ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κ19 Ελβετία - Ελλάδα 0-2: Πρεμιέρα με τρίποντο για την Εθνική Νέων με Σπυράκο και Κούτσια

Η ενδεκάδα της Εθνικής Νέων πριν το ματς με την Ελβετία | 21 Σεπτεμβρίου 2022
Η ενδεκάδα της Εθνικής Νέων πριν το ματς με την Ελβετία | 21 Σεπτεμβρίου 2022 PRINT SCREEN

Η Εθνική Νέων επικράτησε 2-0 της Ελβετίας στην πρεμιέρα της στον 1ο όμιλο της προκριματικής φάσης του UEFA U19 Championship 2022-23 με τους Σπυράκο και Κούτσια να είναι οι σκόρερ της ομάδας του Τάσου Θέου.

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον 1ο όμιλο της προκριματικής φάσης του UEFA U19 Championship 2022-23 η Εθνική Νέων η οποία επικράτησε της Ελβετίας με 2-0 με τους Σπυράκο και Κούτσια να είναι οι σκόρερ της ομάδας του Τάσου Θέου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν ανώτερο στο πρώτο 45λεπτο όπου πέτυχε γκολ, είχε δοκάρι και χαμένες ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Στο δεύτερο μέρος η Ελβετία ανέβασε την απόδοση της είχε και αυτή δοκάρι και χαμένες ευκαιρίες αλλά δέκα λεπτά πριν το τέλος ο Κούτσιας έγραψε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Η Ελλάδα παρατάχθηκε με τον Μοναστηρλή κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Γεωργιάδης και αριστερά ο Φίλων με τους Κεραμίτση και Αλεξίου να είναι το δίδυμο των στόπερ. Στο κέντρο αγωνίστηκε η τριάδα των Τσίκου, Κώττα και Χρήστου και στην επίθεση στα αριστερά ο Σμυρλής, δεξιά ο Σπυράκος και στην κορυφή ο Κούτσιας.

Το ελληνικό συγκρότημα μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, απείλησε και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 21' όταν ο Σμυρλής έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά και παράλληλη μπάλια προς τον Σπυράκο που έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος του πέναλτι και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στο 27' η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει δύο τα τέρματα της όταν μετά από κόρνερ ο Χρήστου βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει έξω.

Η καλύτερη στιγμή της Ελλάδας ήρθε στο 31' με διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Κούτσιας βγήκε στην αντεπίθεση και προσπάθησε με κεφαλιά να νικήσει τον Σπίσερ που έδιωξε με το ένα χέρι και στη συνέχεια ο Κώττας αστόχησε και δεν βρήκε δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Ελβετία ανέβασε την απόδοση της και στάθηκε άτυχη στο 56' καθώς είχε δοκάρι σε προσπάθεια του Τογκενμπούργκερ ο οποίος μέσα από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Ενώ στο 67' ο Αβντουλαχού μετά από κόρνερ πήρε την κεφαλιά και ο Μοναστηρλής έδιωξε τη μπάλα εντυπωσιακά.

Η Ελλάδα βρήκε το δεύτερο γκολ που έψαχνε στο 85' όταν ο Κούτσιας έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε όμορφη κίνηση και σουτ για να γράψει το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Σπίσερ, Χάμερ, Νιακόσι, Μπέλι, Μέγιερ (78' Γκουζό), Καλόγκα, Αβντουλαχού, Γουίτς (62' Τσίπερφιλντ), Εντεμά (62' Φερνάντες), Τογκενμπούργκερ (72' Κρεσέντι), Πατρίσιο (62' Γκεμπρέισους).

ΕΛΛΑΔΑ: Μοναστηρλής, Γεωργιάδης, Κεραμίτσης (64' Νικολάου), Αλεξίου, Φίλων, Τσίκος (75' Γκούμας), Κώττας, Χρήστου, Σπυράκος (87' Τασιούρας), Σμυρλής (75' Γκολφίνος), Κούτσιας (87' Κυριόπουλος).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

  1. Τσεχία 3 (3-0)
  2. Ελλάδα 3 (2-0)
  3. Ελβετία 0 (0-2)
  4. Ανδόρα 0 (0-3)
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ