ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Η... ταπείνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η... ταπείνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ενός κακού (αποκλεισμού) μύρια έπονται... Ο Πατρίς Εβρά χαρακτήρισε ξεφτίλα για τη Γιουνάιτεντ το Europa League ενώ τα αγγλικά ΜΜΕ "πικάρουν" τον Φέργκιουσον και τους παίκτες του.

Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια κάποιας διοργάνωσης είναι επώδυνος για οποιαδήποτε ομάδα, όμως υπάρχουν μερικοί αποκλεισμοί που δεν "χωνεύονται" με τίποτα.

Όπως για παράδειγμα αυτός που βίωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ελβετικό έδαφος, με τη Βασιλεία να νικάει πεντακάθαρα με 2-1 την πρωταθλήτρια Αγγλίας και να παίρνει με το σπαθί της το εισιτήριο για τους "16" του Champions League, κατακτώντας τη 2η θέση στον όμιλο πίσω από τη Μπενφίκα.

Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν τον αποκλεισμό των "κόκκινων διαβόλων" οδυνηρό και ρίχνουν ακόμα περισσότερο αλάτι στις πληγές τους; Πολλά και διάφορα.

Με πρώτο και καλύτερο πως ο όμιλος της Γιουνάιτεντ είχε χαρακτηριστεί από τους Άγγλους Τύπου αλλά και σύσσωμη τη φίλαθλη κοινή γνώμη ως ο ευκολότερος από τους οκτώ συνολικά, με τους Άγγλους να έχουν για παρέα μία ομάδα από την Πορτογαλία (Μπενφίκα), μία από την Ελβετία (Βασιλεία) και μία από τη Ρουμανία (Οτελούλ Γκαλάτι).

Από φιναλίστ στο Europa

Να ήταν όμως μόνο αυτό... Η ομάδα του Φέργκιουσον έγινε η πρώτη στην ιστορία του Champions League που τη μία χρονιά τερμάτισε φιναλίστ (έχασε πέρυσι το τρόπαιο στον τελικό του "Γουέμπλεϊ", 1-3 από Μπαρτσελόνα) και την αμέσως επόμενη δεν πέρασε από τη φάση των ομίλων, γεγονός που αναγκάζει τον "Φέργκι" να κολυμπήσει στα άγνωστα για αυτόν νερά του Europa League.

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2005-06 που η Γιουνάιτεντ δεν θα πάρει μέρος στα νοκ-άουτ ματς του Champions League και μόλις η τρίτη συνολικά στην 20χρονη ιστορία της διοργάνωσης.

Πως αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές της αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση; Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του Πατρίς Εβρά, ο οποίος εμφανίστηκε ντροπιασμένος για το γεγονός ότι η ομάδα του υποβιβάστηκε στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η... ταπείνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

"Είναι ταπεινωτικό να βρίσκεσαι στο Europa League. Δεν είμαι έτοιμος για αυτό και αυτό που αισθάνομαι τώρα είναι Champions League ή τίποτα", τόνισε ο Γάλλος αριστερός μπακ των "κόκκινων διαβόλων", και συνέχισε:

"Μοιάζει με όνειρο. Νομίζω ότι θα ξυπνήσω και θα έχουμε προκριθεί. Δεν είναι όμως όνειρο, είναι η πραγματικότητα και θα έπρεπε να είχαμε ξυπνήσει νωρίτερα. Δεν ήμασταν επαγγελματίες από το ξεκίνημα της διοργάνωσης".

Αντίστοιχη απογοήτευση έχει κυριεύσει και τον Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος δεν δίστασε να εξωτερικεύσει την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό:

"Βραδιές στο Ολντ Τράφορντ, υπό το φως των προβολέων, τη μουσική του Champions League... για αυτό ζεις. Μένουμε εκτός πολύ νωρίς φέτος και είμαστε απογοητευμένοι.

Δεν μπορούμε πάντως να κατηγορήσουμε κανέναν άλλο παρά τους ίδιους τους εαυτούς μας. Όλα τα παιδιά είναι συντετριμμένα με τον πρόωρο αποκλεισμό. Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα.

Θα πρέπει να ανατρέξουμε στους αγώνες στο Ολντ Τράφορντ, όπου δεν κάναμε ό,τι ήταν αρκετό για να πάρουμε αυτά τα ματς.

Ο προπονητές λέει πάντα πως αν δεν νικήσεις στους εντός έδρας αγώνες, δεν αξίζεις να προκριθείς. Αυτό έγινε τη φετινή σεζόν".

Η... ταπείνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Φυσικά, πέρα από τα λόγια αυτοκριτικής από τους άσους της Γιουνάιτεντ, το "ζουμί" της επόμενης ημέρας βρίσκεται και στον αντίκτυπο που είχε ο αποκλεισμός στον αγγλικό Τύπο, με τα ΜΜΕ στο Νησί να αφιερώνουν σκληρά σχόλια για τους πρωταθλητές.

"Για ύπνο η Μάντσεστερ" ("Manchester Benighted"), αναφέρει η "Mirror", οι "Times" κάνουν λόγο για ντροπιαστική πτώση ("Embarassing fall from grace") ενώ η "Sun" βρίσκει την ευκαιρία να "παίξει" με τον υποβιβασμό της Γιουνάιτεντ στο Europa League σε συνδιασμό της άσχημη εμφάνιση του Γουέιν Ρούνεϊ, κυκλοφορώντας με τον τίτλο: "It's the Rooropa League".

"Εξαφανισμένοι" ("Wipeout") είναι ο τίτλος που επιλέγει η "Daily Mail" για τον αγώνα με τη Βασιλεία, με την "Telegraph" να γράφει χαρακτηριστικά: "Η πτώση των Θεών" ("The Mighty have fallen").

Όσο για το ειρωνικό σχόλιο, αυτό υπάρχει σε αναφορές των "Daily Mail" και "Sun", οι οποίες θέλοντας να δώσουν έμφαση στον αποκλεισμό των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι από το Champions League, υπενθυμίζουν τη νέα τηλεοπτική συχνότητα που θα μπορεί να τους παρακολουθεί κάποιος φίλαθλος τα βράδια της Πέμπτης.

"Βράδυ Πέμπτης, κανάλι 5" ("Thursday night, Channel 5"), είναι το σχετικό "μήνυμα". Πάλι καλά που δεν πρόσθεσαν τη φράση "Stay tuned" για να στενοχωρήσουν ακόμα περισσότερο τους πολυάριθμους οπαδούς των δύο ομάδων του Μάντσεστερ.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ