SERIE A

Ίντερ, Γιουβέντους και Μίλαν ζήτησαν να μειωθούν από 20 σε 18 οι ομάδες της Serie A

Ο Βλάχοβιτς με τον Μκιταριάν στο Γιουβέντους - Ίντερ
Ο Βλάχοβιτς με τον Μκιταριάν στο Γιουβέντους - Ίντερ © 2024 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ANSA, οι Ίντερ, Γιουβέντους, Μίλαν πιέζουν την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας να μειωθούν οι ομάδες της Serie A από 20 σε 18.

Η Γιουβέντους, η Ίντερ κι η Μίλαν, εκπροσωπούμενες από τους Μαουρίτσο Σκαβανβίνο και Φραντσέσκο Κάλβο, Τζουζέπε Μαρότα, και Πάολο Σκαρόνι αντίστοιχα, συναντήθηκαν με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιταλίας και ζήτησαν από τον πρόεδρο, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, τη μείωση του αριθμού των ομάδων της Serie A από 20 σε 18, με στόχο την αύξηση της ποιότητας.

Πρόκειται για μία πρόταση που αρχικά είχε προτείνει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Ωστόσο, η ίδια η Serie A και οι υπόλοιπο 17 σύλλογοι είναι αντίθετη κι αναμένεται να αντιταχθούν.

Οι συζητήσεις για τη μείωση των ομάδων έρχεται πριν από μια έκτακτη συνέλευση της FIGC στις 11 Μαρτίου, όταν και θα συζητηθεί μια αναδιάρθρωση.

Η Serie A αυξήθηκε από 18 σε 20 συλλόγους τη σεζόν 2004-05, ενώ να σημειωθεί επίσης, πως η Bundesliga κι η Ligue 1 έχουν 18 ομάδες, ενώ οι Premier League και La Liga από 20.

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΝΤΕΡ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ