ΙΤΑΛΙΑ

Κ19 Ρόμα - Ίντερ: Στον τελικό του Coppa Italia οι "ροσονέρι" με γκολ του Κεραμίτση

Οι παίκτες της Κ19 Ρόμα πανηγυρίζουν το γκολ του Κεραμίτση
Οι παίκτες της Κ19 Ρόμα πανηγυρίζουν το γκολ του Κεραμίτση PRINT SCREEN

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης με κεφαλιά στο 81' έστειλε την Κ19 Ρόμα στον τελικό του Coppa Italia, με τους "ροσονέρι" να επικρατούν 1-0 της Κ19 Ίντερ του Νίκου Μπότη.

Στον τελικό του Coppa Italia πέταξε το απόγευμα της Τετάρτης (5/4) η Κ19 Ρόμα, η οποία επιβλήθηκε 1-0 της Ίντερ σε μία μάχη που είχε ελληνικό χρώμα, καθώς ο Δημήτρης Κεραμίτσης τέθηκε αντιμέτωπος με τον Νίκο Μπότη.

Ο Κεραμίτσης ήταν εκείνος που χάρισε την πρόκριση στους "ροσονέρι", αφού με κεφαλιά του στο 81' μετά από γέμισμα μέσα στην περιοχή άνοιξε το σκορ και πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Το ματς παρακολούθησε από τις εξέδρες ο τεχνικός της πρώτης ομάδας της Ρόμα, Ζοζέ Μουρίνιο, ο προπονητής τερματοφυλάκων, Νούνο Σάντος, καθώς και αρκετοί ποδοσφαιριστές των τζαλορόσι: οι Μαντσίνι, Μπόβε, Ζαλέφσκι, Βαϊνάλντουμ και Καμαρά.

Θυμίζουμε ότι ο 18χρονος αμυντικός στις 16 Ιανουαρίου του 2022 πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του με τη φανέλα της πρώτης ομάδας της Ρόμα στον αγώνα με την Κάλιαρι, περνώντας στο 90+4' στη θέση του Μέιτλαντ-Νάιλς. Κάπως έτσι, έγινε ο τρίτος νεαρότερος ξένος παίκτης του ιταλικού συλλόγου, με τον Λάμπρο Χούτο να παραμένει στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Αν και αγωνίστηκε μόλις για λίγα λεπτά με τη Ρόμα, πρόλαβε να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, με την Corriere dello Sport να κάνει αφιέρωμα και να τον αποθεώνει.

Ο Κεραμίτσης διακρίνεται για το ύψος του 1,93μ. και φέτος έχει συνολικά 23συμμετοχές, καταφέρνοντας μάλιστα να σκοράρει και τρία γκολ.

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Θεσσαλονίκη. Αγωνίστηκε στις ακαδημίες του Άρη, του Απόλλωνα Καλαμαριάς και του ΠΑΟΚ. Στα 14 χρόνια του μετακόμισε στην ανδρική ομάδα της ΑΜΣ Πανοράματος και ακολούθησαν ο Θερμαϊκός Θέρμης και η ΑΕ Κρήνης.

Στα 16 του χρόνια αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ιταλία και την Έμπολι, ενώ το καλοκαίρι του 2021 η Ρόμα αποφάσισε να επενδύσει στο ταλέντο του.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ