ΜΙΛΑΝ

Ιμπραχίμοβιτς για Λουκακού: "Στα 27 του έχει μόνο ένα πρωτάθλημα Βελγίου"

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με τη φανέλα της Μίλαν σε ντέρμπι της Serie A κόντρα στην Ίντερ
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με τη φανέλα της Μίλαν σε ντέρμπι της Serie A κόντρα στην Ίντερ Ⓒ 2021 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έριξε και άλλο νερό στο μύλο της οξύτατης αντιπαράθεσή τους με τον Ρομελού Λουκακού, με τον φορ της Μίλαν να αναφέρεται δημόσια στον (όχι μεγάλο) αριθμό πρωταθλημάτων που έχει στην καριέρα του ο Βέλγος φορ.

Μίλαν και Ίντερ έχουν αναμετρηθεί ήδη τρεις φορές τη φετινή σεζόν (δύο για την Serie A και μία για το Coppa Italia) και φαίνεται πως αυτή η κόντρα έδωσε την ευκαιρία για να γεννηθεί μία μεγάλη διαμάχη με πρωταγωνιστές τους Ζλάταν Ιμπραχίμόβιτς από την ροσονέρα πλευρά και Ρομελού Λουκακού από την νερατζούρα.

Όλα άρχισαν στον νοκ-άουτ προημιτελικό του Κυπέλλυ όπου οι δύο παίκτες -με το σκορ στο 1-0 υπέρ της Μίλαν με γκολ του Ιμπραχίμοβιτς- αντάλλαξαν χυδαίες εκφράσεις εντός γηπέδου λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων για να μην έρθουν στα χέρια.

Πρόλαβαν πάντως να "κολλήσουν" τα κεφαλιά τους στο πλαίσιο ενός απίστευτου trash-talking, για να έρθει πάντως στο δεύτερο ημίχρονο η αποβολή του "Ίμπρα" με δεύτερη κίτρινη και στο τέλος να χαμογελάσει ο Λουκακού μέσω της ανατροπής της Ίντερ (έκανε το 2-1) και της πρόκρισής της στα ημιτελικά του θεσμού.

Το απόγευα της Κυριακής ήρθε το νέο συναπάντημα και αυτή τη φορά δεν υπήρχε κάποια ανατροπή, με την επικράτηση της Ίντερ επί της Μίλαν και του Βέλγου επί του Σουηδού να είναι καθολική. Οι νερατζούρι θριάμβευσαν με 3-0 και ξέφυγαν 4 πόντους από τη συμπολίτισσα στην κούρσα του σκουντέτο ενώ ο Λουκακού είχε γκολ και ασίστ, βγάζοντας μάλιστα όλη του την ένταση στη φάση του 3-0 που φώναξε "Είμαι ο καλύτερος, εγώ είμαι ο καλύτερος...".

Πέρασε ένα 24ωρο όπου καταλάγιασαν τα πνεύμτα και ήρθε η πληρωμένη απάντηση του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς για να δείξει πως δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τίποτα να πέσει χάμω, ακόμα και μετά από μία βαριά ήττα για την ομάδα του.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για αυτό που φώναξε ο Λουκακού στο τελευταίο ντέρμπι δευτερόλεπτα μετά το εντυπωσιακό γκολ του, ο 39χρονος φορ της Μίλαν θέλησε να ρίξει το γάντι στον παίκτη της Ίντερ, λέγοντας: "Στα 27 του, έχει κερδίσει ένα μόνο τρόπαιο στην καριέρα του, ένα πρωτάθλημα Βελγίου (σ.σ. το 2010 στην Άντερλεχτ). Τι άλλο θέλετε από μένα να σας πω;"

Για την ιστορία, ο Ιμπραχίμοβιτς έχει κερδίσει 11 πρωταθλήματα με πέντε διαφορετικές ομάδες (Άγιαξ, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί Σεν Ζερμέν) χωρίς να υπολογίζονται και τα δύο που πήρε με την Γιουβέντους (2004-05, 2005-06) που αφαιρέθηκαν αργότερα από τους Τορινέζους ελέω της εμπλοκής τους στους σκάνδαλο Calciopoli.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Antonio Calanni/Associated Press

TAGS ΜΙΛΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ