ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ιμπόρα: "Πιο ώριμος από ποτέ ο Ολυμπιακός, ήξερε να επιβληθεί και να υποφέρει"

Ο Βιθέντε Ιμπόρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στην Άστον Βίλα
Ο Βιθέντε Ιμπόρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στην Άστον Βίλα EUROKINISSI SPORTS

Ο Βιθέντε Ιμπόρα αναφέρθηκε στα στοιχεία που είχε στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός και του έδωσαν την τεράστια νίκη επί της Άστον Βίλα στον πρώτο ημιτελικό, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως το δεύτερο παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο.

Ο Ολυμπιακός έφυγε με μία μεγαλειώδη εκτός έδρας νίκη με 4-2 επί της Άστον Βίλα και έχει πλέον αβαντάζ πρόκρισης στον τελικό του Conference League, με τους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να παραμένουν ωστόσο απόλυτα προσγειωμένοι.

Αυτό φάνηκε περίτρανα μέσα από τις δηλώσεις του Βιθέντε Ιμπόρα στην κάμερα της Cosmote TV, με τον πολύπειρο Ισπανό μέσο των τεσσάρων κατακτήσεων Europa League να αναφέρεται στα στοιχεία που είχαν στο παιχνίδι τους οι ερυθρόλευκοι και έφεραν τη μεγάλη νίκη αλλά και να προειδοποιεί για τη δύσκολη αποστολή που θα έχουν στη ρεβάνς του "Καραϊσκάκης" κόντρα στον δάσκαλό του, Ουνάι Έμερι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πως έζησε τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού: "Τίποτα δεν έχει τελειώσει, τίποτα δεν έχει κριθεί γιατί έχουμε να παίξουμε ακόμη ένα παιχνίδι απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, μία αγγλική ομάδα με πάρα πολλές δυνατότητες η οποία έχει πάρα πολλές επιτυχίες. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί το δεύτερο παιχνίδι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όμως η σημερινή μας νίκη είχε πολύ μεγάλη αξία και κυρίως πέρα από το αποτέλεσμα γιατί έδειξε ότι ο Ολυμπιακός ήταν σήμερα πολύ ώριμος, πιο ώριμος από ποτέ, ο οποίος ήξερε να επιβληθεί και ήξερε να υποφέρει. Ήξερε να έχει υπομονή την ώρα που χρειάστηκε στο παιχνίδι. Αυτό ήταν που μας οδήγησε σε αυτή τη μεγάλη νίκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι".

Για το πώς τα κατάφεραν οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ: "Η ομάδα μας είναι πάρα πολύ ώριμη στο σημερινό παιχνίδι, ήξερε πότε πρέπει να κρατήσει τη μπάλα, ήξερε πότε πρέπει να τρέξει, πότε πρέπει να κυνηγήσει, πότε πρέπει να έχει υπομονή. Όλα αυτά συνέθεσαν ένα πολύ ολοκληρωμένο παιχνίδι, ήμασταν πάρα πολύ καλοί τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και αυτό οδήγησε σε αυτή την επιτυχία. Όμως δεν έχει κριθεί ακόμη τίποτα και το δεύτερο παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο".

Για το αν πρόλαβε να ανταλλάξει κουβέντες με τον Ουνάι Έμερι: "Έχω μιλήσει, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη μεγάλη αγάπη και σεβασμός ανάμεσά μας, έχουμε μοιραστεί πέντε χρόνια μαζί. Για μένα είναι ένας σπουδαίος δάσκαλος, έχω μάθει πάρα πολλά από αυτόν, έχω περάσει πέντε πολύ όμορφα χρόνια δίπλα του. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής, υπάρχει πολύ μεγάλη αγάπη αμοιβαία και σεβασμός. Τον εκτιμώ πολύ και πραγματικά τον θεωρώ ένα πολύ σημαντικό μέρος της καριέρας μου".

Για το αν θα πάει στον τελικό εκείνος ή ο πρώην προπονητής του, Έμερι: "Ελπίζω ότι θα πάει ο Ολυμπιακός, θα μου άρεσε πάρα πολύ να δώσω αυτή τη χαρά στον κόσμο μας, αυτό τον κόσμο που μας ακολουθεί παντού και μας στηρίζει. Είναι παντού ο 12ος παίκτης μας, η φωνή τους μας δίνει πάρα πολύ μεγάλη δύναμη. Θα μου άρεσε να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε αυτή την όμορφη στιγμή μαζί με αυτό τον κόσμο και θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ