FIFA

Ινφαντίνο: "Διοργανώνουμε τα καλύτερα τουρνουά στον κόσμο και αυτό θα ισχύει και στο μέλλον"

Ινφαντίνο: "Διοργανώνουμε τα καλύτερα τουρνουά στον κόσμο και αυτό θα ισχύει και στο μέλλον"
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της CONMEBOL @2023 AP IMAGES/JORGE SAENZ

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, στήριξε τη λειτουργία της παγκόσμιας ομοσπονδίας παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη European Super League.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, τοποθετήθηκε σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη European Super League και την αδυναμία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να την εμποδίσει.

"Με τον μέγιστο σεβασμό για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η σημερινή απόφαση δεν αλλάζει τίποτα στην πραγματικότητα", δήλωσε αρχικά ο Ελβετός παράγοντας.

"Ιστορικά, διοργανώνουμε τα καλύτερα τουρνουά στον κόσμο και αυτό θα ισχύει και στο μέλλον. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τα πιο θεαματικά, ανταγωνιστικά και ουσιαστικά τουρνουά του κόσμου και να χρησιμοποιούμε τα έσοδά μας για να αναπτύξουμε το ποδόσφαιρο σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσω προγραμμάτων αλληλεγγύης που διασφαλίζουν στους λιγότερο προνομιούχους όφελος από αυτές τις κορυφαίες διοργανώσεις".

"Η FIFA θα συνεχίσει να το κάνει, όπως πάντα, σε στενή συνεργασία με τις ενώσεις μέλη μας, με τις συνομοσπονδίες και με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς του ποδοσφαίρου προς αποκλειστικό όφελος του παιχνιδιού μας - σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλοι μαζί!"

"Χωρίς τους διαιτητές δεν υπάρχει ποδόσφαιρο"

Ο Ινφαντίνο πήρε θέση και στα συνεχόμενα κρούσματα βιαιοπραγίας και κακοποίησης των διαιτητών που παρατηρούνται στα γήπεδα όλου του κόσμου.

Ο ισχυρός άνδρας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, τόνισε την αναγκαιότητα να δείχνουν όλοι οι φορείς σεβασμό και ανεκτικότητα στις αποφάσεις των διαιτητών, καθώς χωρίς αυτούς δεν υπάρχει ποδόσφαιρο.

"Χωρίς τους διαιτητές δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Πρέπει όλοι να παλέψουμε για τους διαιτητές κόντρα σε κάθε μορφής κακοποίηση και βίας εναντίον τους, αλλά, επίσης, πρέπει να φέρουμε πίσω τον σεβασμό και την ανοχή. Αυτό ξεκινάει από εμάς και εσάς, από τους ηγέτης τους ποδοσφαίρου, τον τρόπο που μιλάμε και αντιδρούμε. Είναι ευθύνη μας, επειδή όσα κάνουμε έχουν αντίκτυπο σε πολλά κορίτσια και αγόρια, όχι μόνο θετικά, αλλά και αρνητικά".

TAGS FIFA EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ