PREMIER LEAGUE

It's do or die στο Λονδίνο

It's do or die στο Λονδίνο
arsenaltotenham

It's do or die καθώς Άρσεναλ και Τότεναμ συγκρούονται σε ένα ακόμα μεγάλο Λονδρέζικο ντέρμπι με μεγάλη βαθμολογική σημασία

Μετά από τη μεσοβδόμαδη δράση με αρκετές εμβόλιμες αναμετρήσεις που πάντως δεν άλλαξαν την κατάσταση στην κορυφή, βρήκαν όμως Άρσεναλ και Λίβερπουλ να χάνουν κι άλλο πολύτιμο έδαφος, το προσεχές διήμερο έχουμε πάλι φουλ αγωνιστική στην Premier League.

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει με το μεγάλο λονδρέζικο ντέρμπι της Άρσεναλ κόντρα στην Τότεναμ το μεσημέρι του Σαββάτου στο Emirates που εκτός του γοήτρου διατηρεί και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, μιας και οι δυο συμπολίτισσες βρίσκονται φέτος αρκετά μακριά από τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους.

London calling
Η Άρσεναλ προέρχεται από την τρίτη στη σειρά εκτός έδρας ήττα της με θύτη τη Φούλαμ στο Κρέιβεν Κότατζ, αποτέλεσμα που την έφερε 16 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την κορυφή του πίνακα, όντας ταυτόχρονα το πρώτο ανεπιτυχές αποτέλεσμα κόντρα στους κότατζερς μετά από 40 ολόκληρα χρόνια.

Η ομάδα του Βενγκέρ φαίνεται να έχει σημαντικά προβλήματα φέτος και το ανησυχητικό για τον Αλσατό είναι πως αντίθετα με ότι γίνονταν στους πρόσφατους αγώνες της, όταν και παρά τη συντριπτική υπεροχή δεν κατάφερνε να τη μετουσιώσει σε τέρματα και συνεπώς και βαθμούς, η τελευταία της εμφάνιση ήταν αποκαρδιωτική.

Συν τοις άλλοις οι κανονιέρηδες αντιμετωπίζουν σταθερά προβλήματα και στο Emirates αφού δείχνουν ανήμποροι να προσαρμοστούν στα δεδομένα του νέου γηπέδου και δεν έχουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον καταφέρει να εκμεταλλευτούν τη δυναμική της έδρας στα επίπεδα που το πετύχαιναν στο Χάιμπουρι.

Παραμένουν μεν αήττητοι μπροστά στο κοινό τους, όμως με τέσσερις ισοπαλίες και τρεις μόλις νίκες τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ και οι αμέσως προσεχείς αγωνιστικές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την πορεία της ομάδας.

Το πρόγραμμα που απλώνεται μπροστά στην Άρσεναλ είναι δύσβατο, αφού μετά την υποδοχή των πετεινών, η ομάδα έχει μεσοβδόμαδα ταξίδι στην Πορτογαλία ζητώντας την εξασφάλιση της πρόκρισης στους 16 του Champions League, ενώ την επόμενη αγωνιστική υπάρχει άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι στο Στάμφορντ Μπριτζ κόντρα στην Τσέλσι. Είναι προφανές πως πολλά θα κριθούν για τον Αλσατό τεχνικό και τους παίκτες του σε σχέση με τις φετινές προοπτικές της Άρσεναλ κατά τη διάρκεια αυτής της καθοριστικής εβδομάδας.

Η παράδοση είναι πάντως ευνοϊκή για τη γηπεδούχο που παραμένει αήττητη για 14 σερί αναμετρήσεις εναντι της Τότεναμ που καταγράφει το τελευταίο της τρίποντο εκτός έδρας το Μάιο του 1993. Η Άρσεναλ θα στερηθεί τους Γκαλάς και Σεντέρος (αποβλήθηκε στο ματς με τη Φούλαμ) ενώ επανέρχονται κατά πάσα πιθανότητα οι Φάμπεργκας, Λιούνμπεργκ και Κλισί.

Η Τότεναμ από την άλλη, πέραν της άνετης πρόκρισής της στην επόμενη φάση του UEFA βρίσκεται επίσης για την ώρα μακριά από τις φιλοδοξίες της και αντιμετωπίζει σταθερά προβλήματα μακριά από το Γουάιτ Χάρτ Λέιν, μην έχοντας ακόμα γευτεί τη χαρά της νίκης.

Τρεις ισοπαλίες όλες κι όλες έχει καταφέρει να αποσπάσει "on the road" η ομάδα του Γιόλ, που δεν πείθει πως θα καταφέρει πορεία αντίστοιχη της περσινής, πληρώνοντας κυρίως την αστάθεια αλλά και την αδυναμία της να συγκεντρώσει βαθμούς όταν δεν αγωνίζεται μπροστά στο κοινό της.

Προβλήματα υπάρχουν και για τον τεχνικό των πετεινών που βλέπει τον Τζένας να μην έχει αποθεραπευτεί ακόμα, τους Σταλτέρι, Γκάρντνερ και Μίντο επίσης στη λιστα των τραυματιών με μοναδική παρηγοριά τις καλές πιθανότητες του βασικότατου αμυντικού Κινγκ να προλάβει το ντέρμπι παρά το ότι ταλαιπωρείται από ίωση.

Ακόμα μαδάει τη μαργαρίτα

Ο Ράφα Μπενίτεθ βλέπει τη Λιβερπουλ να προέρχεται από σερί μέτριων εμφανίσεων και ανεπιτυχών αποτελεσμάτων "μαδώντας" κάθε αγωνιστική τη μαργαρίτα για να δει πότε επιτέλους οι κόκκινοι θα καταφέρουν να κατακτήσουν το πρώτο τους τρίποντο μακριά από το Άνφιλντ.

Σαν να μην έφταναν αυτά η ομάδα έδειξε και πάλι εξαιρετικά δύστοκη μεσοβδόμαδα απέναντι στην Πόρτσμουθ στο εμβόλιμο ματς που διεξήχθη στο Άνφιλντ και δεν κατάφερε να διασπάσει την πολύ αμυντικά στημένη ομάδα του Ρέντναπ, παραχωρώντας λευκή ισοπαλία και χάνοντας κι άλλο πολύτιμο έδαφος.

Οι πονοκέφαλοι των απουσιών παραμένουν για τον Ισπανό τεχνικό ενόψει του ταξιδιού στο κάθε άλλο παρά φιλόξενο JJB, με τα καλά νέα να έχουν να κάνουν με την επιστροφή του Μπέλαμι, ο οποίος απαλάχθηκε από τις κατηγορίες για ξυλοδαρμό. Πιθανότητες να προλάβει το ματς έχει και ο Τσάμπι Αλόνσο μιας και προπονήθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Η ομάδα του Τζούελ από την άλλη μπορεί να μην πραγματοποιεί το περσινό εξαιρετικό ξεκίνημα, έχει όμως καταφέρει να σταθεροποιηθεί στις μεσσαίες θέσεις της Premiership και να δείχνει πως έχει όλα τα φόντα να σταθεί με αξιώσεις στην κατηγορία.

Την περασμένη αγωνιστική είδε το σερί των πέντε αγώνων χωρίς ήττα και των τεσσάρων συνεχόμενων νικών να σπάει στο Γουάιτ Χάρτ Λέιν με θύτη τους πετεινούς που παρά το ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ κατάφεραν να αντιδράσουν και να κερδίσουν τη Γουίγκαν με 3-1.

Μονάχα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει καταφέρει να περάσει φέτος με νίκη από το JJB καθώς η Γουίγκαν παρουσιάζεται εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητη μπροστά στο κοινό της και θα έχει αύριο την ευκαιρία να επεκτείνει το κάκιστο σερί των κόκκινων που ψάχνουν ακόμα μετά 7 αγώνες το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο. Ιδιαίτερο το ματς για τον Χέσκι των γηπεδούχων που θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.

Το δέκα το καλό και η κορυφή

Η ομάδα του Φέργκιουσον δείχνει μέχρι στιγμής πως μπορεί φέτος να αυξήσει στο κατακόρυφο την πίεση προς στην Τσέλσι και να θέσει σοβαρότατη υποψηφιότητα για να σφετεριστεί την κυριαρχία των τελευταίων ετών από τους μπλε. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετρά πλέον αισίως δέκα ματς χωρίς ήττα με 8 νίκες και μόλις δυο ισοπαλίες τελευταία, προερχόμενη από την άνετη επικράτηση με 3-0 επί της Έβερτον μεσοβδόμαδα.

Η διαφορά των τριών βαθμών κόντρα στην Τσέλσι διατηρήθηκαν και ο στόχος ενόψει του ταξιδιού στο Ρίβερσάιντ παραμένει σταθερός, καθώς οι μπέμπηδες προελαύνουν στη φετινή Premier League. H oμάδα έχει στο νου της και το μεσοβδόμαδο κρίσιμο -όπως εξελίχθηκε η κατάσταση στον όμιλο- ματς για το Champions League απέναντι στη Μπενφίκα, δείχνει όμως σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο το περσινό κάζο στο ίδιο γήπεδο, όταν και είχε συντριβεί με 4-1 από τη Μπόρο.

Ο Σάουθγκεϊτ από την άλλη είδε την ομάδα του να αποσπά σημαντικό βαθμό στο Βίλλα Παρκ την περασμένη αγωνιστική με το τελικό 1-1 να δίνει στη Μίντλεσμπρο μια μικρή έστω ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. τα προβλήματα απουσιών παραμένουν στην πλειοψηφία τους για τη γηπεδούχο που προσπαθεί με αμυντικογενή τακτική να κερδίζει ότι μπορεί από κάθε αναμέτρηση, αντιμετωπίζοντας συνάμα και σαφές πρόβλημα παραγωγικότητας αφού έχει καταφέρει να βρει δίχτυα μόλις δυο φορές στα τελευταία 450 αγωνιστικά λεπτά.

Η παράδοσή της κόντρα στους μπέμπδες δεν είναι άσχημη πάντως, ενώ η ομάδα αισιοδοξεί για κάτι καλό κατά την υποδοχή τους το απόγευμα του Σαββάτου έχοντας αήττητο τεσσάρων αγώνων μπροστά στο κοινό της και πραγματοποιώντας καλά ματς κόντρα σε παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας όπως το πρόσφατο με τη Λίβερπουλ αλλα και αυτά κόντρα σε Νιούκαστλ, Έβερτον και Τσέλσι. Στα συν για τη Μπόρο το γεγονός πως δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα σε αντίθεση με την αντίπαλό της.

Με φόρα οι κότατζερς
Η Φούλαμ προέρχεται από μεγάλη επικράτηση την Τετάρτη απέναντι στην Άρσεναλ καταφέρνοντας να κερδίσει τους κανονιέρηδες μετά από σαράντα ολοκληρα χρόνια, γεγονός που είναι φυσικό να έχει δώσει αέρα και ψυχολογική ώθηση στον Κόλεμαν και τους παίκτες του.

Οι κότατζερς το Σάββατο ταξιδεύουν στο Ίγουντ Παρκ για να αντιμετωπίσουν τη Μπλάκμπερν και θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν το momentum της μεγάλης νίκης που προηγήθηκε για να αναρριχηθουν ακόμα ψηλότερα στη βαθμολογία. Δύσκολη έδρα αυτή των ρόδων όμως οι πρόσφατες αναμνήσεις είναι καλές για τη Φούλαμ που έχει φύγει νικήτρια δυο φορές από το συγκεκριμένο γήπεδο τα τρια τελευταία χρόνια.

Η Μπλάκμπερν από την άλλη προέρχεται από ένα κακό σερί έξι αγώνων χωρίς νίκη, πληρώνοντας κυρίως την κούραση από τις συνεχείς υποχρεώσεις αλλά και τις αρκετές απουσίες βασικών της στελεχών. Το γεγονός όμως πως η ομάδα του Χιούζ δεν αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα ούτε για την Premiership ούτε για το UEFA, έδωσε χρόνο ξεκούρασης και πιθανότατα λειτούργησε ευεργετικά και για αρκετούς από τους τραυματίες που επιστρέφουν στη δράση.

Σε συνδυασμό με την κούραση της Φούλαμ από το μεσοβδόμαδο ματς, η Μπλακμπερν αποκτά ένα πλεονέκτημα στην προσπάθεια να επιστρέψει στις επιτυχίες και να διακόψει το κακό πρόσφατο σερί.

Βασιλική υποδοχή για τους τρότερς

Η Ρέντινγκ αν και νεοφώτιστη στην Premier League μοιάζει να αισθάνεται ιδιαιτέρως άνετα στην κορυφαία κατηγορία και δείχνει πως διαθέτει τους τρόπους να σταθεί κάτι περισσότερο από αξιοπρεπώς απέναντι στις περισσότερες παραδοσιακές δυνάμεις της Αγγλίας. Έχει στρογγυλοκαθήσει στην όγδοη θέση του πίνακα και προέρχεται από ένα εξαιρετικό σερί τριών συνεχόμενων νικών με την πιο πρόσφατη να έρχεται στο Κρέιβεν Κότατζ το περασμένο Σάββατο απέναντι στη Φούλαμ.

Οι βασιλικοί κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα στα ματς αυτό και να φτάσουν σε ένα ακόμα τρίποντο, ενώ το Σάββατο έχοντας στη διάθεσή τους σαφώς περισσότερο χρόνο ξεκούρασης και προετοιμασίας υποδέχονται τη Μπόλτον.

Η ομάδα του Αλαρντάις, πάλεψε στο Ρίμποκ κόντρα στην Τσέλσι την Τετάρτη, λύγισε όμως από το γκολ του Μπάλακ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και δεν κατάφερε να ντουμπλάρει τις επιτυχίες μπροστά στο κοινό της, προερχόμενη από τη μεγάλη νικη κόντρα στην Άρσεναλ.

Αυτή ήταν άλλωστε και η μοναδική νίκη των τρότερς στα τελευταία 6 ματς αποδεικνύοντας και φέτος πως παραμένει από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις ομάδων των σερί. Κι αυτό γιατί πριν αυτό το κακό σερί είχε το ακριβώς αντίθετο του αήττητου στον ίδιο αριθμό αγώνων. Το Ματζέσκι πάντως είναι μια πολύ δύσκολη έδρα στην οποία έχει ήδη υποκύψει η Τότεναμ και έχει αφήσει βαθμούς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το έργο του Γιαννακόπουλου με την παρέα του αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο σε μια αναμέτρηση που πιθανότατα θα κριθεί στα λίγα τέρματα.

3ο ματς για 2, σε 1 εβδομάδα

Πόρτσμουθ και Άστον Βίλλα προέρχονται από μεσοβδόμαδα ματς που τις άφησαν με αντίθετες εντυπώσεις και ψυχολογία. Η ομάδα του Ρέντναπ κατάφερε να κρατήσει με άκρως αμυντικό στήσιμο το βαθμό μέσα στο Άνφιλντ αποσπώντας ισοπαλία 0-0 από τη Λίβερπουλ, την ώρα που η Άστον Βίλλα γνώριζε την πρώτη φετινή της ήττα μπροστά στο κοινό της, επιτρέποντας στους πολίτες να πανηγυρίσουν ταυτόχρονα το παρθενικό εκτός εδρας τρίποντο.

Οι πόμπεϊ μετράνε μια μόλις ήττα στο Φράτον Παρκ φέτος, βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και σε ενδεχόμενη επικράτηση επί της ομάδας του Μάρτιν Ο' Νιλ θα αφήσουν τους αντιπάλους τους τέσσερις βαθμούς μακριά και θα διατηρηθούν στις προνομιούχες θέσεις.

Η Άστον Βίλλα φαίνεται να διάγει σε αγωνιστική κάμψη προερχόμενη από τρια ματς χωρίς νίκη και πραγματοποιόντας μετριότατες εμφανίσεις αυτή την περίοδο. Πάντως το εκτός έδρας ρεκόρ των χωριατών είναι εντυπωσιακό με τη μοναδική φετινή ήττα να καταγράφεται στο Άνφιλντ κόντρα στη Λιβερπουλ και την ομάδα να έχει σταθεί όρθια σε Emirates και Στάμφορντ Μπριτζ.

Από τα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής ξεχωρίζει η μάχη της ουράς στο Μπράμαλ Λέιν με τις λεπίδες να υποδέχονται την Τσάρλτον σε μια αναμέτρηση από αυτές που συνήθως χαρακτηρίζουμε εξάποντες αλλά και το Δευτεριάτικο ματς της Μάντσεστερ Σίτι που ανεβαίνει αγωνιστικά και υποδέχεται τη σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατάσταση Γουότφορντ που βολοδέρνει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα της προσεχούς αγωνιστικής στην Premier League έχει ώς εξής:

Σάββατο 2/12 17:00

Άρσεναλ-Τότεναμ (14:45)
Μπλάκμπερν-Φούλαμ
Πόρτσμουθ-Άστον Βίλλα
Ρέντινγκ-Μπόλτον
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Τσάρλτον
Γουίγκαν-Λίβερπουλ
Μίντλεσμπρο-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:15)

Κυριακή 3/12 17:00

Έβερτον-Γουέστ Χαμ

Δευτέρα 4/12 22:00
Μάντσεστερ Σίτι-Γουότφορντ



















































































TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ