PREMIER LEAGUE

Η Τότεναμ λύγισε με 2-1 την Άστον Βίλα και επέστρεψε στις νίκες μετά από έναν μήνα

Ο Πιερ-Εμίλ Χόιμπιεργκ πανηγυρίζει γκολ της Τότεναμ κόντρα στην Άστον Βίλα | 3 Οκτωβρίου 2021
Ο Πιερ-Εμίλ Χόιμπιεργκ πανηγυρίζει γκολ της Τότεναμ κόντρα στην Άστον Βίλα | 3 Οκτωβρίου 2021 @2021 IAN WALTON/AP IMAGES

Την πρώτη της επιτυχία στην Premier League μετά από τρεις σερί ήττες σε λονδρέζικα ντέρμπι πανηγύρισε η Τότεναμ, κάμπτοντας με 2-1 την αντίσταση της Άστον Βίλα. Νίκη για την Μπρέντφορντ στο 94' με θύμα την Γουέστ Χαμ, ισόπαλο το Πάλας - Λέστερ.

Οι τρεις διαδοχικές ήττες που μετρούσε η Τότεναμ στα τοπικά ντέρμπι απέναντι σε Κρίσταλ Πάλας (0-3 εκτός), Τσέλσι (0-3 εντός) και Άρσεναλ (1-3) ήταν βαριές και ασήκωτες και είχαν φέρει αρκετά μαύρα σύννεφα πάνω από τον πάγκο του Νούνο Εσπίριτο, ωστόσο το απόγευμα της Κυριακής (3/10) μπήκε φρένο σε αυτό το μαύρο σερί.

Αντίπαλος των σπιρουνιών στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Premier League ήταν η Άστον Βίλα που προερχόταν μάλιστα από εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τα σπιρούνια να αντιμετωπίζουν δυσκολίες αλλά το φινάλε να τους βρίσκει να πανηγυρίζουν τη νίκη με σκορ 2-1 μπροστά στο κοινό τους.

Ο Χόιμπιεργκ άνοιξε το σκορ στο 27' με ωραίο πλασέ του Χόιμπιεργκ στο 27' από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από ασίστ του Σον και με το 1-0 πήγαν οι δύο ομάδες στο ημίχρονο για την ανάπαυλα, για να ακολουθήσουν μεγάλες συγκινήσεις στο δεύτερο ημίχρονο μέσα σε λίγα λεπτά με τον ίδιο παίκτη πρωταγωνιστή και στις δύο εστίες.

Ο Τάργκετ έβγαλε παράλληλη μπαλιά στο 67' για τον Γουότκινς που έγραψε το 1-1 με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής ενώ στο 71' ο μπακ της Άστον Βίλα έγινε άθελά του μοιραίος για τους βίλανς, καθώς στην προσπάθεια του να προλάβει τον Μόουρα που ήταν έτοιμος να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από την πάσα του Σον (μετά από θεαματική ενέργεια του Νοτιοκορεάτη), την έσπρωξε στα δίχτυα.

Στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι, η νεοφώτιστη Μπρέντφορντ συνέχισε την εκπληκτική της πορεία από την αρχή της σεζόν καθώς, μία εβδομάδα μετά το 3-3 εντός έδρας με την Λίβερπουλ, πήρε σπουδαία νίκη στο "London Stadium" επί της ισχυρής Γουέστ Χαμ, γράφοντας το τελικό 2-1 υπέρ της με γκολ του Γουίσα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Την ίδια ώρα, σε ένα άλλο ματς που φιλοξενήθηκε στην αγγλική πρωτεύουσα, η Λέστερ προηγήθηκε 2-0 στο "Σέλχαρστ Παρκ" με τα γκολ των Ιεανάτσο (31') και Βάρντι (37'), όμως η Κρίσταλ Πάλας έδειξε χαρακτήρα και πήρε το βαθμό ισοφαρίζοντας σε 2-2 με τους Ολίσε (61') και Σλουπ (72'), για να μη μπορέσουν έτσι οι αλεπούδες να κερδίσουν ματς Premier League όπου είχαν διαφορά δύο γκολ υπέρ τους στο ημίχρονο, για πρώτη φορά μετά από τον Οκτώβριο του 2003 (ήττα με 4-3 από την Γουλβς).

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής στην Premier League

Τα highlights των αγώνων

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 1-1

Γουλβς - Νιούκαστλ 2-1

Λιντς - Γουότφορντ 1-0

Τσέλσι - Σαουθάμπτον 3-1

Μπέρνλι - Νόριτς 0-0

Μπράιτον - Άρσεναλ 0-0

Η βαθμολογία της Premier League

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΤΕΝΑΜ ΛΕΣΤΕΡ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ