ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ

ΗΠΑ: Οι γονείς του Τζιοβάνι Ρέινα κατήγγειλαν την προ 31ετίας επίθεση του Μπερχάλτερ στη σύζυγό του

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ, Γκρεγκ Μπερχάλτερ, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Αγγλία για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Αλ Μπαΐτ", Αλ Κορ | Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022
Ο ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ, Γκρεγκ Μπερχάλτερ, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Αγγλία για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Αλ Μπαΐτ", Αλ Κορ | Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 © 2022/ANDRE PENNER/AP IMAGES

Η μητέρα του Τζιοβάνι Ρέινα κατήγγειλε ότι αποκάλυψε στην ομοσπονδία την επίθεση του Γκρεγκ Μπερχάλτερ στη σύζυγό του το 1991, επειδή ο εκλέκτορας της εθνικής ΗΠΑ είχε μειώσει το γιο της.

Σε σαπουνόπερα εξελίσσεται η έρευνα για λογαριασμό της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ σχετικά με τη συμπεριφορά ανθρώπων της εις βάρος τρίτων.

Την Τρίτη, ο εκλέκτορας της εθνικής ομάδας, Γκρεγκ Μπελχάλτερ, με δήλωσή του παραδέχθηκε ότι είχε επιτεθεί στην τότε φίλη του και μετέπειτα (και μέχρι σήμερα) σύζυγό του, Ροζαλίντ, ωστόσο αμφότεροι ξεπέρασαν το περιστατικό. Κατήγγειλε δε ότι υπήρξε σχετική ενημέρωση από κάποιο άτομο προς την ομοσπονδία στη διάρκεια του Μουντιάλ "για να γκρεμιστεί" ο ίδιος.

Μία ημέρα αργότερα, η μητέρα ενός παίκτη του Μπερχάλτερ στην εθνική ΗΠΑ, του Τζιοβάνι Ρέινα, με δική της μακροσκελή δήλωση αποκάλυψε ότι εκείνη ενημέρωσε τον αθλητικό διευθυντή της εθνικής ομάδας, Έρνι Στιούαρτ, για όσα συνέβησαν το 1991.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Ντανιέλε Ρέινα, έμαθε για το συμβάν εκείνη την εποχή, αφού ήταν συγκάτοικος, συμπαίκτρια και φίλη της Ροζαλίντ. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι με τον καιρό συγχώρεσε τον Μπερχάλτερ και έγιναν οικογενειακοί φίλοι. Η ενέργειά της να αποκαλύψει το προ 31ετίας περιστατικό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Μπερχάλτερ εξέθεσε με δήλωσή του τον Ρέινα, ο οποίος ήταν δυσαρεστημένος για το μικρό χρόνο συμμετοχής και είχε τοποθετηθεί δημόσια γι' αυτό.

Η Ρέινα υποστήριξε πως ο Μπερχάλτερ θα έπρεπε να συγχωρέσει αυτό το εφηβικό λάθος, όπως συνέβη και με τον ίδιο, ωστόσο αρνήθηκε πως ζήτησε την απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ΗΠΑ.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε με δήλωση στο Athletic και ο σύζυγός της, Κλαούντιο Ρέινα, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης με τον Μπερχάλτερ τόσο σε εφηβικό επίπεδο (με προπονητή τους τον πατέρα του, Μιγκέλ Ρέινα) όσο και στην εθνική ΗΠΑ. Ο Ρέινα και πατέρας του μεσοεπιθετικού της Ντόρτμουντ φέρεται να είναι και κουμπάρος του Μπερχάλτερ, στο γάμο του με τη Ροζαλίντ.

Το συμβόλαιο του Μπερχάλτερ ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου και όπως όλα δείχνουν η ομοσπονδία των ΗΠΑ δεν θα προβεί στην ανανέωσή του, τουλάχιστον μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ