STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ιωνικός - Απόλλων Σμύρνης 5-1: Οι Νικαιώτες έκαναν πάρτι, με την πλάτη στον τοίχο η Ελαφρά Ταξιαρχία

Ο Κιάκος πανηγυρίζει γκολ του στο Ιωνικός - Απόλλων Σμύρνης
Ο Κιάκος πανηγυρίζει γκολ του στο Ιωνικός - Απόλλων Σμύρνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιωνικός επικράτησε 5-1 του Απόλλωνα Σμύρνης για την 5η αγωνιστική της playouts με τα γκολ των Κιάκου (26', 39'), Άοσμαν (87'), Καμπράλ (90+2') και το αυτογκόλ του Κάστρο (87'). Μείωσε ο Ιωαννίδης στο 49' για την Ελαφρά Ταξιαρχία, η οποία βρίσκεται στο -4 από την προτελευταία Λαμία δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Ο Ιωνικός πανηγύρισε μία εμφατική νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης για την 5η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten. Οι Νικαιώτες επικράτησαν 5-1 της Ελαφράς Ταξιαρχίας, η οποία βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Απόλλων Σμύρνης είναι στην τελευταία θέση στο -4 από την προτελευταία Λαμία και χρειάζεται μονάχα νίκη απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας την επόμενη αγωνιστική για να παραμείνει ζωντανός στη μάχη τη παραμονής.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο γκολ με τον Κιάκο στο 26' και στο 39'. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 49' με τον Ιωαννίδη και στη συνέχεια οι Νικαιώτες ξέσπασαν. Ο Άοσμαν πέτυχε το 3-1 στο 61', ο Κάστρο έβαλε αυτογκόλ στο 87' και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Καμπράλ στο 90+2'.

Δύο γκολ στο α' μέρος από τον Κιάκο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένταση και ρυθμό από τα πρώτα λεπτά. Σταδιακά ο Ιωνικός έπαιρνε τον έλεγχο του παιχνιδιού δείχνοντας πως εκείνος είναι που θέλει να έχει το πάνω χέρι, παρά το γεγονός ότι η Ελαφρά Ταξιαρχία "καιγόταν". Στο 26ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν και το σκορ. Ο Λένις νίκησε με δύο ντρίμπλες τον Βιτλή και έκανε τη σέντρα από τα δεξιά. Ο Κιάκος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Μετά και το γκολ οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Έτσι, στο 39ο λεπτό ήρθε και το δεύτερο γκολ από τον Ιωνικό. Ο Ντάλσιο είχε χώρο, πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, γύρισε στον Κιάκο, ο οποίος αφύλαχτος με πλασέ σκόραρε, πετυχαίνοντας το δεύτερο του γκολ στο ματς.

Mείωσε ο Απόλλωνας, απάντησε άμεσα ο Άοσμαν

Στο 49ο λεπτό ο Απόλλωνας κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να κοντρολάρουν ξανά τον ρυθμό της αναμέτρησης και σύντομα πήραν ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στο 61ο λεπτό ο Άοσμαν κράτησε την μπάλα, παρά την κακή πάσα του Βαλιεράνου. Νίκησε τον Φατιόν, έκανε το σουτ και την πέτυχε το 3-1. Αμέσως μετά οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να μπουν πάλι στο παιχνίδι, όμως το πλασέ του Σλίβκα απέκρουσε το πλασέ του Χουτεσιώτη.

Άλλα τρία γκολ ο Ιωνικός πριν από το φινάλε

Ο Απόλλωνας έχασε αρκετές ευκαιρίες για να μειώσει εκ νέου, με τον Χουτεσιώτη να φωνάζει "παρών" όταν χρειαζόταν. Ο Ιωνικός έβρισκε χώρους και έτσι ανέβασε ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 87' ο Μάντζης έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή. Ρόλαρε, έκανε το γύρισμα και στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Κάστρο, ο οποίος άθελά του έβαλε αυτογκόλ.

Ο Ιωνικός εκμεταλλεύτηκε μία αντεπίθεση και στο 90+2' πέτυχε το τελικό 5-1. Ο Λένις βρέθηκε απέναντι από τον Σόρτσαν, εκείνος έσπασε την μπάλα στον Καμπράλ, ο οποίος έγραψε επίσης το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Στους 39 πόντους έφτασαν οι Νικαιώτες, σε δύσκολη θέση ο ουραγός Απόλλωνας που προετοιμάζεται για έναν ακόμη "τελικό".

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία των playouts

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ