FIFA

Ινφαντίνο: "Να χάνουν το ματς στα χαρτιά οι ομάδες, των οποίων οι οπαδοί προβαίνουν σε ρατσιστικές πράξεις"

Ινφαντίνο: "Να χάνουν το ματς στα χαρτιά οι ομάδες, των οποίων οι οπαδοί προβαίνουν σε ρατσιστικές πράξεις"
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της CONMEBOL @2023 AP IMAGES/JORGE SAENZ

Τα τελευταία κρούσματα ρατσισμού στο ποδόσφαιρο ώθησαν τον Τζάνι Ινφαντίνο να πάρει δυναμική θέση, με τον πρόεδρο της FIFA να προειδοποιεί ουσιαστικά τις ομάδες, των οποίων ο οπαδοί φέρνονται παραβατικά, ότι θα χάνουν το ματς στα χαρτιά.

Η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Κέισι Πάλμερ της Κόβεντρι στον εκτός έδρας αγώνα με την Σέφιλντ Γουένσντεϊ για την Championship και ο Μάικ Μενιάν της Μίλαν στην αναμέτρηση της Serie A απέναντι στην Ουντινέζε, έφεραν την έντονη αντίδραση του Τζάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της FIFA δεν αρκέστηκε να κατακεραυνώσει τις παραπάνω συμπεριφορές αλλά κατέστησε σαφές πως είναι αναγκαία η επιβολή πιο αυστηρών κυρώσεων και συγκεκριμένα η απώλεια του ματς στα χαρτιά για τις ομάδες των οποίων οι οπαδοί έχουν ρατσιστική συμπεριφορά.

"Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα Σαββάτου στο Ούντινε και στο Σέφιλντ το Σάββατο είναι απολύτως αποκρουστικά και εντελώς απαράδεκτα. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διάκρισης, ούτε ποδόσφαιρο ούτε στην κοινωνία.

Οι παίκτες που επηρεάστηκαν από αυτό που συνέβη το Σάββατο έχουν την πλήρη υποστήριξή μου. Είναι απαραίτητο να δράσουν ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι,ξεκινώντας από την εκπαίδευση στα σχολεία, ώστε οι μελλοντικές γενιές να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι μέρος του ποδοσφαίρου ή της κοινωνίας.

Ινφαντίνο: "Να χάνουν το ματς στα χαρτιά οι ομάδες, των οποίων οι οπαδοί προβαίνουν σε ρατσιστικές πράξεις"
PRINT SCREEN

Εκτός από τη διαδικασία των τριών φάσεων (διακοπή του αγώνα, δεύτερη διακοπή του αγώνα, ακύρωση αγώνα), πρέπει να χάνουν το ματς στα χαρτιά οι ομάδες των οποίων οι οπαδοί έχουν γίνει πρωταγωνιστές πράξεων ρατσιστικού χαρακτήρα - προκαλώντας έτσι την ακύρωση του αγώνα - όπως ακριβώς πρέπει να εφαρμοστούν απαγορεύσεις πρόσβασης στα γήπεδα σε όλους αυτούς και να απαγγελθούν ποινικές διώξεις σε όσους διαπράττουν ρατσιστικές πράξεις.

Η FIFA και ο κόσμος του ποδοσφαίρου δείχνουν πλήρη αλληλεγγύη στα θύματα του ρατσισμού και κάθε άλλης μορφής διάκρισης. Μια για πάντα: όχι στον ρατσισμό! Όχι σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης!", ανέφερε σε γραπτή του δήλωση.

TAGS FIFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΝ SERIE A ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ