ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Συνέντευξη Τύπου του Βαλβέρδε

Η Συνέντευξη Τύπου του Βαλβέρδε
λετο

O Βαλβέρδε χαρακτήρισε δύσκολο το ματς της Τετάρτης με την Ανόρθωση (NS1, 21.00), ξεκαθάρισε όμως πως ο ΟΣΦΠ είναι κατάλληλα προετοιμασμένος. Τοροσίδης: ''Υπάρχει άγχος''

"Η ομάδα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και είναι έτοιμη. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θα είναι δύσκολη έδρα για εμάς καθώς η Ανόρθωση θα έχει τη βοήθεια του κόσμου της. Ο Ολυμπιακός όμως μπορεί να κερδίσει είτε παίξει άμυνα είτε επίθεση. Ο στόχος είναι να μη δεχτούμε γκολ", σχολίασε χαρακτηριστικά ο Βαλβέρδε, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός πως αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από ήττες στις τελευταίες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους.

"Δεχθήκαμε τρία στο τελευταίο μας φιλικό, αλλά και η Ανόρθωση δέχθηκε τρία γκολ στο τελευταίο παιχνίδι της. Κόντρα στη Σανταντέρ δεν ήμασταν έτοιμοι, αλλά τώρα είμαστε για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".


Τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος τόνισε ότι παρά το γεγονός πως η Ανόρθωση έχει δώσει ήδη τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια και αγωνίζεται μπροστά στο κοινό της, οι "ερυθρόλευκοι" θα παίξουν με πάθος, με το μοναδικό ζητούμενο για αυτούς να είναι το νικηφόρο αποτέλεσμα.

"Το καλύτερo αποτέλεσμα για εμάς είναι η νίκη. Στην ομάδα έχουν έρθει νέοι παίκτες, που θα τους βοηθήσουμε και θα μας βοηθήσουν. Ο Λέτο είναι έτοιμος, το έδειξε στο ματς με τη Σανταντέρ. Είναι θετικό για την Ανόρθωση το ότι έχει δώσει ήδη 4 ματς στην Ευρώπη καθώς και το γεμάτο γήπεδο, όμως εμάς αυτό δε μας φοβίζει.

"Είμαστε επαγγελματίες, έμπειροι και θα πρέπει να παίξουμε με πάθος για τη νίκη. Υπάρχει άγχος, γιατί σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές που μπαίναμε απευθείας στους ομίλους του Champions League, τώρα πρέπει να παίξουμε προκριματικό γύρο και να αποκλείσουμε την Ανόρθωση για να προκριθούμε", τόνισε χαρακτηριστικά ο "Τόρο".

Στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να αισθανθούν "μόνοι", καθώς θα έχουν τη συμπαράσταση περίπου 500 οπαδών τους, οι οποίοι μάλιστα φρόντισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους από την παραμονή του ματς...

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας περίμεναν την "ερυθρόλευκη" αποστολή γύρω στους 200 φίλους του Ολυμπιακού, ενώ την βραδινή προπόνηση της Τρίτης στο γήπεδο της Ανόρθωσης παρακολούθησαν 50-60 οπαδοί, οι οποίοι επευφημούσαν με συνθήματα την ομάδα τους.

Η "παλιά φρουρά" και ο ρόλος του Γκαλέτι

Μπορεί σε πολλούς να προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του Ερνέστο Βαλβέρδε να αφήσει εκτός αποστολής για το πρώτο ματς με την Ανόρθωση τους Ντουντού, Ραούλ Μπράβο, Γκαλίτσιο και Πάντο, όμως όπως όλα δείχνουν ο Βάσκος δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις όσον αφορά στον καταρτισμό της βασικής 11αδας που θα παραταχθεί στο "Αντώνης Παπαδόπουλος".

Με βάση τα όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδας, θα στηριχτεί στην "παλιά φρουρά" για να βγάλουν τα... κάστανα από τη φωτιά (Νικοπολίδης, Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Κοβάτσεβιτς), με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να αποτελεί τον μοναδικό νεοαποκτηθέντα που θα δώσει το "παρών" στο αρχικό σχήμα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχει "δείξει" ο Βαλβέρδε στις τελευταίες προπονήσεις, θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, αυτό δηλαδή στο οποίο καταστάλαξε στα φιλικά επί ελληνικού εδάφους.

Την ερυθρόλευκη εστία θα υπερασπιστεί ο Νικοπολίδης, ενώ η αμυντική τετράδα θα αποτελείται (από δεξιά προς τα αριστερά) από τους Τοροσίδη, Άντζα, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Λεονάρντο.

Οι Στολτίδης και Πατσατζόγλου θα είναι τα δύο χαφ με αμυντικά ως επί το πλείστον καθήκοντα στο χώρο του κέντρου, Τζόρτζεβιτς (αριστερά) και Όσκαρ (δεξιά) θα καλύψουν τις δύο πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, μοναδικός κλασικός σέντερ φορ θα είναι ο Κοβάτσεβιτς, έχοντας μάλιστα λίγο πιο πίσω του τον Γκαλέτι.

Στο σύστημα αυτό, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι "αφήνει" τη δεξιά πτέρυγα και μετατοπίζεται στον άξονα, έχοντας την "αποστολή" να αποτελέσει το επιθετικό στήριγμα του Σέρβου γκολτζή, ενώ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα επωμιστεί το ρόλο του προσωπικού φρουρού του πιο επικίνδυνου φορ της Ανόρθωσης, του Πολωνού Λουκά Σόσιν.

Οι ώρες του Ντιόγκο

Κακά τα ψέματα, το πιο…ενεργό ρεπορτάζ τούτες τις μέρες, είναι αυτό του Ολυμπιακού. Οι νταμπλούχοι, ούτως ή άλλως «πουλάνε», αλλά οι μεταγραφικές τους κινήσεις, έχουν μαγνητίσει τους πάντες. Οι ώρες που περνάνε ανήκουν στον Ντιόγκο.

Τον ποδοσφαιριστή, που τόσο πολύ ήθελαν στο λιμάνι και ουσιαστικά απομένει μόνο η ανακοίνωση για οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Πολλά κύματα σε αυτό το θέμα. Ακόμη και τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, πολλοί «συγκρούονται». Για άλλους είναι στην Ελλάδα, κάπου κρυμένος. Για άλλους έρχεται το βράδυ, για άλλους αύριο.

Ένας μικρός χαμός, για έναν επιθετικό, που ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή, πως θέλει να παίξει στους νταμπλούχους Ελλάδας και για να γίνει αυτό, θα κοστίσει κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ! Πολλά λεφτά και πολλά χαμόγελα από τους φίλους του Ολυμπιακού. Έτσι πάνε αυτά. Κι ενώ η υπόθεση Ντιόγο έχει πάρει τον δρόμο προς το…φώτο φίνις, οι δουλειές δεν σταματάνε εδώ. Υπάρχει κι άλλο ιστορία στα μεταγραφικά, μα υπάρχει και ένας αγώνας που κρίνει πάρα πολλά…

Το μισό…μέλλον


Το ματς με την Ανόρθωση δεν είναι παίξε- γέλασε! Ίσως κάνουν άσχημα στον Πειραιά, που έχουν βάλει πρώτο θέμα τον Ντιόγκο και μετά την κόντρα με τους Κύπριους. Για ρωτήστε και τον Βαλβέρδε πώς σκέφτεται! Ο Βάσκος γνωρίζει, ότι αν αποκλειστεί από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ, θα έχει χρεωθεί την πρώτη αποτυχία, πριν καλά- καλά μπει στην σεζόν. Και η ευθύνη η δική του θα ‘ναι μικρή αλλά η ιστορία θα την γράψει.

Ο Βαλβέρδε, εξήγησε στους παίκτες του κάποια πράγματα, ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν είναι Ραπίντ και επίσης είναι βέβαιο, πως το Καραϊσκάκη είναι μια καλή «καβάντζα» για την δεύτερη αναμέτρηση. Όμως δεν γίνεται και να παίξεις στην Λευκωσία, με την σκέψη στον…επαναληπτικό! Γίνονται αυτά; Η ομάδα λίγο- πολύ αύριο θα μοιάζει με την περσινή.

Βλέπετε, οι μεταγραφές έγιναν αργά, εκτός του Αβραάμ και ο Βαλβέρδε θα στηριχθεί σε περσινά όπλα! Όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα και μειονέκτημα, άλλωστε μπορείτε να διαβάσετε και τις δηλώσεις των «ερυθρόλευκων» όπου φαίνεται καθαρά η αισιοδοξία και ο…αέρας που έχουν για τον πρώτο αγώνα της τρίτης προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λίγκ.

Ο Κετσπάγια και οι δικοί του ποδοσφαιριστές έκλεψαν την παράσταση ως τώρα, μα οι Ολυμπιακοί δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να γραφτούν στην σχετική λίστα «θυμάτων». Και για να μην σας βασανίζουμε πολύ με μπλα- μπλά, τα πράγματα είναι απλά. Επιβάλλεται για τους Πειραιώτες, όπως και για τον Παναθηναϊκό να μπούνε στους ομίλους. Διαφορετικά οι επενδύσεις τους θα μείνουν στον…αέρα και η γκρίνια θα ξεπροβάλει, πριν φύγει το καλοκαίρι!

Για Τζιμπούρ…


Κι ενώ με τον Ντιόγο τα χαμόγελα έσκασαν για τα καλά, τα διάφορα σενάρια, «πυροδοτούν» και συζητήσεις στα ποδοσφαιρικά στέκια . Κάποιοι ονειρεύονται και Κρέσπο, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Έγινε λόγος για ενδιαφέρον προς τον Σέρβο Κέτσμαν, όμως δεν επιβεβαιώθηκε.

Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι στο λιμάνι καλοβλέπουν την περίπτωση του Ράφικ Τζιμπούρ. Προσοχή: Μόνο ο Παναθηναϊκός έχει κάνει επίσημη πρόταση στους Νεοσμυρνιώτες. Ίσως ο Ολυμπιακός να χτυπήσει μια και καλή, ίσως να μην το κάνει και καθόλου. Οι φήμες αναφέρουν, πως οι «κυανέρυθροι» θέλουν 2 εκ., ευρώ και τον Μήτρογλου ελεύθερο. Λέτε να γίνει η δουλειά; Μπορεί…

Ο Βαλβέρδε έτσι κι αλλιώς θέλει και δεύτερο επιθετικό. Μάλλον όμως, στην ΠΑΕ θα περιμένουν τον πρώτο αγώνα με τους Κύπριους και μετά θα αποφασίσουν αν πάνε και για άλλη μια κίνηση στην γραμμή πυρός!

- Το Novasports 1 θα μεταδώσει την αναμέτρηση της Ανόρθωσης με τον Ολυμπιακό (21.00)


















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ