SERIE A

Serie A: Τρίτη η Ρόμα, επιστροφή στις νίκες για Αταλάντα

Ο Μουριέλ πανηγυρίζει γκολ του  με τη φανέλα της Αταλάντα κόντρα στην Κάλιαρι για την Serie A
Ο Μουριέλ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Αταλάντα κόντρα στην Κάλιαρι για την Serie A Ⓒ 2021 ALESSANDRO TOCCO/ASSOCIATED PRESS

Η Ρόμα επικράτησε με 3-0 της Ουντινέζε και προσπέρασε στη βαθμολογία την Γιουβέντους ενώ η Αταλάντα παρέμεινε στο κόλπο της εξόδου στο Champions League νικώντας 1-0 στην Σαρδηνία την Κάλιαρι με υπέροχο γκολ του Μουριέλ στο 90' (VIDEOS).

Η Γιουβέντους έφυγε με άδεια χέρια από το "Ντιέγκο Μαραντόνα" χάνοντας με 1-0 από την Νάπολι το βράδυ του Σαββάτου και όχι μόνο έχασε την ευκαιρία να μειώσει την απόσταση από την κορυφή αλλα υποχώρησε και στην 4η θέση μία ημέρα αργότερα.

Τρίτη πλέον, μετά από τη συμπλήρωση 22 αγωνιστικών στην Serie A, είναι η Ρόμα, με την ομάδα του Φονσέκα να κάνει επίδειξη δύναμης (3-0) απέναντι στην Ουντινέζε έχοντας για πρωταγωνιστή τον Βερετού, που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ των Ρωμαίων και έγινε ο κορυφαίος Γάλλος σκόρερ στην ιστορία τους στο πρωτάθλημα με 15 γκολ, αφήνοντας 2ο τον Καντελά με 14.

Στην Σαρδηνία, η Αταλάντα έβαλε φρένο στις δύο σερί ήττες που είχε στο πρωτάθλημα και μάλιστα το έκανε με δραματικό τρόπο, με το νικητήριο γκολ της απέναντι στην Κάλιαρι να έρχεται στο 90ο λεπτό. Δράστης ο Μουριέλ με υπέροχη ατομική ενέργεια, με τον Κολομβιανό να είναι ο πρώτος σκόρερ στην Serie A μέσα στο 2021 έχοντας να επιδείξει 6 τέρματα από την αρχή της χρονιάς.

Στο "Λουίτζι Φεράρις" της Γένοβας, η Σαμπντόρια του Κλαούντιο Ρανιέρι πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στο σύνολο του Τσέζαρε Πραντέλι, με τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα να σημειώνει το ένα από τα δύο γκολ των μπλουτσερκιάτι και να ισοφαρίζει τον Αντριάνο Μπασέτο (92 γκολ) στη 2η θέση των καλύτερων σκόρερ της ιστορίας της Σαμπντόρια στην Serie A (πρώτος ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, με 132 τέρματα).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

Μπολόνια - Μπενεβέντο 1-1 (1' Σανσόνε / 60' Βιόλα)

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Τορίνο - Τζένοα 0-0

Νάπολι - Γιουβέντους 1-0 (31' πεν. Ινσίνιε)

Σπέτσια - Μίλαν 2-0 (56' Ματζόρε, 67' Μπαστόνι)

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

Ρόμα - Ουντινέζε 3-0 (5' 25' πεν. Βερετού, 90+3' Πέδρο)

Κάλιαρι - Αταλάντα 0-1 (90' Μουριέλ)

Σαμπντόρια - Φιορεντίνα 2-1 (31' Μπαλντέ, 71' Κουαλιαρέλα / 37' Βλάχοβιτς)

Κροτόνε - Σασουόλο (19:00)

Ίντερ - Λάτσιο (21:45)

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Βερόνα - Πάρμα (21:45)

Δείτε τη βαθμολογία της Serie A και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Alessandro Tocco/Associated Press

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ