STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ιωνικός - ΑΕΚ 0-1: Κιτρινόμαυρη απόδραση από τη Νίκαια με Μάνταλο

Ο Πέτρος Μάνταλος πανηγυρίζει γκολ του στο Ιωνικός - ΑΕΚ για τη Super League Interwetten.
Ο Πέτρος Μάνταλος πανηγυρίζει γκολ του στο Ιωνικός - ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Ιωνικού στη Νίκαια για την 14η αγωνιστική της Super League Interwetten χάρη στο γκολ του Μάνταλου στο 21ο λεπτό. Η Ένωση επέστρεψε στις νίκες και βρίσκεται στο -8 από τον Ολυμπιακό.

Με το δεξί μπήκε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος η ΑΕΚ. Η Ένωση πήρε το διπλό στην έδρα του Ιωνικού στη Νίκαια με 1-0 για την 14η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν εκείνος που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 21ο λεπτό του παιχνιδιού.

Έτσι, η ΑΕΚ έφτασε τους 30 βαθμούς είναι σταθερά στη δεύτερη θέση στο -8 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ο Ιωνικός είναι στην 10η θέση με 14 βαθμούς στο -5 από την πρώτη εξάδα.

Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος και νωρίς φρόντισε να πάρει και το προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος ο Ιωνικός ανέβηκε δίχως ωστόσο να γίνει απειλητικός, με την Ένωση μέχρι το φινάλε να έχει μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ.

Προβάδισμα με Μάνταλο στο πρώτο μέρος

Η ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού είχε τον έλεγχο του αγώνα. Κυκλοφορούσε την μπάλα και είχε την κατοχή. Ωστόσο, δεν μπορούσε να βρει τρόπο να γίνει ουσιαστική μπροστά από την εστία του Χουτεσιώτη. Όλα αυτά μέχρι το 21ο λεπτό. Τότε, ήταν η στιγμή που ο αρχηγός της Ένωσης έδωσε τη λύση.

Η ΑΕΚ έβγαλε ωραία επίθεση από τα δεξιά με τον Μισελέν να δίνει στον Άμραμπατ. Εκείνος έκανε την κάθετη πάσα ξανά προς τον Μισελέν, που είχε βγει από πίσω του, ο αμυντικός του Ιωνικού δεν μπόρεσε να κόψει τη μπάλα. Ο Γάλλος μπακ γύρισε τη μπάλα προς το ύψος του πέναλτι και ο Μάνταλος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 26ο λεπτό ο Τσούμπερ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε την κοφτή ντρίμπλα, προσπάθησε να σουτάρει αλλά κόπηκε η προσπάθεια του. Ο Ελβετός είχε νέα καλή στιγμή στο 38' με τον Χουτεσιώτη να απομακρύνει. Στις καθυστερήσεις, η Ένωση έφτασε κοντά στο 2-0 με τον Τζαβέλλα να παίρνει κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Ιωνικός στο πρώτο μέρος δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός προς την εστία του Τσιντώτα, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να βρει χώρους κυρίως από τα δεξιά, όπου αγωνιζόταν ο Νορντίν Άμραμπατ.

Η ΑΕΚ κράτησε το προβάδισμα, δεν ήταν ουσιαστικός ο Ιωνικός

Ο Ιωνικός θέλησε να ανέβει στο δεύτερο μέρος, επιχείρησε κάποια σουτ, ωστόσο όλα ήταν εκτός περιοχής, χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα. Η Ένωση ήταν αυτή που είχε καλή στιγμή στο 51ο λεπτό, με τον Αραούχο να κάνει το σουτ και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν ακόμη πιο επιθετικοί, με τους Ματσούκα και Μάναλη να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γιαννίκης απάντησε με τους Γκαρσία και Σάκχοφ, με τον Άμραμπατ να γυρίζει στον άξονα. Στο 71ο λεπτό ο Τσούμπερ τροφοδότησε τον Αραούχο στην περιοχή, εκείνος έκανε το σουτ από τα αριστερά της περιοχής και ο Χουτεσιώτης απέκρουσε.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

H AEK ανέβηκε για λίγα λεπτά μετά τις αλλαγές. Στο 83ο λεπτό έφτασε ξανά κοντά στο γκολ. Ο Αραούχο έπιασε κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ και από τα αριστερά ήταν για λίγο άστοχος. Η Ένωση προχώρησε σε περαιτέρω διαχέιριση με τους Ανσαριφάρντ και Γέφτιτς να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ιωνικός δεν μπορούσε να αντιδράσει ουσιαστικά και έτσι η Ένωση κράτησε το προβάδισμα που είχε μέχρι και το φινάλε.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ