ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ

ΗΠΑ: Ο Μπερχάλτερ παραδέχθηκε επίθεση στη σύζυγό του πριν από 31 χρόνια και κατήγγειλε προσπάθεια εκβιασμού από τρίτο άτομο

Ο προπονητής των ΗΠΑ, Γκρεγκ Μπερχάλτερ, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ολλανδία για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Καλίφα", Ντόχα | Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
Ο προπονητής των ΗΠΑ, Γκρεγκ Μπερχάλτερ, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ολλανδία για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Καλίφα", Ντόχα | Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 © 2022/FRANCISCO SECO/AP IMAGES

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ, Γκρεγκ Μπερχάλτερ, παραδέχθηκε ότι το 1991 είχε κλοτσήσει τη μετέπειτα σύζυγό του και πρόσθεσε με δήλωση που υπογράφει κι η ίδια ότι κάποιος επιχείρησε να τον εκβιάσει εν μέσω Μουντιάλ με αυτήν την πληροφορία.

Ο προπονητής των ΗΠΑ, Γκρεγκ Μπερχάλτερ, πρόλαβε τις εξελίξεις ύστερα από την έρευνα που διεξάγεται για λογαριασμό της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, σχετικά με τη συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων της εθνικής ομάδας προς άτομα εκτός της ομάδας.

Η σχετική ενημέρωση της ομοσπονδίας κάνει λόγο για μια πληροφορία που ήρθε σε γνώση της στις 11 Δεκεμβρίου του 2022, με συνέπεια να προσλάβει ερευνητές.

Ο ίδιος ο 48χρονος προπονητής με κοινή δήλωση με τη σύζυγό του Ροζαλίντ στα social media του παραδέχθηκε ότι το 1991 την είχε κλοτσήσει στα πόδια σε ένα από τα ραντεβού τους, όταν αμφότεροι ήταν ακόμη έφηβοι.

Στην ίδια δήλωση ο Μπερχάλτερ εξηγεί πως μετάνιωσε την πράξη του αμέσως και την έκανε γνωστή στους συγγενείς και στους φίλους του. Στη συνέχεια, περιγράφει πως έπειτα από επτά μήνες η Ροζαλίντ τον προσέγγισε ξανά και πώς η σχέση τους αναθερμάνθηκε και εξελίχθηκε σε γάμο με τρία παιδιά.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2022 ένα άτομο "επικοινώνησε με την ομοσπονδία, λέγοντας ότι είχε πληροφορίες για μένα που θα με 'γκρέμιζαν', πρόδηλη προσπάθεια να ισοφαρίζει κάτι που συνέβη πριν από πολλά χρόνια και να με οδηγήσει στο τέλος της σχέσης μου με την ομοσπονδία".

Ο Μπερχάλτερ πρόσθεσε ότι συνεργάστηκε στις έρευνες για το ζήτημα και η ομοσπονδία σημειώνει στη δική της ενημέρωση πως όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός εφεξής, αφού το συμβόλαιο του Μπερχάλτερ ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου και είναι άγνωστο αν θα παραμείνει στο πόστο που κατέχει από τον Δεκέμβριο του 2018.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ