ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ

Η θρυλική Ραπίνο αποχαιρέτησε την εθνική ΗΠΑ και έβαλε τέλος σε μία λαμπρή καριέρα

Η Μέγκαν Ραπίνο αποχαιρετά την εθνική ΗΠΑ γυναικών
Η Μέγκαν Ραπίνο αποχαιρετά την εθνική ΗΠΑ γυναικών © 2023 ERIN HOOLEY / AP IMAGES

Η θρυλική παίκτρια των ΗΠΑ, Μέγκαν Ραπίνο, αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα των ΗΠΑ κόντρα στη Νότια Αφρική, αποχαιρετώντας την εθνική ομάδα της χώρας της και βάζοντας τέλος σε μία λαμπρή καριέρα.

Τα ποδοσφαιρικά της παπούτσια θα κρεμάσει στο τέλος της σεζόν η Μέγκαν Ραπίνο, με τη θρυλική παίκτρια των ΗΠΑ να αποφασίζει να βάλει τέλος σε μια λαμπρή καριέρα και να αποχαιρετά την εθνική ομάδα.

Την Κυριακή (24/9) η 38χρονη Αμερικανίδα αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας της. Με μία ασίστ στη νίκη με 2-0 επί της Νότιας Αφρικής αποχαιρέτησε τις ΗΠΑ, ολοκληρώνοντας έτσι μια διεθνή καριέρα, που είχε διάρκεια 17 χρόνια.

Οι συστάσεις για τη θρυλική Αμερικανίδα είναι περιττές, αφού άλλαξε για πάντα το ποδόσφαιρο γυναικών στις ΗΠΑ. Φόρεσε τη φανέλα της εθνικής ομάδας για 203 φορές, έχοντας 63 γκολ, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια φορά τη φανέλα της Ολ Ρέιν με την οποία έχει 102 συμμετοχές 47 γκολ.

"Είμαι ευγνώμων που μπόρεσα να παίξω τόσο καιρό με τόσες πολλές απίστευτες παίκτριες και που είχα επιτυχία εντός και εκτός γηπέδου", είπε μεταξύ άλλων.

Το 2019 κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα κι αναδείχθηκε Καλύτερη Παίκτρια της FIFA. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 και στη συνέχεια το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το 2015 και το 2019.

Πολύ κοντά στο να πανηγυρίσει το τρίτο της Μουντιάλ έφτασε και το 2011, όμως οι ΗΠΑ τερμάτισαν στη δεύτερη θέση.

Η εμβληματική μεσοεπιθετικός αποτελεί μία κορυφαία φιγούρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο γυναικών, ξεχωρίζοντας και για τη δράση της εκτός γηπέδου, καθώς είναι ακτιβίστρια και πάντοτε μαχόταν για τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Η Ραπίνο είχε επίσης καταγγείλει την αστυνομική βία κατά των μαύρων, γονατίζοντας στο έδαφος κατά την ανάκρουση του αμερικανικού εθνικού ύμνου το 2016, όταν αυτή η ενέργεια δεν είχε γίνει ακόμη παγκόσμιο σύμβολο, ενώ πάλεψε μαζί με αρκετές συμπαίκτριές της για την καθιέρωση ίσης μεταχείρισης μισθών μεταξύ ανδρών και γυναικών στην ομάδα των ΗΠΑ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΗΠΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ