CHAMPIONS LEAGUE

Ίντερ - Λίβερπουλ 0-2: Αγκαλιά με την πρόκριση στους 8 οι ρεντς με Φιρμίνο και Σαλάχ

Ο Σαλάχ πανηγυρίζει το γκολ του στο Ίντερ 0 Λίβερπουλ | 16 Φεβρουαρίου 2022
Ο Σαλάχ πανηγυρίζει το γκολ του στο Ίντερ 0 Λίβερπουλ | 16 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 AP IMAGES/ANTONIO CALANNI

Η Λίβερπουλ ήταν δολοφονική στο δεύτερο μέρος και με τις δύο μοναδικές τελικές εντός εστίας στο ματς σκόραρε με Φιρμίνο και Σαλάχ, για να επικρατήσει 2-0 της Ίντερ στο "Μεάτσα" και να πάρει τεράστιο αβαντάζ πρόκρισης στους 8 του Champions League.

Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο πρώτο της ραντεβού με την Ίντερ για τη φάση των 16 του Champions League, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να ρίχνει στο καναβάτσο τους πρωταθλητές Ιταλίας με τα γκολ των Φιρμίνο (75') και Σαλάχ (83') και να αποκτάει τεράστιο πλεονέκτημα για να βρεθεί εκείνη στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο στο μεγαλύτερο διάστημά του και οι δύο ομάδες είχαν αμφότερες καλές στιγμές που δεν έβρισκαν στόχο, για να έρθει ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο για τους κόκκινους λίγο πριν το φινάλε για να γίνει η διαφορά, αφού βρήκαν δίχτυα στις δύο μοναδικές τελικές προσπάθειες εντός εστίας σε όλο το ματς και για τους δύο μονομάχους.

Σημειώνεται πως ο Φιρμίνο έφτασε τα 3 γκολ στο φετινό Champions League έχοντας μπει σε όλα τα ματς ως αλλαγή, ο Σαλάχ σκόραρε για όγδοο διαδοχικό εκτός έδρας ματς στη διοργάνωση ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ έγινε ο πρώτος Γερμανός προπονητής με 50 νίκες στο ενεργητικό του, στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό.

Επιπλέον, η Λίβερπουλ έφτασε τις 15 νίκες στα 20 εκτός έδρας ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις ενώ υποχρέωσε την Ίντερ στην μόλις τρίτη ήττα της σε 17 συνολικά εντός έδρας ματς απέναντι σε αγγλικές ομάδες και δεύτερη από την ίδια μετά από εκείνη της σεζόν 2007-08 ξανά για τη φάση των 16 (0-1 με σκόρερ τον Φερνάντο Τόρες).

Το ματς

Η αναμέτρηση στο Μεάτσα απέκτησε γρήγορο ρυθμό από την αρχή αφού αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν να κυριαρχήσουν μέσω της πίεσης στον αντίπαλο και το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την κάθε μία να έχει από ένα σουτ (5' Μαρτίνες - 9' Τιάγκο) που δεν απείλησε τους δύο τερματοφύλακες.

Στο 14ο λεπτό η Λίβερπουλ είχε την πρώτη της επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του Χαντάνοβιτς, με την κεφαλιά του Μανέ από το ύψος της μικρής περιοχής που έφυγε άουτ (από εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον), με την Ίντερ να απαντάει δύο λεπτά αργότερα με την μεγαλύτερη ευκαιρία για κάποια από τις δύο ομάδες σε όλο το πρώτο 45λεπτο.

Ο Πέρισιτς κινήθηκε από τα αριστέρα πάνω στη γραμμή του πλαγίου και γύρισε για τον Τσαλχάνογλου που βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή, για να κάνει το δυνατό σουτ με το δεξί αλλά να ατυχήσει αφού η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Στον αντίποδα οι κόκκινοι χρησιμοποιούσαν τις στατικές φάσεις ως πολιορκητικό κριό, με το ανάποδο ψαλίδι του Μανέ μετά από κόρνερ να φεύγει άουτ στο 23' και την ίδια κατάληξη να έχει στο 29' η φιλόδοξη απευθείας εκτέλεση του Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Το πρώτο ημίωρο βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν συνολικά 8 τελικές (2 η Ίντερ - 6 η Λίβερπουλ) αλλά ουδεμία εντός στόχου και η συνέχεια δεν επέφερε κάποια τρομερή αλλαγή στην εικόνα της αναμέτρησης, με την επόμενη φάση φάση να ανήκει στην Ίντερ, που ήταν η κεφαλιά του Σκρίνιαρ στο 40', από εκτέλεση κόρνερ του Τσαλχάνογλου, που δεν βρήκε στόχο.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς ούτε μία τελική εντός στόχου (σε 12 συνολικά προσπάθειες, εκ των οποίων οι 9 της Λίβερπουλ), με τους αρκετούς παίκτες στον άξονα αλλά και την εξαιρετική παρουσία των στόπερ της κάθε ομάδας να αποβαίνει καταλυτική ώστε οι Χαντάνοβιτς και Άλισον να μη χρειαστεί να πραγματοποιήσουν κάποια επέμβαση.

Στο δεύτερο μέρος ήταν η Ίντερ ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά και στα πρώτα δέκα λεπτά άσκησε έντονη πίεση στους Άγγλους έχοντας τη μπάλα διαρκώς έξω από την περιοχή τους, με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να έχει μάλιστα την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 53' αλλά να μην προλαβαίνει να βρει τη μπάλα στο υπέροχο γύρισμα του Πέρισιτς.

Βλέποντας την ομάδα του να χάνει δυνάμεις και μέτρα στο γήπεδο, ο Κλοπ έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές στο 59' (Χέντερσον, Κεϊτά και Ντίας αντί των Φαμπίνιο, Έλιοτ και Μανέ) και η κίνηση αυτή απέδωσε, με τους κόκκινους να ανεβάζουν στροφές και να έχουν μία πολύ καλή στιγμή στο 63' όταν χρειάστηκε το σωτήριο τάκλιν του Σκρίνιαρ στο τετ α τετ του Ντίας με τον Χαντάνοβιτς, για να στείλει τη μπάλα κόρνερ.

Η συνέχεια βρήκε το ματς σε κατάσταση ισορροπίας και πάλι, με τον Ντάμφρις να απειλεί στο 73' για την Ίντερ όταν η κεφαλιά του έφυγε άουτ αλλά τον Φιρμίνο να μην τον μιμείται δύο λεπτά αργότερα και να πληγώνει τους νερατζούρι, με τον Βραζιλιάνο να πιάνει γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον για να γράψει το 1-0 για τους κόκκινους.

Αυτή ήταν η πρώτη τελική εντός εστίας στο ματς για την ομάδα του Κλοπ, η οποία οκτώ λεπτά αργότερα έδειξε το πόσο τρομερά αποτελεσματική είναι, μετατρέποντας σε γκολ και τη δεύτερη τελική της εντός εστίας.

Σέντρα από τα δεξιά, ο Φαν Ντάικ και Κονατέ πήδηξαν για την κεφαλιά, με τη μπάλα να φτάνει στον Σαλάχ και εκείνον με αριστερό συρτό πλασέ να την στέλνει στα δίχτυα του ακινητοποιημένου Χαντάνοβιτς (0-2).

Η Ίντερ είχε ένα δεκάλεπτο μπροστά της για να διορθώσει κάπως την κατάσταση και να έχει ενα μικρότερο βουνό να ανέβει στις 8 Μαρτίου στη ρεβάνς του Άνφιλντ, όμως η αγωνιστική κούραση των παικτών του Ιντζάγκι (άργησε υπερβολικά να κάνει τις αλλαγές) και η απογοήτευσή τους ήταν τέτοια που η κατάσταση έμεινε όπως είχε, με την Λίβερπουλ να παίρνει μία τεράστια νίκη που την φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι (87' Ρανόκια), Μπαστόνι (90' Ντιμάρκο), Ντάμφρις (87' Νταρμιάν), Βιδάλ (87' Γκαλιαρντίνι), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Πέρισιτς, Τζέκο, Μαρτίνες (70' Σάντσες)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (59' Χέντερσον), Τιάγκο (86' Μίλνερ), Έλιοτ (59' Κεϊτά), Μανέ (59' Ντίας), Σαλάχ, Ζότα (46' Φιρμίνο)

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των 16

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων της φάσης των 16

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΝΤΕΡ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ