ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισπανία - Σουηδία 1-0: Ο Μοράτα έστειλε τη Φούρια Ρόχα στο Κατάρ

Ο Άλβαρο Μοράτα της Ισπανίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σουηδία για τους προκριματικούς ομίλους της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Καρτούχα", Σεβίλλη | Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021
Ο Άλβαρο Μοράτα της Ισπανίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σουηδία για τους προκριματικούς ομίλους της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Καρτούχα", Σεβίλλη | Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 © 2021 ANGEL FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Ισπανία έκαμψε την αντίσταση της Σουηδίας στον όμιλο της Ελλάδας και με τη νίκη 1-0 από γκολ του Άλβαρο Μοράτα προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Στα playoffs οι Σκανδιναβοί.

Η Ισπανία πήρε την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, ύστερα από τη νίκη επί της Σουηδίας στον "τελικό" του 2ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης. Το 1-0 με γκολ του Άλβαρο Μοράτα στο τέλος αύξησε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες που βρίσκονται πάνω από την Ελλάδα στη βαθμολογία κι έστειλε τη "φούρια ρόχα" στο Κατάρ και τους Σκανδιναβούς στα playoffs του Μαρτίου.

Η Ισπανία επιχείρησε να πάρει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή στη Σεβίλλη και το κατάφερε, αφού οι φιλοξενούμενοι, με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στον πάγκο, πόνταραν περισσότερο στην ταχύτητα. Ο Γκάβι ήταν κομβικός ώστε οι γηπεδούχοι να έχουν συνεχώς την μπάλα στα πόδια τους, παρότι ο 17χρονος μέσος της Μπαρτσελόνα δέχθηκε αρκετά χτυπήματα. Στον αντίποδα, ο Έμιλ Φόρσμπεργκ δύο φορές απείλησε με σουτ την εστία του Ουνάι Σιμόν, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Ισπανού τερματοφύλακα.

Στο 2ο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, συνθήκη που βόλεψε την Ισπανία. Ο Γιάνε Άντερσον έριξε στη μάχη τους Ματίας Σβάνμπεργκ, Ρόμπιν Κουέισον και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς για να ψάξει το γκολ, όμως οι συνεργασίες των Σουηδών δεν ήταν τέτοιες ώστε να προβληματίσουν την Ισπανία.

Η είσοδος του Μοράτα προκάλεσε περισσότερους κινδύνους και ο Ισπανός στο 86ο λεπτό πήρε το ριμπάουντ από δοκάρι του Ντάνι Όλμο για να γράψει το γκολ που στέλνει οριστικά την Ισπανία για 16η φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Π. Τόρες, Άλμπα, Γκάβι (90' Ρόδρι), Μπουσκέτς, Σολέρ (73' Μερίνο), Σαράμπια (59' Μοράτα), Ντε Τομάς (60' Ροδρίγο), Όλμο (90' Μέντεθ)

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Κραφτ (85' Όλσον), Νίλσον, Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Κουλουσέβσκι (64' Κουέισον), Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ (63' Σβάνμπεργκ), Ίσακ (73' Ιμπραχίμοβιτς), Κλάεσον

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου

Η βαθμολογία

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ