ΛΑΤΣΙΟ

Ιμόμπιλε: Ο αειθαλής καπιτάνο δηλώνει παρών στα δύσκολα

Ιμόμπιλε: Ο αειθαλής καπιτάνο δηλώνει παρών στα δύσκολα
Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ κόντρα στη Σέλτικ για το Champions League @2023 AP IMAGES/ALESSANDRA TARANTINO

Επιδραστικός για ακόμα μια φορά ήταν ο Τσίρο Ιμόμπιλε στο ματς της Λάτσιο εναντίον της Σέλτικ για την 5η αγωνιστική του Champions League, με τον αειθαλή καπιτάνο να δηλώνει πάντα παρών στα δύσκολα.

Η επιτομή του επιθετικού που ξέρει να βρίσκεται στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή. Στράικερ που έχει στο αίμα του τα γκολ και τρέφεται από την ευχέρειά του στο τελείωμα των φάσεων. Εξάλλου αυτό αποδεικνύεται και από τα 325 τέρματα σε 567 εμφανίσεις.

Την επιρροή του στο παιχνίδι της Λάτσιο την απέδειξε για -ακόμα μια φορά- στην αναμέτρηση κόντρα στη Σέλτικ για την 5η αγωνιστική του Champions League, καθώς με δύο δικά του γκολ σε διάστημα 24 λεπτών από τη στιγμή που πέρασε αλλαγή στο 61ο λεπτό έκρινε το ματς υπέρ της ιταλικής ομάδας.

Παράλληλα, χάρισε την πρόκριση στους Λατσιάλι στη φάση των 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ τα 3 του γκολ σε 5 συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση έχουν χαρίσει στο σύνολο του Μαουρίστιο Σάρι τους 6 από τους 10 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει.

Μπορεί εδώ και ενάμισι χρόνο να πραγματοποιεί "χαμηλές πτήσεις" για τα δεδομένα του (21 γκολ σε 55 εμφανίσεις με τη Λάτσιο), όμως στα δύσκολα ήταν πάντα εκεί για την ομάδα με την οποία έχει συνδεθεί περισσότερο από κάθε άλλη στην καριέρα του.

Δεν είναι τυχαίο ότι το καλοκαίρι του 2023 επέλεξε να κλείσει επιδεικτικά τα μάτια του στα πετροδόλαρα της Σαουδικής Αραβίας και να παραμείνει κάτοικος Ρώμης για 8η συναπτή αγωνιστική περίοδο.

Ο καπιτάνο δηλώνει, λοιπόν, παρών τη σημαντικότερη χρονική στιγμή για τη Λάτσιο και έχωντας να επιδείξει 4 βραβεία πρώτου σκόρερ στη Serie A (2014, 2018, 2020, 2022), ένα Europa League (2018) και ένα "Χρυσό Παπούτσι" (2018), ο προπονητής των Λατσιάλι, Σάρι, τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

TAGS ΛΑΤΣΙΟ CHAMPIONS LEAGUE SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ