ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιστορική απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ που καταργεί τα τμήματα υποδομής

Ιστορική απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ που καταργεί τα τμήματα υποδομής
COPYRIGHT 2020 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED.

Λουκέτο στην Development Academy βάζει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να κατεβάζουν ρολά εκατοντάδες ομάδες αγοριών και κοριτσιών. Εγκαταλήφθηκε το όραμα της κυριαρχίας μετά από 13 χρόνια.

Αυτό που οι Αμερικανοί ξεκίνησαν το 2007, ένα τεράστιο δίκτυο τμημάτων υποδομής με στόχο οι ΗΠΑ κάποια στιγμή να κυριαρχήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο, εγκαταλήφθηκε 13 χρόνια μετά. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να διακόψει οριστικά αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο, με αποτέλεσμα να κατεβάσουν ρολά εκατοντάδες ομάδες αγοριών και κοριτσιών από 12 έως 18 ετών.

Στελέχη, προπονητές και παράγοντες αυτού της Development Academy όπως ονομαζόταν έχουν ήδη ενημερωθεί για την απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, χωρίς ωστόσο να είναι για την ώρα ξεκάθαρος ο λόγος γι' αυτή την ιστορική κίνηση που θα διακόψει την ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα.

Σε αυτό το εγχείρημα συμμετείχαν και οι 26 ομάδες του MLS, οι ακαδημίες των οποίων μένουν πλέον ξεκρέμαστες καθώς δεν υπάρχει απόφαση για το δικό τους μέλλον. Το πιθανότερο σενάριο είναι το MLS να ξεκινήσει δικά του πρωταθλήματα ανά ηλικιακά γκρουπ, αν και αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα όλων είναι να περιοριστούν οι οικονομικές ζημιές απο την πανδημία που συνεχίζει να καλπάζει παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ