SERIE A

Ίντερ - Σασουόλο 0-2: Κάζο στο Μεάτσα για την πρωταθλήτρια

Ο Τζάκομο Ρασπαντόρι πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Σασουόλο κόντρα στην Ίντερ | 20 Φεβρουαρίου 2022
Ο Τζάκομο Ρασπαντόρι πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Σασουόλο κόντρα στην Ίντερ | 20 Φεβρουαρίου 2022 @2022 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Η Σασουόλο πανηγύρισε μία τεράστια εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Ίντερ με τα γκολ των Ρασπαντόρι και Σκαμάκα από το πρώτο μέρος, με τους νερατζούρι να μένουν έτσι στο -2 από την κορυφή και τη συμπολίτισσα Μίλαν.

Τέσσερις ημέρες μετά το 0-2 από την Λίβερπουλ που την άφησε με το ενάμισυ πόδι εκτός προημιτελικών Champions League, η Ίντερ επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής (20/2) στο Τζουζέπε Μεάτσα για τις εγχώριες διοργανώσεις, όμως υπέστη νέο σοκ στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Serie A και μάλιστα ακόμα πιο οδυνηρό.

Και αυτό γιατί γνώρισε την ήττα με το ίδιο σκορ, από την Σασουόλο, με τα γκολ των Ρασπαντόρι και Σκαμάκα πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημώρου, με το αποτέλεσμα αυτό να στερεί από την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι τη δυνατότητα να αναρριχηθεί στην κορυφή και να την κρατάει στο -2 από τη συμπολίτισσα Μίλαν, έστω και με ματς λιγότερο.

Ουσιαστικά, η Ίντερ όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε το απρόσμενο δώρο που πήρε 24 ώρες νωρίτερα με την γκέλα της Μίλαν στην έδρα της ουραγού Σαλερνιτάνα (2-2) αλλά έκανε ακόμα μεγαλύτερο τόσο στη συμπολιτισσα όσο και στην άλλη διεκδικήτρια του τίτλου, Νάπολι, χάνοντας ένα ματς που στα χαρτιά το είχε κυκλώσει στην αρχή της σεζόν για να πάρει το τρίποντο.

Ωστόσο, οι νεροβέρντι αιφνιδίασαν την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι και με τους δύο εκ των τριών επιθετικών της να βρίσκουν δίχτυα (ο Ρασπαντόρι έκανε το 0-1 στο 8' με δυνατό σουτ εντός περιοχής και ο Σκαμάκα το 2-0 με άπιαστη κεφαλιά), έβαλαν μία πολύ δύσκολη εξίσωση στην Ίντερ για να λύσει.

Η πρωταθλήτρια δεν παράτησε το ματς και στο δεύτερο μέρος πίεσε και έχασε ευκαιρίες, όμως παρά το γεγονός πως έφτασε στο φινάλε να μετράει 29 τελικές εκ των οποίων οι 8 εντός εστίας (13 τελικές, 5 στην εστία για την Σασουόλο) δεν μπόρεσε να πετύχει ούτε ένα γκολ.

Κερασάκι στην απογοητευτική βραδιά για τους τιφόζι της Ίντερ ήταν και το γκολ του Ντε Φράι στις καθυστερήσεις που δεν μέτρησε, με τη φάση να ελέγχεται μέσω Var και τον διαιτητή να κρατάει το σκορ στο επίπεδο του 0-2, χρεώνοντας φάουλ στον Ντιμάρκο (χέρι) στην αρχή της φάσης.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Ντιμάρκο, Νταρμιάν (46' Τζέκο), Γκαλιαρντίνι (46' Ντάμφρις), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (78' Βιδάλ), Πέρισιτς (78' Ντ'Αμπρόζιο), Σάντσες, Μαρτίνες

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Κονσίλι, Μούλντουρ, Κίρικες, Αϊχάν (46' Ρουάν), Κυριακόπουλος, Φρατέζι (71' Ενρίκε), Λόπες, Τραορέ (78' Αρουί), Μπεράρντι (89' Πελούζο), Σκαμάκα (70' Ντεφρέλ), Ρασπαντόρι

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Γιουβέντους - Τορίνο 1-1

Σαμπντόρια - Έμπολι 2-0

Ρόμα - Βερόνα 2-2

Σαλερνιτάνα - Μίλαν 2-2

Φιορεντίνα - Αταλάντα 1-0

Βενέτσια - Τζένοα 1-1

Η βαθμολογία της Serie A:

Η επόμενη αγωνιστικής:

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΝΤΕΡ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ