ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

ΗΠΑ και Βραζιλία για το τρόπαιο

ΗΠΑ και Βραζιλία για το τρόπαιο
ζιλμπέρτο σίλβα

ΗΠΑ και Βραζιλία κοντράρονται στον τελικό της Κυριακής (21:30), με τον Ζ.Σίλβα να προειδοποιεί...

Ο αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας, Ζιλμπέρτο Σίλβα, προειδοποίησε τους συμπαίκτες του πως ο αγώνας θα είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν του ομίλου, όπου οι νοτιοαμερικάνοι είχαν κερδίσει με 3-0.
Ο άσος του Παναθηναϊκού έδωσε συνέντευξη στην FIFA και ήταν το βασικό θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας το βράδυ του Σαββάτου.

"Δεν ξεκινήσαμε και πολύ καλά στην διοργάνωση, αλλά βελτιωθήκαμε. Βρήκαμε ρυθμό στο παιχνίδι με τις ΗΠΑ. Τώρα όμως που θα συναντηθούμε ξανά στον τελικό θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα", τόνισε ο Ζιλμπέρτο.

"Έπαιξαν πολύ καλά κόντρα στην Ισπανία, η οποία είναι κορυφαία ομάδα. Δούλεψαν πολύ σκληρά, δεν τους άφησαν να κάνουν το παιχνίδι τους και πέτυχαν δύο γκολ".

"Πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και είμαι σίγουρος πως θα είμαστε. Πιστεύουμε στο ποδόσφαιρό μας. Πιστεύουμε πως θα κερδίσουμε. Έχουμε πολύ δυνατή ομάδα".

Ουσιαστικά, ο 32άχρονος άσος είναι ο μόνος που μαρκάρει στο κέντρο και για τον ρόλο του αναφέρει: "Είμαι άνετος που κάνω σκληρή δουλειά στο κέντρο, για μένα είναι τιμή. Αυτό είμαι προορισμένος να κάνω".

"Είναι απλό, κάνω την δουλειά μου με τον καλύτερο τρόπο και βοηθάω από πίσω. Εγώ κάνω την δουλειά μου και οι άλλοι κάνουν την δική τους, η οποία να δημιουργούν και να σκοράρουν".

"Δείτε τι παίκτες έχουμε... Κακά, Ρομπίνιο, Λουΐς Φαμπιάνο, δεν χρειάζονται τον Ζιλμπέρτο Σίλβα εκεί μπροστά για τους βοηθήσει στην δημιουργία".

Ντούνγκα: "Οι δύο καλύτεροι στον τελικό"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας, Κάρλος Ντούνγκα, τόνισε στην συνέντευξη τύπου του Σαββάτου πως Βραζιλία και ΗΠΑ ήταν οι δύο καλύτερες ομάδες του Confederations Cup και άξια βρίσκονται στον τελικό.

"Έίμαστε λίγο νευρικοί όσο πλησιάζει το παιχνίδι και αυτό είναι λογικό. Οι δύο καλύτερες ομάδες είναι στον τελικό. Ήταν οι πιο αποδοτικές και άξιζαν την πρόκριση".

"Οι ΗΠΑ από πλευράς τακτικής είναι πολύ δυνατές και επικίνδυνες στις αντεπιθέσεις, με τις οποίες μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα".

"Κέρδισαν την Ισπανία, η οποία θεωρείται από τις καλύτερες στον κόσμο. Για να κερδίσεις την Ισπανία χρειάζεται ικανότητες και οι ΗΠΑ έδειξαν ότι τις έχουν".

Ξεχωριστή μέρα για τους Αμερικανούς

Η Κυριακή είναι πραγματικά ξεχωριστή μέρα για τους Αμερικανούς, οι οποίοι ακόμη δεν πιστεύουν πως αντιμετωπίζουν την Βραζιλία σε έναν τελικό, έστω και του Confederations Cup.

"Δεν έχω κερδίσει την Βραζιλία σε κανένα επίπεδο. Θα ήταν τρομερό να το κάνω αυτό την Κυριακή", τονίζει ο Λάντον Ντόνοβαν, ο οποίος την πρώτη φορά που είχε αντιμετωπίσει Βραζιλιάνους είχε χάσει με 0-7, σε επίπεδο ελπίδων.

"Για το ποδόσφαιρο των ΗΠΑ, αυτή είναι μια πολύ σπουδαία ημέρα", τονίζει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μπομπ Μπράντλεϊ. "Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε σε έναν τελικό μιας παγκόσμιας διοργάνωσης όπως αυτή και το να παίζεις κόντρα στην Βραζιλία το κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό".

Οι ΗΠΑ έχουν κερδίσει την Βραζιλία μόνο μια φορά στις 14 συναντήσεις τους. Ήταν η νίκη με 1-0 το 1998 στο Λος Άντζελες στον ημιτελικό του CONCACAF Gold Cup, διοργάνωση κεντρικής-βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής.

Μεγάλος και μικρός τελικός

Ο τελικός ξεκινά στις 21:30 και θα διεξαχθεί στο "Ellis Park Stadium", το οποίο πλέον ονομάζεται "Coca Cola Stadium" και είναι φυσικά στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Βέβαια υπάρχει και ο μικρός τελικός στον οποίο η Ισπανία αντιμετωπίζει την διοργανώτρια, Νότιο Αφρική, στο "Royal Bafokeng" του Ρούστενμπεργκ στις 16:00.

Όλοι οι τελικοί των προηγούμενων διοργανώσεων:

1992 - Σαουδική Αραβία
Αργεντινή - Σαουδική Αραβία 3-1 (18' Λέο Ροντρίγκες, 24' Κανίγια, 64' Σιμεόνε / 65' Αλ-Οβαϊράν)

1995 - Σαουδική Αραβία

Δανία - Αργεντινή 2-0 (8' πέν. Μίκαελ Λάουντρουπ, 75' Πέτερ Ράσμουσεν)

1997 - Σαουδική Αραβία
Βραζιλία - Αυστραλία 6-0 (15', 27' και 59' πέν. Ρονάλντο, 38, 53' και 75' Ρομάριο)

1999 - Μεξικό
Μεξικό - Βραζιλία 4-3 (13' και 51' Ζεπέδα, 28' Αμπούντις, 62' Μπλάνκο / 43' πέν. Σερζίνιο, 47' Ρόνι, 63' Ζε Ρομπέρτο)

2001 - Ν.Κορέα / Ιαπωνία
Γαλλία - Ιαπωνία 1-0 (30' Βιεϊρά)

2003 - Γαλλία
Γαλλία - Καμερούν 1-0 (98' Ανρί) [χρυσό γκολ]

2005 - Γερμανία
Βραζιλία - Αργεντινή 4-1 (11' και 63' Αντριάνο, 16' Κακά, 47' Ροναλντίνιο / 65' Αϊμάρ)





























































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ