SERIE A

Ίντερ - Λάτσιο 3-1: Μόνη στην κορυφή με σφραγίδα Λουκακού

Ο Ρομελού Λουκακού πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ίντερ κόντρα στην Λάτσιο για την Serie A
Ο Ρομελού Λουκακού πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ίντερ κόντρα στην Λάτσιο για την Serie A Ⓒ 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λουκακού που είχε δύο γκολ και μία ασίστ, η Ίντερ καθάρισε με 3-1 την Λάτσιο και προσπέρασε την Μίλαν, για να βρεθεί πλέον μόνη στην κορυφή με τη συμπλήρωση 22 αγωνιστικών στην Serie A (VIDEOS).

Αυτό το δώρο που έλαβε παραμονή Αγίου Βαλεντίνου από την Μίλαν, με την απρόσμενη ήττα των ροσονέρι με 2-0 στην έδρα της Σπέτσια, η Ίντερ δεν ήταν διατεθειμένη να το αρνηθεί και έκανε με τη σειρά το δικό της "δώρο" στη συμπολίτισσα το βράδυ της Κυριακής.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έχοντας για ηγέτη έναν ασταμάτητο Ρομελού Λουκακού που έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Λάτσιο πετυχαίνοντας 2 γκολ και δίνοντας 1 (ονειρεμένη) ασίστ, πήρε τη νίκη με 3-1 απέναντι στους πρωτευουσιάνους για την 22η αγωνιστική της Serie A και κάρφωσε τη δική της σημαία στην κορυφή.

Πλέον, οι νερατζούρι είναι στους 50 βαθμούς και στο +1 από τους 2ους ροσονέρι, με τις δύο ποδοσφαιρικές εκπροσώπους του Μιλάνου να μετρούν ήδη αντίστροφα για το μεταξύ τους "Derby della Madonnina" την ερχόμενη Κυριακή (21/2, 16:00) που ενδέχεται να κρίνει σε σημαντική βαθμό τη μάχη για το φετινό σκουντέτο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Μετά από ένα απόλυτα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο η Ίντερ ήταν η ομάδα που άρχισε να απειλεί, με το σουτ του Μαρτίνες στο 12' που έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι και την προσπάθεια του Αργεντινού τέσσερα λεπτά αργότερα που σταμάτησε με προβολή ο Χουτ, για να έρθει το 1-0 με τη συμπλήρωση του 20λέπτου.

Ο Μαρτίνς μπήκε επικίνδυνα στη μεγάλη περιοχή της Λάτσιο και δέχτηκε το μαρκάρισμα του Χουτ που τον έκανε να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο έδαφος, ο διαιτητής Φάμπρι έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα (συμφώνησε και ο VAR που έλεγξε τη φάση) και ο Λουκακού έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα στέλνοντας από την άλλη γωνία τον Ρέινα.

Με τον αέρα του 1-0 η ομάδα του Κόντε επέλεξε να δώσει γήπεδο και τη μπάλα στην Λάτσιο και με τη σειρά της να κλείσει τους χώρους με πολλά σώματα πίσω απο τη μπάλα και δικαιώθηκε για την επιλογή της.

Αφενός γιατί δημιούργησε ένα απροσπέλαστο αμυντικό τείχος που δεν επέτρεψε στους λατσιάλι να δημιουργήσουν συνθήκες πίεσης στον Χαντάνοβιτς (μοναδική καλή στιγμή το σουτ του Ιμόμπιλε στο 38' που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο -500άρης πλέον σε συμμετοχές στην Serie A- Σλοβένος) και αφετέρου γιατί εκείνη ήταν πολύ επικίνδυνη στην κόντρα.

Λουκακού και Μαρτίνες προκαλούσαν πονοκεφάλους στην ομάδα του Ιντζάγκι όταν έβρισκαν ανοιχτό γήπεδο και έπειτα από τις ευκαιρίες που έχασαν στο 40' ο Αργεντινός και στο 43' ο Βέλγος, ήρθε το 2-0 στο φινάλε του 45λεπτου.

Ο Μπρόζοβιτς έβαλε την κόντρα, η μπάλα χτύπησε στον Λάτσαρι και κατέληξε στον Λουκακού που καλυπτόταν, με τον θηριώδη φορ να μην χάνει την ευκαιρία και με δυνατό σουτ να νικάει στο 45' τον Ρέινα για να πετύχει το δεύτερο τέρμα του στο ματς και 16ο στη φετινή Serie A πιάνοντας στην κορυφή τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Λάτσιο να έχει και πάλι τη μπάλα στα πόδια της έξω από την περιοχή της Ίντερ και αφού είχε την πρώτη καλή στιγμή της εντός περιοχής στο 56' με το σουτ του Ατσέρμπι που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 61' είδε την τύχη να της χαμογελάει.

Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ και η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Εσκαλάντε που προσπαθούσε να την αποφύγει, για να αλλάξει πορεία και να ξεγελάσει τον Χαντάνοβιτς, καταλήγοντας στο βάθος της εστίας του για το 2-1.

Ωστόσο, μόλις τρία λεπτά μπόρεσαν να χαρούν αυτό το γκολ οι λατσιάλι, με τον αφιονισμένο Λουκακού να το παίρνει προσωπικά και να βάζει την υπογραφή του σε ένα ακόμα τέρμα της ομάδας του, αυτή τη φορά με ασίστ.

Ο Βέλγος πήρε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και έκανε μία τρομερή κούρσα αφήνοντας πίσω του τον Παρόλο, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή βρήκε με φοβερή ασίστ τον Μαρτίνες, επιτρέποντας στον Αργεντινό να γράψει το 3-1 με πλασέ σε ανυπεράπιστη εστία.

Το γκολ αυτό ουσιαστικά "έσβησε" το ματς, με την Ίντερ να ανακτά την αυτοπεποίθησή της που είχε προσωρινά κλονιστεί από το γκολ του Εσκαλάντε και να ξαναπαίρνει τα ηνία, έχοντας ως εφαλτήριο την εξαιρετική αμυντική της λειτουργία αλλά και την σούπερ φόρμα του Λουκακού σε πρώτο βαθμό και του Μαρτίνες σε δεύτερο.

Οι λατσιάλι κατέφυγαν σε σέντρες που ήταν βούτυρο στο ψωμί των παικτών του Κόντε και τα λεπτά ροκανίστηκαν πολύ γρήγορα (ο Λουκακού είχε μάλιστα ευκαιρία και για χατ-τρικ στο 72', με τον Ρέινα να τον σταματάει σωτήρια), με την Ίντερ να κατακτάει την 8η διαδοχική εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα βάζοντας φρένο στο σερί έξι νικών της Λάτσιο και να πατάει κορυφή.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Χακίμι (91' Ντ'Αμπρόζιο), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Έρικσεν (71' Γκαλιαρντίνι), Πέρισιτς (91' Νταρμιάν), Λουκακού (91' Πιναμόντι), Μαρτίνες (78' Σάντσες)

ΛΑΤΣΙΟ: Ρέινα, Πάτρικ, Χουτ (46' Παρόλο), Ατσέρμπι, Λάτσαρι, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λέιβα (46' Εσκαλάντε), Αλμπέρτο (78' Περέιρα), Μάρουσιτς, Κορέα (70' Καϊσέδο), Ιμόμπιλε (70' Μουρίκι)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

Μπολόνια - Μπενεβέντο 1-1 (1' Σανσόνε / 60' Βιόλα)

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Τορίνο - Τζένοα 0-0

Νάπολι - Γιουβέντους 1-0 (31' πεν. Ινσίνιε)

Σπέτσια - Μίλαν 2-0 (56' Ματζόρε, 67' Μπαστόνι)

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

Ρόμα - Ουντινέζε 3-0 (5' 25' πεν. Βερετού, 90+3' Πέδρο)

Κάλιαρι - Αταλάντα 0-1 (90' Μουριέλ)

Σαμπντόρια - Φιορεντίνα 2-1 (31' Μπαλντέ, 71' Κουαλιαρέλα / 37' Βλάχοβιτς)

Κροτόνε - Σασουόλο 1-2 (26' Ουνάς / 14' Μπεράρντι, 49' πεν. Καπούτο)

Ίντερ - Λάτσιο 3-1 (22' πεν. 45' Λουκακού, 64' Μαρτίνες / 61' Εσκαλάντε)

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Βερόνα - Πάρμα (21:45)

Δείτε τη βαθμολογία της Serie A και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Luca Bruno/Associated Press

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΙΝΤΕΡ ΛΑΤΣΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ