ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία, Jerusalem Post: "Ο Αμπράμοβιτς βοηθά στις συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας"

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπλάκμπερν για την Premier League 2011-2012 στο "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο | Κυριακή 13 Μαΐου 2012
Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπλάκμπερν για την Premier League 2011-2012 στο "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο | Κυριακή 13 Μαΐου 2012 © 2021 TOM HEVEZI/ASSOCIATED PRESS

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, βρίσκεται στη Λευκορωσία και βοηθά στις συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας κατόπιν αιτήματος του Κιέβου, όπως αναφέρει η Jerusalem Post.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας, βρίσκεται στη Λευκορωσία, βοηθώντας στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο πλαίσιο της προσπάθειας να βρεθεί λύση και να μπει ένα τέρμα στην αιματοχυσία σε όλη την Ουκρανία μετά την εισβολή του Πούτιν.

Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα "The Jerusalem Post", τονίζοντας ότι οι Ουκρανοί ζήτησαν από τον Αμπράμοβιτς να βοηθήσει στην πραγματοποίηση των συνομιλιών και ταξίδεψε για να συμμετάσχει στις συζητήσεις.

Αντιπροσωπείες από τη Ρωσία και την Ουκρανία έφτασαν στη συνοριακή πόλη Γκόμελ με τη Λευκορωσία την Κυριακή και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με στόχο την εξεύρεση τρόπου τερματισμού του πολέμου. Ο Αμπράμοβιτς έχει στενούς δεσμούς με τις εβραϊκές κοινότητες στην Ουκρανία και τη Ρωσία και γι' αυτό φέρεται να ενεπλάκη στις κουβέντες.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Ισραήλ, Γεβγέν Κόρνιτσουκ, δεν σχολίασε συγκεκριμένα τη συμμετοχή του Αμπράμοβιτς στις συνομιλίες, αλλά είπε ότι "εκτιμούμε όποιον μπορεί να βοηθήσει, εάν έχει αρκετή επιρροή".

Ο ιδιοκτήτης των μπλε του Λονδίνου δέχθηκε πυρά αναφορικά με τις σχέσεις του με το καθεστώς του Πούτιν και έχουν αυξηθεί οι εκκλήσεις στη Βουλή για επιβολή κυρώσεων. Το Σάββατο (26/2) αποφάσισε να παραχωρήσει την "διοίκηση" της Τσέλσι σε διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του συλλόγου.

Ο Αλεξάντερ Ροντνιάσκι, δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ παραγωγός, ο οποίος γεννήθηκε στο Κίεβο και βρίσκεται σε στενή επαφή με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολόντιμιρ Ζελένσκι και το επιτελείο του, είπε στην "The Jerusalem Post" ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επικοινώνησαν με τον Αμπράμοβιτς και άλλα μέλη της εβραϊκής κοινότητας στη Ρωσία και ζήτησαν παρέμβαση ως τρόπο προσπάθειας επίλυσης της σύγκρουσης.

Ο Ροντνιάσκι είπε ότι μίλησε με τον Αμπράμοβιτς, ο οποίος αποφάσισε να εμπλακεί σε αυτές τις προσπάθειες για να βοηθήσει στην προσπάθεια τερματισμού του πολέμου. "Οι Ουκρανοί προσπαθούσαν να βρουν κάποιον στη Ρωσία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξεύρεση ειρηνικής λύσης", εξήγησε και συνέχισε: "Άπλωσαν το χέρι για βοήθεια και ο Ρόμαν είναι το άτομο που αποφάσισε να βοηθήσει και να κινητοποιήσει την υποστήριξη για μια ειρηνική επίλυση".

Ο Ροντνιάνσκι πρόσθεσε ότι ενώ "η επιρροή του Αμπράμοβιτς είναι περιορισμένη", ήταν το μόνο άτομο που γνώριζε και συμφώνησε στη Ρωσία με το ουκρανικό αίτημα. "Δεν ξέρω αν θα υπάρξει αντίκτυπος, αλλά γνωρίζουμε το επιτελείο του Ζελένσκι και είμαι από την Ουκρανία και είναι ευγνώμονες όλοι για τις προσπάθειες".

Εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς δεν σχολίασε τις αναφορές ότι βρισκόταν στη Λευκορωσία, αλλά επιβεβαίωσε ότι τον προσέγγισαν οι Ουκρανοί αξιωματούχοι. "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η ουκρανική πλευρά επικοινώνησε με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς για υποστήριξη στην επίτευξη ειρηνικής λύσης και ότι από τότε προσπαθεί να βοηθήσει. Λαμβάνοντας υπόψιν τι διακυβεύεται, θα ζητούσαμε κατανόηση για το γιατί δεν έχουμε σχολιάσει ούτε την κατάσταση αυτή καθαυτή ούτε τη συμμετοχή του", είπε ο εκπρόσωπος.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ