ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισόβιος αποκλεισμός σε Αυστραλό οπαδό για ναζιστικό χαιρετισμό

Ισόβιος αποκλεισμός σε Αυστραλό οπαδό για ναζιστικό χαιρετισμό

Ένας οπαδός που έκανε ναζιστικό χαιρετισμό στον τελικό του Κυπέλλου Αυστραλίας στο Σύδνεϋ αποκλείστηκε ισόβια από οποιονδήποτε αγώνα, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αυστραλίας (FA).

Ένας οπαδός που έκανε ναζιστικό χαιρετισμό στον τελικό του Κυπέλλου Αυστραλίας στο Σύδνεϋ αποκλείστηκε ισόβια από οποιονδήποτε αγώνα, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αυστραλίας (FA).

Η FA είχε υποσχεθεί ισχυρή δράση ως απάντηση στη συμπεριφορά ορισμένων οπαδών από τους 16.000 που παρακολούθησαν την Μακάρθουρ να νικάει την Σίδνεϊ Γιουνάιτεντ 58 με 2-0 το Σάββατο.

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ορισμένους οπαδούς της Σύδνεϋ Γιουνάιτεντ να κάνουν ναζιστικούς χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μερικοί οπαδοί επίσης φώναζαν και αποδοκιμάζουν κατά τη διάρκεια μιας τελετής υποδοχής ιθαγενών Αυστραλών πριν από την έναρξη.

"Το ποδόσφαιρο της Αυστραλίας ολοκλήρωσε μια έρευνα σχετικά με τη συμπεριφορά ενός θεατή που παρευρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αυστραλίας 2022", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FA.

"Ο εν λόγω θεατής έχει από σήμερα ισόβια απαγόρευση παρακολούθησης ποδοσφαιρικών αγώνων".

Η συμπεριφορά των οπαδών προκάλεσε την καταδίκη από τον πρωθυπουργό της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ντομινίκ Περοτέτ, ο οποίος την περιέγραψε ως "απολύτως φρικτή".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ