοπορία στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι γεγονός, με τη FIFA να ανακοινώνει πως για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος θα δοκιμασθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων διαιτητές ρομπότ για τη λήψη αποφάσεων οφσάιντ.

Μία νέα καινοτομία στον χώρο του ποδοσφαίρου θα εγκαινιάσει η FIFA στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη (3/2) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Αλ Ζαζίρα και Πιράε (3/2, 18:30) να ανοίγει την αυλαία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος θα χρησιμοποιηθούν διαιτητές ρομπότ για τη λήψη αποφάσεων οφσάιντ, οι οποίες θα λαμβάνονται σε μισό δευτερόλεπτο.

Ειδικές κάμερες που θα τοποθετηθούν στις οροφές του γηπέδου, όπου θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός "συστήματος παρακολούθησης γραμμών", δημιουργώντας κινούμενους σκελετούς που θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων σχετικά με αποφάσεις οφσάιντ.

Οι διαιτητές του VAR θα λαμβάνουν άμεσα την ειδοποίηση από τους διαιτητές ρομπότ για τον αν ένας παίκτης βρίσκεται ή όχι σε αντικανονική θέση, και στη συνέχεια θα ενημερώνεται και ο ρέφερι που διευθύνει τον αγώνα.

Η Τσέλσι αναμένεται να γίνει η πρώτη ομάδα της Premier League και της Ευρώπης που θα έχει εμπειρία στη δοκιμή της νέας τεχνολογίας την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα ταξιδέψει στο Άμπου Ντάμπι για τους ημιτελικούς του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων.

Μάλιστα, η FIFA αποβλέπει στο να χρησιμοποιήσει τους διαιτητές ρομπότ και στο φετινό Μουντιάλ, εάν η δοκιμή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων κριθεί με επιτυχία.

Ο Γιοχάνες Χολτζμίλερ, Διευθυντής Ποδοσφαιρικής Τεχνολογίας και Καινοτομίας της FIFA, δήλωσε: "Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πρόσβαση σε αυτή τη νέα πηγή δεδομένων μπορεί να επηρεάσει θετικά το παιχνίδι, βελτιώνοντας τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και αυξάνοντας την αντικειμενικότητα.

Ωστόσο, βρισκόμαστε μόνο στην αρχή αυτού του ταξιδιού εξέλιξης και οι πιθανές περιπτώσεις χρήσης πρέπει να δοκιμαστούν διεξοδικά για να αξιολογηθούν οι δυνατότητες με σκοπό την τελική εφαρμογή".

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΣΕΛΣΙ FIFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ