EURO

Κ21 Ελλάδα - Ισλανδία 1-0: Άλμα πρόκρισης από την άσπρη βούλα για την Εθνική

Οι παίκτες της Εθνικής πανηγυρίζουν την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μιχαηλίδη
Οι παίκτες της Εθνικής πανηγυρίζουν την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μιχαηλίδη INTIME

Η Εθνική μας ομάδα έκανε το δύο στα δύο στο διάλειμμα του Νοεμβρίου, καθώς νίκησε την Ισλανδία με 1-0, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μιχαηλίδη στο 37ο λεπτό. Αστόχησαν από την άσπρη βούλα στο 71' οι Ισλανδοί.

Η Εθνική Ελλάδος Κ21 υποδέχθηκε την Ισλανδία για τα προκριματικά του Euro 2023 στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, με την Εθνική μας ομάδα να επικρατεί με 1-0 και να ανεβαίνει προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας του τέταρτου ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι στα τελικά του Euro προκρίνονται οι εννιά πρώτοι των προκριματικών ομίλων, ο δεύτερος με την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή με εξαίρεση αυτούς που συγκέντρωσαν με τους τελευταίους των ομίλων. Οι υπόλοιποι οκτώ θα αναμετρηθούν σε αγώνες μπαράζ από όπου θα προκύψουν τα τελευταία τέσσερα εισιτήρια της τελικής φάσης.

Το ματς

Ελάχιστες καλές στιγμές είχε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου είχαν στην κατοχή τους την μπάλα στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, δημιουργώντας όμως λίγες καλές φάσεις, προς την εστία του κίπερ των Ισλανδών, Αντρέσον.

Η Εθνική μας ομάδα πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 39ο λεπτό. Ο Μπότος κέρδισε πέναλτι έπειτα από βαθιά μπαλιά του Μιχαηλίδη, σε μαρκάρισμα από αμυνόμενο εντός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες στις δύο εστίες, ωστόσο οι Ισλανδοί έφτασαν πολύ κοντά στο να πάρουν το προβάδισμα στο στο 71ο λεπτό. Ο Γουίλουμσον κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ζαγαρίτη μέσα στην περιοχή.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, ωστόσο έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζολάκη. Η Εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες στο δεύτερο μέρος, λόγω αποβολής του Καλογερόπουλο με δεύτερη κίτρινη στο 46'.

Στο 74' η Εθνική μας έχασε την καλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Ζαγαρίτης βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου, η Λευκορωσία νίκησε το Λιχτενστάιν με 4-0 στην έδρα του, ενώ η Πορτογαλία επικράτησε εύκολα της Κύπρου με 6-0.

Ελλάδα: Τζολάκης, Διαμαντής, Χριστόπουλος, Μιχαηλίδης, Λύρατζης, Κανελλόπουλος, Τσιγγάρας (77' Θυμιάνης), Σουρλής (86' Αθανασακόπουλος), Ζαγαρίτης, Χριστόπουλος (67' Τερεζίου), Μπότος

Ισλανδία: Αντρέσον, Μπιάρκασον, Πάλμασον, Φρίντρικσον (72' Ίνγκασον), Άντρασον, Μπιάρκανσον (83' Βάλγκεϊρσον), Χέιμσον (83' 'Οσκαρσον), Χλίνσον, Χάραλντσον, Γουίλουμσον (72' Μάγκνουσον)

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

TAGS EURO ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ