ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ινφαντίνο για τον πόλεμο στην Ουκρανία: "Παύσατε πυρ κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ"

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο © 2022 LEON NEAL / AP IMAGES

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, έκανε έκκληση στις εμπλεκόμενες πλευρές στον πόλεμο στην Ουκρανία να συμφωνήσουν για μηνιαία εκεχειρία, όσο δηλαδή διαρκέσει και το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Ο επικεφαλής της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, απηύθυνε έκκληση την Τρίτη (15/11) στις εμπλεκόμενες πλευρές στον πόλεμο στην Ουκρανία να σταματήσουν τα πυρά κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2022, που ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται 18 Δεκεμβρίου.

Ο Ινφαντίνο κάλεσε στην πραγματικότητα τις δύο χώρες σε μηνιαία εκεχειρία, ζητώντας τους να "χρησιμοποιήσουν" το τουρνουά ως ένα "θετικό έναυσμα" για την ειρήνη.

"Η έκκλησή μου προς όλους σας, είναι να σκεφτείτε να παύσετε πυρός για έναν μήνα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ή τουλάχιστον να εφαρμόσετε κάποιους ανθρωπιστικούς διαδρόμους ή οτιδήποτε θα μπορούσε να οδηγήσει στην επανέναρξη του διαλόγου ως πρώτο βήμα προς την ειρήνη" και πρόσθεσε:

"Είστε οι παγκόσμιοι ηγέτες κι έχετε την ικανότητα να επηρεάζετε την πορεία της ιστορίας. Το ποδόσφαιρο και το Παγκόσμιο Κύπελλο προσφέρουν σε εσάς και στον κόσμο μια μοναδική ευκαιρία ενότητας και ειρήνης".

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ