ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Ισπανία - Νότιος Αφρική 3-2 (παρ.)

Ισπανία - Νότιος Αφρική 3-2 (παρ.)
βίγια σιμπάγια

Με τέρμα του Τσάμπι Αλόνσο στο 17ο λεπτό της παράτασης η Ισπανία επικράτησε της Νοτίου Αφρικής με 3-2 και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Confederations Cup (videos)

Πρωταγωνιστές πάντως στο "Royal Bafokeng" του Ρούστενμπεργκ ήταν οι Μφέλα και Ντάνι Γκουΐθα, οι οποία πέρασαν ως αλλαγή στο ματς και πέτυχαν από δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, τα οποία ήταν εντυπωσιακά.
Ο Μφέλα άνοιξε το σκορ για τους Αφρικανούς στο 73' και η "Furia Roha" δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει, αλλά ο Γκουΐθα έκανε την ανατροπή μόνος του.

Ο στράικερ της Φενέρμπαχτσε έφερε τα πάνω... κάτω μέσα σε ένα λεπτό και ενώ όλα έδειχναν νίκη της οικοδέσποινας, αφού σκόραρε στο 88' και το 89'.

Στο 88' από την μπαλιά του Σάντι Καθόρλα κατέβασε την μπάλα στην μεγάλη περιοχή και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Κουν, όπως και ένα λεπτό αργότερα με σέντρα, η οποία όμως χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία εντός της εστίας.

Ο Μφέλα όμως απάντησε στο 93' και με εκτέλεση φάουλ-κεραυνό ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Όσο τυχερός ήταν ο Γκουΐθα στο δεύτερό του γκολ, άλλο τόσο ήταν και ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος στο 107' εκτέλεσε φάουλ από δεξιά θέλοντας ουστιστικά να κάνει σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Κουν.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Ραούλ Αλμπιόλ, Πικέ, Καπτεβίλα, Τσάμπι Αλόνσο, Σάντι Καθόρλα, Ριέρα, Μπούσκετς (81' Φερνάντο Γιορέντε), Βίγια (57' Σίλβα), Φερνάντο Τόρες (57' Γκουΐθα).
ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ: Κουν, Γκάξα, Μπουθ, Μοκοένα, Μασιλέλα, Ντιγκακόι, Σιμπάγια, Πίνααρ (64' Μφέλα), Μοντίσε (69' Φαν Χέερντεν), Τσαμπαλάλα (84' Μλόγκο), Πάρκερ.

Ισπανία - Ν.Αφρική 3-2 (παρ. / 2-2 κ.δ.)

































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ