ΑΕΚ

Ιωαννίδης: "Θέλω να βοηθήσω, αλλά δεν μπορώ"

Ιωαννίδης: "Θέλω να βοηθήσω, αλλά δεν μπορώ"
INTIME SPORTS

Σε αδιέξοδο βρέθηκε η προσπάθεια της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, για τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ από το 2004 έως το 2012, καθώς λόγω Τρόικας, δεν μπορεί το Υπουργείο Πολιτισμού να προβεί σε κανέναν έλεγχο γιατί δεν υπάρχουν τα κονδύλια.

Το μεσημέρι της Τρίτης (15/1), η Ερασιτεχνική ΑΕΚ σε συνεργασία με τους παλαίμαχους της ομάδας αλλά και την Original 21, βρέθηκε έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση της ΑΕΚ αλλά παράλληλα να παραδώσουν το αίτημα για διαχειριστικό έλεγχο στον Υπουργό κ. Ιωαννίδη.

Δυστυχώς όμως η απάντηση που έλαβαν ήταν αρνητική, καθώς λόγω αποφάσεων της Τρόικας, σε όλα τα Υπουργεία κόπηκαν τα κονδύλια για τους Ελεγκτικούς μηχανισμούς, εκτός φυσικά του Υπουργείου Οικονομικών.

"Θέλω αλλά δεν μπορώ..."

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, αφού υποδέχτηκε την οκταμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδημητρίου (πρόεδρο Ερασιτεχνικής), τους Συμιγδαλά και Σεραφείδη (Παλαίμαχοι) και τους εκπροσώπους των οργανωμένων, τους μίλησε ειλικρινά τονίζοντας του πως τα χέρια του είναι δεμένα και η λύση είναι μια αλλά επικίνδυνη για το μέλλον της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός, εξέφρασε την άποψη ότι το καλύτερο για την ΑΕΚ θα ήταν η διαδικασία του διαχειριστικού ελέγχου για την οκταετία 2004-2012 να διενεργηθεί από ιδιωτική εταιρεία, τονίζοντας ότι το μόνο Υπουργείο που έχει ελεγκτικό μηχανισμό για να κάνει αυτόν τον έλεγχο είναι πλέον το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά μέσω του ΣΔΟΕ.

Και εδώ είναι η το μεγάλο πρόβλημα. Στην περίπτωση αυτή, ελλοχεύει ο κίνδυνος καθώς αν το ΣΔΟΕ διαπιστώσει παρατυπίες, τα πρόστιμα και οι κυρώσεις θα επιβληθούν άμεσα στην ομάδα και εν συνεχεία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι. Όπως για παράδειγμα συνέβη στην περίπτωση του Ψωμιάδη, όταν για τα πλαστά τιμολόγια που βρέθηκαν, επιβλήθηκε στην ΑΕΚ άμεσα το εξοντωτικό πρόστιμο των 15 εκατ. ευρώ και μέχρι σήμερα η ΠΑΕ δεν έχει καταφέρει να δικαιωθεί στα δικαστήρια.

Περιμένανε δίχως αποτέλεσμα

Έξω από το Υπουργείο, πάνω από 600 ΑΕΚτζήδες περιμένανε για να μάθουν τα ευχάριστα νέα, αλλά δυστυχώς η απάντηση ήταν αρνητική, με την Ερασιτεχνική να έχει συνάντηση στα γραφεία της το απόγευμα της Τρίτης (15/1) προκειμένου να εξεταστούν οι λύσεις που υπάρχουν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ